ezrapound 25.04.06, 13:34 Moje dziecko nie znosi przytulania, całowania i piesczot. Woli, żeby ją nosić, stawiać, prowadzać za rączki albo łaskotać. Czy to się może jeszcze zmienić, czy po prostu nie trafił mi się przytulaczek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pampeliszka Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 13:36 Malgol od dawna byl calusny, ale kiedy pojechalismy do Polski zrobil sie strasznie przytulinski, chodzi i sie przytula, po kilkanascie razy na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 13:45 Frutka baaardzo długo zachowywała się jak Twoja Królewna (a propos: jak ona ma na imię, bo chyba pamięć mi szwankuje?) i dopiero całkiem niedawno polubiła przytulanie i inne pieszczoty. Nawet sama podbiega dać buziaka albo pogłaskać mnie po twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 13:46 Jagódka. Krolewna to Jagódka. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 13:53 Dzięki Pam! Zastanawiam się, czy to następny objaw mooh-mooh, czy skleroza w moim młodym wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 13:51 Mateusz zaczal sam przychodzic sie przytulac jak sie zaczal sam przemieszczac.Przypelzywal zadowolony, przytulal sie i szedl dalej w swiat.Poki co dalej tak ma,tylko teraz juz bardziej dojrzale, wiec wykorzystujemy to maksymalnie Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound Wenus, 25.04.06, 14:20 Królewna Jagoda. Cały czas czemuś mam opory przed używaniem jej imienia w necie. Taki dzikus ze mnie. A więc jest jeszcze dla nas nadzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound Re: Wenus, 25.04.06, 14:21 A, już Pam napisała. Nie doczytałam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 14:21 Czyli jest jeszcze dla nas szansa na odmianę? Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 14:24 Pewnie, ze jest. Malgos poszedl na calosc dopiero jak rok skonczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 14:31 Moje dziecię było od zawsze przytulakiem, ale teraz przechodzi samą siebie - szczególnie w rozdawaniu całusków (Mama_Olka potwierdzi to z pewnością, bo sama dostapiła zaszczytu otrzymania promocyjnego całusa od Srajdziki Znam jednak dwie dziewczynki, które dopiero mniej więcej w okolicy roku zaczęły wykazywac ochotę na bliski kontakt z rodzicami. Nie trać nadziei. Z TAKĄ cudną twarzą, Jagódka nie może nie stać się pieszczochem... Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 14:38 Zosia potrzebę przytulania chyba zaspakaja ciamkaniem piersi, ale ostatnio robi się towarzyska, aż po nachalność. Kiedy z mężem kładziemy się spać, już trzecią noc z rzędu budzi się, uśmiecha, piszczy, łomocze smokiem w szczebelki i wpatruje się w nas tak natarczywie, że nie mamy wyjścia i bierzemy ją do łóżka. Wtedy zasypia po kilkunastu sekundach. Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 14:40 Witamy w klubie, Mooh Mam oczywiście na myśli Klub Rodziców Śpiących z Dziecięciem w Jednym Łóżku)). Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound Re: Kiedy się przytuli? 25.04.06, 14:41 O tak, towarzyska to królewna jest bardzo - tyle, że traktuje mnie narazie dość przedmiotowo - podnieś, zaprowadź do paprotki, podaj tę gazetę, nie widzisz, że chcę stać przy oparciu sofy? Ale manerw z wieczornym chichotem, kiedy już trzeba spać, u nas też jest ostatnio praktykowany. Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Re: Kiedy się przytuli? 26.04.06, 10:59 Moja koleżanka ma córeczkę, która ma juz prawie 2 lata i przytula sie owszem ale baardzo rzadko, najczęściej jak jest zmęczona, i tak miała od zawsze. Ale za to jest bardzo samodzielna,od zawsze przesypia całe noce (i spi 12 godz.), sama zasypia w łózeczku, w ogóle ideał. Za to moja Jula zupełnie na odwrót: przytulaśna jest strasznie, juz tak o 7 miesiąca życia, najchętniej to by przez pól dnia wisiała na mnie i się przytulała (a ja to oczywiście uwielbiam, choć czasem mi to utudnia codzienne czynności), za to nie przesypia całych nocy i nie zasypia samodzielnie. Coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: Kiedy się przytuli? 26.04.06, 11:32 Mateusz tez przytulał sie tylko jak był spiący albo chory. a ostanio (ma roczek) zrobił sie mały miłośnik - a ja się rozpływam Takze ciut cierpliowsci jeszcze. ania Odpowiedz Link Zgłoś