magdalena_dem 15.03.06, 10:30 tym, co robię wieczorami w łazience forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=38503163 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 10:32 hehe, myslalam, ze beda jakies fotki z piana w wannie!) zdolna jestes)te butelki to cudo, w zyciu bym tak nie zrobila, co ja gadam, nawet nie wiem jak sie do tego zabrac! a te pudelko dla Mikolaja to jak zrobilas? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 10:37 Zrobiłabyś!! Ta technika to na prawdę nic trudnego, wystarczy spróbować, ja ostatnio farbkami bawiłam się w podstawówce, a jakoś mi poszło. A pudełko na razie służy jako pudło na zabawki, ale pewnie gdy Mikołaj dorośnie, stwierdzi że kwiatki są obciachowe. Niestety nie miałam serwetki w samochodziki Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 10:38 jakiej serwetki? to jest to przerysowane jakos? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 10:39 niee, wszystkie wzory to jest wycięta i przyklejona serwetka, technika nazywa się decoupage lub serwetkowa Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 10:43 Bardzo ładne. Ja co najwyżej mogę się pochwalić haftem krzyżykowym Zazdroszczę talentu plastycznego!!! Ja to nawet kółko jak maluję to wychodzi kwadrat Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 10:47 ale ja na prawdę nie mam żadnego talentu plastycznego, i nie jest to jakaś fałszywa skromność tylko fakt. Żeby wyciąć serwetkę, przykleić, pociapać trochę farbą (lub nie) i polakierować, nie trzeba mieć specjalnego talentu Z1mka!! A pochwal się!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek11 Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 10:54 Śliczne te Twoje dziełka Sama miałabym ochotę trochę podekupażować ale na stronach poświęconych technice decoupage przeczytałam, ze trzeba mieć do tego całe mnostwo specjalnych podkładów i farb do krakowania... Powiedz mi proszę, czy kupowałaś jakieś psecjalne farby albo lakiery? Może wreszcie zrobię zdobione puszki na mleko i kaszki Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 10:57 no tak ale zeby wyciac oliwke w serwetce to trzeba miec jednak talent.Chyba ze to jest serwetka z oliwka, eh, ja chyba nie bardzo rozumiem na czym to polega, musze sie doksztacic Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 11:07 serwetki są wzorzyste i wycina się te wzorki i nakleja, a potem ewentualnie można dodać lekkie cieniowanie wokół danego wzorku, żeby wyglądało to na ręcznie malowane Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 11:06 jeśli chodzi o nakład finansowy poszłam po najmniejszej linii oporu biała emalia (nie emulsja) akrylowa do drewna i metalu - 0,8l - 21 zł zestaw kolorowych farb w tubkach (do rozrabiania z białą)- Rossman - 20 zł czytałam, że mogą to być również farby plakatowe lakier do parkietów - hydroparkiet - został mi z jakiegoś remontu - puszka ok.1l kosztuje ok 20 zł krak talensa - 14 zł pędzelki ok 10 sztuk made in china - Rossman - 4 zł wałeczek do emalii - 10 zł 1 pędzelek profesjonalny do akryli - 5 zł to chyba tyle, jak się podsumuje to wychodzi koło 100zł inwestycji a przyjemność niesamowita Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek11 Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 11:19 Magdo dzięki za info no i przede wszystkim za ożywienie zapału twórczego uśpionego przez zimę. Zrobię sobie chyba wreszcie tą listę zakupów i wykorzystam puszki po mleku zbierane od miesięcy. a ten krak talensa to kupiłaś w sklepie ze specjalistycznymi artykułami plastycznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 11:32 tak, podobnie jak specjalistyczny pędzelek powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek11 Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 11:38 dzięki mam nadzieję, że tym razem nie braknie mi zapału już na etapie kompletowania akcesoriów... Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 11:41 Magda, a ja jednak uważam, że masz plastyczne uzdolnienia, wierz mi, że nie każdy jest w stanie robić takie rzeczy, choć dla Ciebie wydaje się to proste, poza tym trzeba mieć pewien zmysł plastyczny, estetyczny, kompozycję zachować, już nie o same pociągnięcia pędzla chodzi. I ten zmysł u Ciebie widać, naprawdę. Ja kiedyś próbowałam pomalować donicę, ale wyszła mi jedna budyniowato-sraczkowata plama! Mnie się bardzo podoba wszelkie estetyczne rękodzieło! I zazdroszczę jak ktoś ma zmysł i fantazję takowe robić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 12:07 a ja się będę upierać przy swoim beztalenciu plastycznym Zgodzę się jedynie ze zmysłem estetycznym Ale zachęcam inne Mamy do odważenia się i zrobienia czegoś, niekiedy coś prostego daje fajny efekt. Zrobiłam ostatnio Mikołajkowi krowiasty wieszak: drewniany wieszak pomalowałam na biało, domalowałam czarne plamy, dokleiłam kupioną malutką mordkę krowią, i polakierowałam. I tyle Zapraszam też na forum artystycznych mam tutaj jest galeria prac forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25198&w=24734724&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 12:17 ładne cholerka! poprę Zimkę, w życiu bym tak nie zrobiła, nawet jakby mnie przypalali goracym żelazem Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 14:21 Magda, to bardzo fajne jest! Zazdroszcze Ci, ja nie mam takiego artystycznego zaciecia(( Moj Szafa to co innego, chlopak utalentowany jest, maluje, rzezbi itepe, mam nadzieje, ze nieco talentu skapnelo po tatusiu na Szafke... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 15:12 prześliczne!!! ja niestety nie mam takiego talentu... w łazience jedynie sprzątam i śpiewam pod prysznicem (nie bez fałszowania)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatavariata Re: a co mi tam...pochwalę się 15.03.06, 16:00 przyznam, ze spodziewalem sie zupelnie innych fotek. oczywiscie te tez sa bardzo ladne, gratuluje. Moze myszka785 podesle te zdjecia jak spiewa w lazience Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 hehehe :) 15.03.06, 16:35 mąż przyjdzie z pracy to dostanie zadanie specjalne: "krótki filmik śpiewającej pod prysznicem żony"... gwarantuję, że nakręci, ale raczej nie opublikuje? choć może się mylę? )) Odpowiedz Link Zgłoś