Dodaj do ulubionych

Miłego dnia wszystkim zyczę!

09.03.06, 06:51
Dzień dobry! Widzę ze po Dniu Kobiet wszyscy jeszcze śpiąwink Miłego dnia!!
Obserwuj wątek
    • alcia76 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 07:34
      Oj nie wszyscy nie wszyscysmile))
      MOje dziecko zmienilo sobie pory wstawania na 5 rano.Zawsze to wiecej czasu aby cwiczyc chodzenie.Czy ja gdzies moge oddac Bartka na przechowanie tak chociaz na kilka godzin abym mogla pospacsmile))))
      Nooo i oczywiscie milego dzionka wszytskim zyczesmile))

Ala

Bartek
      ur.31.07.2005
      img231.imageshack.us/my.php?image=obraz0547js.jpg
      • kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 08:28
        Ala, u mnie to samo sad a potem miedzy 7 a 8 chce spac znowu... a ja, niestety, 3
        dni w tygodniu do pracy, a kurczak na 9 do zlobka... i co z nim zrobic sad(( jak
        nie bedzie spal o tej 7-8, to nas zameczy, a jak bedzie, to nie moge isc do
        pracy na czas... choc prace mam luzna, to jednak nie az tak...
        no i przez to niewyspanie jest taki marudny i wyjacy, ze chetnie oddalabym do
        adopcji sad

zyc mi sie nie chce ostatnio

``````````````````
        kurczak: 03.03.05
        • pampeliszka Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:06
          Ahoj, holki. Malgol ostatnio znowu ma fazy na wstawanie o 5-6, ale ją wtedy
          pacyfikuje przy biuscie (ktorego sie juz odzwyczaiła...)zeby pospac do tej 7.30.
          Poki co daje sie namowic.
          • kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:43
            u nas nic nie pomaga, wstaje gnojek o 5 i juz
            spal o 8 pol godziny, a teraz jojczy non-stop bo niewyspany
            zyc mi sie odniechciewa

``````````````````
            • mooh Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:44
              Kurczak wstaje z kurami smile))))))))))))))))))
              • kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:46
                racuej kura z kurczakiem sad
                i niestety nie jestem skora do zartow, bo kurak tak daje w kosc, ze bym go
                najchetniej do zloba wyslala sad((((((((((((((((((((((((

``````````````````
                • mooh Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:48
                  Może jemu tego żłoba trochę brakuje, Kurko. Jak myśłisz? A mogłabyś go dać na
                  cały tydzień tak na próbę?
                  • kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 09:55
                    myslalam o tym, ale jakos mi smutno sad
                    no i on rowniez strasznie daje popalic po zlobku i w weekendy sad
                    no koszmar po prostu ostatnio
                    az sie ciesze w te dni, gdy ide do pracy
                    a potem mi glupio i smutno
                    ale naprawde juz wysiadam
                    ostatnio noce zle, a potem ostra jazda bez trzymanki w dzien
                    jestem wykonczona
                    pewnie nie powinnam miec dzieci wcale

a ten maly jest taki glosny sad a jaod zawsze mam kiepska tolerancje na halasy
                    ``````````````````
                    • mooh Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 10:09
                      Oj, Kurko, nie załmuj się. Zastanów się raczej jak zregenerować siły. Może
                      zamiast robić sobie wyrzuty, daj Kurczaka do żłobka również w te dni, kiedy
                      jesteś w domu i po prostu śpij wtedy ile się da. Niech parę godzin komu innemu
                      da popalić. W końcu Kurczak to już duży facet, a Ty musisz odpocząć, dla
                      własnego zdrowia, dla dobra Kurczaka również, bo Twoja dobra kondycja jest w
                      jeo interesie.
                      • pampeliszka Kura, 09.03.06, 10:36
                        Kura, ja Cie rozumiem. Tez chcialam Malgola udusiac, jak wstawal o 5 i byl gotow
                        do dzialania. Tez mialam kryzys macierzynstwa i uwazalam, ze nie powinnam miec
                        dzieci, bo mi brakuje cierpliwosci. To minie natychmiast, jak sie troche wyspisz.
                        • kura17 Re: Kura, 09.03.06, 11:34
                          Pam, ale kiedy ja sie wyspie?... juz od 3 tygodni kompletna kiszka sad przedtem
                          by tydzien spokoju, a wczesniej 2 tygodnie koszmaru...
                          ... nawet jak kurczak idzie do zlobka, to ja do pracy, wiec i tak musze o tej 6
                          wstac...

Mooh, kiedy ja nie bardzo usne w ciagu dnia, nawet jak jest spokoj sad
                          a wieczorem tyle rzeczy do zrobienia, ze tez za wczesniej sie nie da isc spac. i
                          tak padamy z kogutem o 22... zero zycia jakiegos intersujacego...

``````````````````
                          • mooh Re: Kura, 09.03.06, 11:39
                            Kurko, ja jestem zdania, ze jak sie odpowiednio długo poleży, to się zawsze
                            zaśnie. Jak by Kurczak był w żłobku, wzięłabyś sobie jakąś głupawą gazetkę,
                            albo krzyżówkę, kubek z herbatą, ułożyłabyś się wygodnie na kanapie, przykryta
                            kocykiem, nawet byś nie wiedziała, kiedy odjeżdżasz. A nawet gdybyś jakim cudem
                            nie zasnęła, to taki relaks w ciszy dobrze by Ci zrobił.
                            • kura17 Re: Kura, 09.03.06, 11:41
                              wiem, ze mi dobrze zrobi.
                              i z jednej strony bardzo bym chciala
                              a z drugiej mam ogromny wyrzut, ze co ze mnie za matka, ktora nie potrafi dac
                              sobie rady z jednym dzieckiem sad
                              no i tak sie krece w kolko, poplakuje i (z pewnoscia) zadreczam meza...

``````````````````
                              • pampeliszka Re: Kura, Mooh 09.03.06, 11:56
                                3 tyg niewyspania to koszmar, rozumiem, ze Ci nerwy siadaja, mnie 3 takie dni
                                wystarcza, zebym na Malgosia warczala (a jak mam wtedy okres to juz w ogole
                                dramat).No i oczywiscie od razu wyrzuty sumienia potem. Szkoda, ze mlodziez jest
                                jeszcze za mala, zeby to rozumiec, ze wyspana mama to zabawa na calego, a
                                niewyspana sie zlosci o byle co. Przeciez i Kurczak musi zaczac sypiac. Juz bylo
                                lepiej, pamietasz, jak mi pisalas, ze i u nas sie wszystko unormuje? I fakt,
                                teraz jest jedna drzemka dziennie, za to 1,5 godzinna. O 21 spac i pobudka o 6,
                                ale z biustem jeszcze godzinke, poltorej wytarguje. Odwyk-odwykiem, ale ja wole
                                dospac.
                                Mooh, ciesze sie, ze dzis juz lepiej.
                                Widocznie kazdy musi miec kiedys kryzys.
                      • pampeliszka Mooh, 09.03.06, 10:37
                        a jak samopoczucie dzisiaj?
                        • mooh Re: Mooh, 09.03.06, 10:59
                          Dzięki, Pam. Dziś już dużo lepiej.
    • kiniasek Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 10:33
      Dzień Dobry Wszystkim...ja tylko na chwilke, bo od 2 godzin próbuje uspić Julkę
      i nic...beczy bo niewyspana ale spać za cholere nie pójdzie...chyba ją zaraz
      zamorduje smile)
      • kubona Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 11:57
        dzień dobry, moje dziecko dzis wyje jak syrena zakładowa, a mama ma tylko jedno
        w głowiesmile rety chyba kiedys ucieknę naprawdę z tego domu...po co ja się w
        ogóle uczę, jak i tak wykształcenie nijak nie idzie w parze z wykonywanym
        zawodem???? i tak po studiach w moim mieście pracy nie znjadę, ech chyba doła
        dziś załapałam......
        • pampeliszka Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 12:00
          wczoraj Mooh, dzis Kubona...I Kura ostatnio ciagle.
          Niech juz ta wiosna przyjdzie, to sie wszystkim zyc zachce.
          ps. a u nas za oknem snieg.
          • kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 12:02
            Pam, u nas tez snieg sad
            i kurczak najchetniej by spal na spacerze sad a ja tego nie lubie, bo wtedy sypia
            krocej no i ja musze z nim jezdzic, a jak spi w domu, to mam chwile wytchenienia...
            ... no i nieznosze spacerow...

``````````````````
            • pampeliszka Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 12:12
              Ja Malgosi nie pozwalam spac w wozku. Jak zaczyna spiewac, wracamy do domu.
              Za zimno jest, zebym chodzila 1,5 godz w kolo po parku. Jak bedzie cieplo, to
              chetnie, z ksiazka do parku, z kawusia w termosie i niech se spi i 3 godziny...
        • kura17 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 12:01
          Kubona, ja wprawdzie mam prace w zawodzie, ale niestety niedlugo sie konczy i
          musze szukac nowej... a nikt mnie nie chce, bo za stara jestem i "zmarnowalam
          sobie mlodosc", bo nie wyjechalam na 2-3 lata do ameryki lub na inny koniec
          swiata, aby tam byc "czeladnikiem". i teraz d...pa zbita, tutaj mi pracy nie za
          bardzo chca dac (pracy na 2-3 lata, nie na stale, to to chyba nie ma szans sad(()
          i oczywiscie nikogo to nie obchodzi, ze moj maz ma dokladnie ten sam zawod, a w
          srodowisku jest niepisana (lub czasem i pisana!) umowa, ze sie malzenstw w
          jednym miescie nie zatrudnia... dodam, ze nie w kazdym miescie prace w zawodzie
          moge znalesc. pewnie by sie uzbieralo z 30 miejsc na swiecie...

``````````````````
          • wenus.z.willendorfu Kura 09.03.06, 12:12
            a czy można wiedzieć, jaki to niesłychanie egzotyczny zawód uprawiasz?
            Przyznam, że to, co napisałaś, bardzo mnie zaintrygowało.
            • kura17 Re: Kura 09.03.06, 13:02
              Wenus, nic egzotycznego smile jestem fizykiem czatek elementarnych. miejsc, gdzie
              mozna robic "nasze" eksperymenty jest naprawde niewiele na swiecie, i niewiele
              jest uniwersytetow lub instytucji, ktore w nich czynnie uczestnicza

``````````````````
              • wenus.z.willendorfu Re: Kura 09.03.06, 14:17
                Łomatko! I to nie jest egzotyczne?! Toż to dla mnie czysta egzotyka wink
                • kura17 Re: Kura 09.03.06, 15:56
                  a zeby bylo smieszniej, zajmuje sie aktualnie tzw fizyka egzotyczna, czyli (w
                  wieeeeeelkim skrocie) szukam czastek, ktore do tej pory nie zostaly odkryte, a
                  sa przypuszczenia (tzn teorie naukowe wink, ze powinny "gdzies-tam" istniec smile

``````````````````
                • kura17 ps 09.03.06, 16:01
                  a tak w ogole Wenus, nie spotkalabys sie? bede w k-wie za tydzien...

``````````````````
                  • wenus.z.willendorfu Re: ps 09.03.06, 19:45
                    Bardzo chętnie!
                    A długo będziesz? I z Kurczakiem?
                    • kura17 Re: ps 09.03.06, 21:01
                      oczywiscie, ze bede z kurczakiem smile
                      przyjezdzam na tydzien tylko, ale mam nadzieje, ze nam sie uda spotkac
                      ja mieszkam blisko aleji slowackiego, a Ty? moze na priva sie umowimy jakos smile

``````````````````
                      • wenus.z.willendorfu Re: ps 09.03.06, 21:06
                        Fajnie, to napisz na priv, kiedy będziesz i kiedy możemy się potkać.
        • kiniasek kubona 09.03.06, 12:08
          nie martw się ja jestem mgr inż. zarządzania w budownictwie a od skończenia
          studiów sekretarą jestem...nie jesteś sama...a teraz siedzę z Pania Córą w domu
          i krew mnie zalewa(bo jakos na pania domu nie mam talentów), dziecięcia do
          żłoba nie mam jak dać, bo mężowi obiecałam,że dopiero do przedszkola
          pójdzie...lipa
          • kura17 Kiniasek 09.03.06, 12:10
            a nie mozesz renegocjowac umowy z mezem?...

``````````````````
            • kiniasek Re: Kiniasek 09.03.06, 12:18
              Młodej na razie mi szkoda...coś nam w szpitalu z pępowina popieprzyli, nie
              przecieli do końca czy co ??...żyć beze mnie nie umie smile
              poza tym z moim chłopem jak umowa to umowa...zwłaszcza jesli chodzi o Julke
            • kiniasek Re: Kiniasek 09.03.06, 12:19
              przyjdzie wiosna to sie polepszysmile
    • myszka785 Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 16:20
      my Tobie też!smile
      jak tam dzieciaki? dają popalić?...
      • kubona Re: Miłego dnia wszystkim zyczę! 09.03.06, 19:31
        u siebie wmieście to mogę wrócić do pracy za ladę do sklepu piekarniczo
        cukierniczego. jeśłi oczywiście przykleję usmiech i zbiorę się w sobie, no i
        znajdę tanią opiekunkę dla kubusia bo praca na dwie zmiany, mariusz na trzy i w
        dodatku dojeżdża, więc nie ma szans żęby odebral go z przedszkola czy
        złóbka...;......ech, nawet mi się myśleć nie chce, i po co mi to było, mogłam
        iśc do zawodówki i do końca życia zamiatać ulicę.....ale nie zachciało i się
        studiować....kiedyś mi przejdzie, może nawet zaraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka