lila_m Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 16:00 Niedługo zostanę mamą (w maju). Kompletując wyprawkę pomyślałam o butelce. Co prawda planuję karmić piersią, niemniej słyszałam, że w nocy Maluchy dopija się herbatką. Stąd właśnie pytanie o butelkę. Chciałabym kupić taką fizlogiczną. Widziałam (na moje oko) bardzo fajną z Chicco. Co sądzicie o tej firmie i tym wyborze. Dodam, że kupując laktator Avent Isis dostanę jeszcze dwie butelki. Doradźcie coś proszę, z góry dziękuję za odpowiedzi Lila Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 16:20 jeżeli będziesz karmić piersią to dziecko nie potrzebuje żadnego dopajania, ani herbatką ani wodą... nawet podobno gorzej jest dopajać, bo wtedy oszukujesz głód dziecka... moja Amelcia do końca 6 miesiąca była tylko na piersi - na każde żądanie i niczego innego do picia nie potrzebowała... oczywiście każdy ma prawo robić co chce i jeżeli masz ochotę podawać herbatkę czy wodę to Twoja sprawa i mi nic do tego a z butlką nie doradzę niestety, bo wcale nie używałyśmy, od czasu gdy Amela skończyła pół roku używałyśmy "niekapka" a ostatnio coraz częśćiej zwykłego kubeczka! jeżeli chodzi o Chicco mam kilka ich produktów i z wszystkich jestem zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 16:25 lila_m napisała: Co prawda planuję karmić piersią, niemniej słyszałam, że w nocy Maluchy dopija się herbatką Nie, dzieci karmionych piersią nie dopaja się herbatką, zwłaszcza w nocy, kiedy pokarm jest najbardziej wartościowy. Nieco inny od dziennego mechanizm hormonalny powoduje, że w nocnym pokarmie jest zdecydowanie więcej tłuszczu, który jest niezbędny do prawidłowego rozwoju układu nerwowego. Kiedyś, gdy ja byłam niemowlakiem, obowiązywała szkoła, że należy dopajać wodą z cukrem. Z punktu widzenia dzisiejszej nauki jest to kardynalna bzdura. > > Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 16:27 Przejrzyj sobie uważnie informacje na tej stronie. www.laktacja.pl/karmienie/zmiana.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 17:27 niemniej jednak, buteleczka mala zwykla moze Ci sie przydac. Ja tez planowalam karmic piersiatylko ze moje dziecko, i jak sie pozniej okazalo moje piersi, mialy zupelnie inne plany Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Butelka fizjologiczna 15.03.06, 17:50 To tak samo jak u mnie Mmala... Buteleczka zawsze się przyda. W moim przypadku zaraz po wyjściu ze szpitala biedny pan mąż biegał za buteleczką i mlekiem po całym mieście... Życie zaskakuje, ehhh. Odradzam też nocne dopajanie herbatką, tak jak mówią dziewczyny - maminy pokarm nocą jest najbardziej wartościowy. A co do firmy buteleczki - myślę, że dziecku i tak będzie obojętne. Nie kupuj tylko takich z bazaru - pękają po pierwszym wyparzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
tatavariata Re: Butelka fizjologiczna 16.03.06, 12:00 Ja wole Avent niz Chicco (latwiej sie myje, bo ma wieksza srednice) i ogolnie polecam trzymac sie jednej firmy, bo mozna koncowki (zakretki) wymieniac i smoczki jak sie chce (co jest przydatne mocno) i nawet niekapek pozniej dokupic (sama koncowke). Skoro masz juz dwie butelki Aventa z laktatorem to po co ci dodatkowa z Chicco? Rozumiem, ze ta "fizjologicznosc" ma tu miec duze znaczenie, ale ja nie wiem na czym ta fizjologicznosc polega. Jezeli to faktycznie jakis cud techniki, niezastapiony przez inne butelki to kup. Jednak moje doswiadczenie pokazuje, ze butelka fizjologiczna od butelki butelki rozni sie nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxstar Re: Butelka fizjologiczna 16.03.06, 22:13 Ja miałam 1ną buteleczke AVENTu tak na wszelki wypadek. W moim przypadku okazało się że całe szczęście, bo miałam tak zmasakrowane brodawki i zapalenie piersi, że lekarka zakazała karmienia prosto z cycka i tu pomocna była butelka i cały zestaw AVENTu do odciągniętego pokarmu. Szymciowi bardzo dobrze się z niej piło.Do tej pory jeśli chodzi o zakupy butelkowe, niekapkowe itd. to AVENTu jest no.1 Odpowiedz Link Zgłoś