alexsc 09.03.06, 06:51 Dzień dobry! Widzę ze po Dniu Kobiet wszyscy jeszcze śpią Miłego dnia!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alcia76 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 07:34 Oj nie wszyscy nie wszyscy)) MOje dziecko zmienilo sobie pory wstawania na 5 rano.Zawsze to wiecej czasu aby cwiczyc chodzenie.Czy ja gdzies moge oddac Bartka na przechowanie tak chociaz na kilka godzin abym mogla pospac)))) Nooo i oczywiscie milego dzionka wszytskim zycze)) Ala Bartek ur.31.07.2005 img231.imageshack.us/my.php?image=obraz0547js.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 08:28 Ala, u mnie to samo a potem miedzy 7 a 8 chce spac znowu... a ja, niestety, 3 dni w tygodniu do pracy, a kurczak na 9 do zlobka... i co z nim zrobic (( jak nie bedzie spal o tej 7-8, to nas zameczy, a jak bedzie, to nie moge isc do pracy na czas... choc prace mam luzna, to jednak nie az tak... no i przez to niewyspanie jest taki marudny i wyjacy, ze chetnie oddalabym do adopcji zyc mi sie nie chce ostatnio `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:06 Ahoj, holki. Malgol ostatnio znowu ma fazy na wstawanie o 5-6, ale ją wtedy pacyfikuje przy biuscie (ktorego sie juz odzwyczaiła...)zeby pospac do tej 7.30. Poki co daje sie namowic. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:43 u nas nic nie pomaga, wstaje gnojek o 5 i juz spal o 8 pol godziny, a teraz jojczy non-stop bo niewyspany zyc mi sie odniechciewa `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:44 Kurczak wstaje z kurami )))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:46 racuej kura z kurczakiem i niestety nie jestem skora do zartow, bo kurak tak daje w kosc, ze bym go najchetniej do zloba wyslala (((((((((((((((((((((((( `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:48 Może jemu tego żłoba trochę brakuje, Kurko. Jak myśłisz? A mogłabyś go dać na cały tydzień tak na próbę? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:55 myslalam o tym, ale jakos mi smutno no i on rowniez strasznie daje popalic po zlobku i w weekendy no koszmar po prostu ostatnio az sie ciesze w te dni, gdy ide do pracy a potem mi glupio i smutno ale naprawde juz wysiadam ostatnio noce zle, a potem ostra jazda bez trzymanki w dzien jestem wykonczona pewnie nie powinnam miec dzieci wcale a ten maly jest taki glosny a jaod zawsze mam kiepska tolerancje na halasy `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 10:09 Oj, Kurko, nie załmuj się. Zastanów się raczej jak zregenerować siły. Może zamiast robić sobie wyrzuty, daj Kurczaka do żłobka również w te dni, kiedy jesteś w domu i po prostu śpij wtedy ile się da. Niech parę godzin komu innemu da popalić. W końcu Kurczak to już duży facet, a Ty musisz odpocząć, dla własnego zdrowia, dla dobra Kurczaka również, bo Twoja dobra kondycja jest w jeo interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Kura, 09.03.06, 10:36 Kura, ja Cie rozumiem. Tez chcialam Malgola udusiac, jak wstawal o 5 i byl gotow do dzialania. Tez mialam kryzys macierzynstwa i uwazalam, ze nie powinnam miec dzieci, bo mi brakuje cierpliwosci. To minie natychmiast, jak sie troche wyspisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kura, 09.03.06, 11:34 Pam, ale kiedy ja sie wyspie?... juz od 3 tygodni kompletna kiszka przedtem by tydzien spokoju, a wczesniej 2 tygodnie koszmaru... ... nawet jak kurczak idzie do zlobka, to ja do pracy, wiec i tak musze o tej 6 wstac... Mooh, kiedy ja nie bardzo usne w ciagu dnia, nawet jak jest spokoj a wieczorem tyle rzeczy do zrobienia, ze tez za wczesniej sie nie da isc spac. i tak padamy z kogutem o 22... zero zycia jakiegos intersujacego... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Kura, 09.03.06, 11:39 Kurko, ja jestem zdania, ze jak sie odpowiednio długo poleży, to się zawsze zaśnie. Jak by Kurczak był w żłobku, wzięłabyś sobie jakąś głupawą gazetkę, albo krzyżówkę, kubek z herbatą, ułożyłabyś się wygodnie na kanapie, przykryta kocykiem, nawet byś nie wiedziała, kiedy odjeżdżasz. A nawet gdybyś jakim cudem nie zasnęła, to taki relaks w ciszy dobrze by Ci zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kura, 09.03.06, 11:41 wiem, ze mi dobrze zrobi. i z jednej strony bardzo bym chciala a z drugiej mam ogromny wyrzut, ze co ze mnie za matka, ktora nie potrafi dac sobie rady z jednym dzieckiem no i tak sie krece w kolko, poplakuje i (z pewnoscia) zadreczam meza... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Kura, Mooh 09.03.06, 11:56 3 tyg niewyspania to koszmar, rozumiem, ze Ci nerwy siadaja, mnie 3 takie dni wystarcza, zebym na Malgosia warczala (a jak mam wtedy okres to juz w ogole dramat).No i oczywiscie od razu wyrzuty sumienia potem. Szkoda, ze mlodziez jest jeszcze za mala, zeby to rozumiec, ze wyspana mama to zabawa na calego, a niewyspana sie zlosci o byle co. Przeciez i Kurczak musi zaczac sypiac. Juz bylo lepiej, pamietasz, jak mi pisalas, ze i u nas sie wszystko unormuje? I fakt, teraz jest jedna drzemka dziennie, za to 1,5 godzinna. O 21 spac i pobudka o 6, ale z biustem jeszcze godzinke, poltorej wytarguje. Odwyk-odwykiem, ale ja wole dospac. Mooh, ciesze sie, ze dzis juz lepiej. Widocznie kazdy musi miec kiedys kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniasek Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 10:33 Dzień Dobry Wszystkim...ja tylko na chwilke, bo od 2 godzin próbuje uspić Julkę i nic...beczy bo niewyspana ale spać za cholere nie pójdzie...chyba ją zaraz zamorduje ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 11:57 dzień dobry, moje dziecko dzis wyje jak syrena zakładowa, a mama ma tylko jedno w głowie rety chyba kiedys ucieknę naprawdę z tego domu...po co ja się w ogóle uczę, jak i tak wykształcenie nijak nie idzie w parze z wykonywanym zawodem???? i tak po studiach w moim mieście pracy nie znjadę, ech chyba doła dziś załapałam...... Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 12:00 wczoraj Mooh, dzis Kubona...I Kura ostatnio ciagle. Niech juz ta wiosna przyjdzie, to sie wszystkim zyc zachce. ps. a u nas za oknem snieg. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 12:02 Pam, u nas tez snieg i kurczak najchetniej by spal na spacerze a ja tego nie lubie, bo wtedy sypia krocej no i ja musze z nim jezdzic, a jak spi w domu, to mam chwile wytchenienia... ... no i nieznosze spacerow... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 12:12 Ja Malgosi nie pozwalam spac w wozku. Jak zaczyna spiewac, wracamy do domu. Za zimno jest, zebym chodzila 1,5 godz w kolo po parku. Jak bedzie cieplo, to chetnie, z ksiazka do parku, z kawusia w termosie i niech se spi i 3 godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 12:01 Kubona, ja wprawdzie mam prace w zawodzie, ale niestety niedlugo sie konczy i musze szukac nowej... a nikt mnie nie chce, bo za stara jestem i "zmarnowalam sobie mlodosc", bo nie wyjechalam na 2-3 lata do ameryki lub na inny koniec swiata, aby tam byc "czeladnikiem". i teraz d...pa zbita, tutaj mi pracy nie za bardzo chca dac (pracy na 2-3 lata, nie na stale, to to chyba nie ma szans (() i oczywiscie nikogo to nie obchodzi, ze moj maz ma dokladnie ten sam zawod, a w srodowisku jest niepisana (lub czasem i pisana!) umowa, ze sie malzenstw w jednym miescie nie zatrudnia... dodam, ze nie w kazdym miescie prace w zawodzie moge znalesc. pewnie by sie uzbieralo z 30 miejsc na swiecie... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Kura 09.03.06, 12:12 a czy można wiedzieć, jaki to niesłychanie egzotyczny zawód uprawiasz? Przyznam, że to, co napisałaś, bardzo mnie zaintrygowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kura 09.03.06, 13:02 Wenus, nic egzotycznego jestem fizykiem czatek elementarnych. miejsc, gdzie mozna robic "nasze" eksperymenty jest naprawde niewiele na swiecie, i niewiele jest uniwersytetow lub instytucji, ktore w nich czynnie uczestnicza `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Kura 09.03.06, 14:17 Łomatko! I to nie jest egzotyczne?! Toż to dla mnie czysta egzotyka Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kura 09.03.06, 15:56 a zeby bylo smieszniej, zajmuje sie aktualnie tzw fizyka egzotyczna, czyli (w wieeeeeelkim skrocie) szukam czastek, ktore do tej pory nie zostaly odkryte, a sa przypuszczenia (tzn teorie naukowe , ze powinny "gdzies-tam" istniec `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 ps 09.03.06, 16:01 a tak w ogole Wenus, nie spotkalabys sie? bede w k-wie za tydzien... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: ps 09.03.06, 19:45 Bardzo chętnie! A długo będziesz? I z Kurczakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: ps 09.03.06, 21:01 oczywiscie, ze bede z kurczakiem przyjezdzam na tydzien tylko, ale mam nadzieje, ze nam sie uda spotkac ja mieszkam blisko aleji slowackiego, a Ty? moze na priva sie umowimy jakos `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: ps 09.03.06, 21:06 Fajnie, to napisz na priv, kiedy będziesz i kiedy możemy się potkać. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniasek kubona 09.03.06, 12:08 nie martw się ja jestem mgr inż. zarządzania w budownictwie a od skończenia studiów sekretarą jestem...nie jesteś sama...a teraz siedzę z Pania Córą w domu i krew mnie zalewa(bo jakos na pania domu nie mam talentów), dziecięcia do żłoba nie mam jak dać, bo mężowi obiecałam,że dopiero do przedszkola pójdzie...lipa Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Kiniasek 09.03.06, 12:10 a nie mozesz renegocjowac umowy z mezem?... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
kiniasek Re: Kiniasek 09.03.06, 12:18 Młodej na razie mi szkoda...coś nam w szpitalu z pępowina popieprzyli, nie przecieli do końca czy co ??...żyć beze mnie nie umie poza tym z moim chłopem jak umowa to umowa...zwłaszcza jesli chodzi o Julke Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 16:20 my Tobie też! jak tam dzieciaki? dają popalić?... Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 19:31 u siebie wmieście to mogę wrócić do pracy za ladę do sklepu piekarniczo cukierniczego. jeśłi oczywiście przykleję usmiech i zbiorę się w sobie, no i znajdę tanią opiekunkę dla kubusia bo praca na dwie zmiany, mariusz na trzy i w dodatku dojeżdża, więc nie ma szans żęby odebral go z przedszkola czy złóbka...;......ech, nawet mi się myśleć nie chce, i po co mi to było, mogłam iśc do zawodówki i do końca życia zamiatać ulicę.....ale nie zachciało i się studiować....kiedyś mi przejdzie, może nawet zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś