Dodaj do ulubionych

Butelka fizjologiczna

15.03.06, 15:58

Obserwuj wątek
    • lila_m Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 16:00
      Niedługo zostanę mamą (w maju). Kompletując wyprawkę pomyślałam o butelce. Co
      prawda planuję karmić piersią, niemniej słyszałam, że w nocy Maluchy dopija się
      herbatką. Stąd właśnie pytanie o butelkę. Chciałabym kupić taką fizlogiczną.
      Widziałam (na moje oko) bardzo fajną z Chicco. Co sądzicie o tej firmie i tym
      wyborze. Dodam, że kupując laktator Avent Isis dostanę jeszcze dwie butelki.
      Doradźcie coś proszę, z góry dziękuję za odpowiedzi

Lila
      • myszka785 Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 16:20
        jeżeli będziesz karmić piersią to dziecko nie potrzebuje żadnego dopajania, ani
        herbatką ani wodą... nawet podobno gorzej jest dopajać, bo wtedy oszukujesz
        głód dziecka...
        moja Amelcia do końca 6 miesiąca była tylko na piersi - na każde żądanie i
        niczego innego do picia nie potrzebowała...
        oczywiście każdy ma prawo robić co chce i jeżeli masz ochotę podawać herbatkę
        czy wodę to Twoja sprawa i mi nic do tego smile
        a z butlką nie doradzę niestety, bo wcale nie używałyśmy, od czasu gdy Amela
        skończyła pół roku używałyśmy "niekapka" a ostatnio coraz częśćiej zwykłego
        kubeczka!
        jeżeli chodzi o Chicco mam kilka ich produktów i z wszystkich jestem
        zadowolona! smile
      • mooh Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 16:25
        lila_m napisała:

Co prawda planuję karmić piersią, niemniej słyszałam, że w nocy Maluchy
        dopija się herbatką

Nie, dzieci karmionych piersią nie dopaja się herbatką, zwłaszcza w nocy, kiedy
        pokarm jest najbardziej wartościowy. Nieco inny od dziennego mechanizm
        hormonalny powoduje, że w nocnym pokarmie jest zdecydowanie więcej tłuszczu,
        który jest niezbędny do prawidłowego rozwoju układu nerwowego. Kiedyś, gdy ja
        byłam niemowlakiem, obowiązywała szkoła, że należy dopajać wodą z cukrem. Z
        punktu widzenia dzisiejszej nauki jest to kardynalna bzdura.
        >
        >
        • mooh Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 16:27
          Przejrzyj sobie uważnie informacje na tej stronie.
          www.laktacja.pl/karmienie/zmiana.htm
          • mmala6 Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 17:27
            niemniej jednak, buteleczka mala zwykla moze Ci sie przydac.
            Ja tez planowalam karmic piersiawinktylko ze moje dziecko, i jak sie pozniej
            okazalo moje piersi, mialy zupelnie inne planywink
            • z1mka Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 17:50
              To tak samo jak u mnie Mmala...

Buteleczka zawsze się przyda. W moim przypadku zaraz po wyjściu ze szpitala
              biedny pan mąż biegał za buteleczką i mlekiem po całym mieście...

Życie zaskakuje, ehhh.

Odradzam też nocne dopajanie herbatką, tak jak mówią dziewczyny - maminy pokarm
              nocą jest najbardziej wartościowy.
              A co do firmy buteleczki - myślę, że dziecku i tak będzie obojętne. Nie kupuj
              tylko takich z bazaru - pękają po pierwszym wyparzeniusmile
      • tatavariata Re: Butelka fizjologiczna 16.03.06, 12:00
        Ja wole Avent niz Chicco (latwiej sie myje, bo ma wieksza srednice) i ogolnie
        polecam trzymac sie jednej firmy, bo mozna koncowki (zakretki) wymieniac i
        smoczki jak sie chce (co jest przydatne mocno) i nawet niekapek pozniej dokupic
        (sama koncowke). Skoro masz juz dwie butelki Aventa z laktatorem to po co ci
        dodatkowa z Chicco? Rozumiem, ze ta "fizjologicznosc" ma tu miec duze
        znaczenie, ale ja nie wiem na czym ta fizjologicznosc polega. Jezeli to
        faktycznie jakis cud techniki, niezastapiony przez inne butelki to kup. Jednak
        moje doswiadczenie pokazuje, ze butelka fizjologiczna od butelki butelki rozni
        sie nazwa.
        • kpaxstar Re: Butelka fizjologiczna 16.03.06, 22:13
          Ja miałam 1ną buteleczke AVENTu tak na wszelki wypadek. W moim przypadku
          okazało się że całe szczęście, bo miałam tak zmasakrowane brodawki i zapalenie
          piersi, że lekarka zakazała karmienia prosto z cycka i tu pomocna była butelka
          i cały zestaw AVENTu do odciągniętego pokarmu. Szymciowi bardzo dobrze się z
          niej piło.Do tej pory jeśli chodzi o zakupy butelkowe, niekapkowe itd. to
          AVENTu jest no.1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka