Dodaj do ulubionych

Prezent na Dzien Dziecka

23.05.06, 15:07
czy cos kupujecie?
ja mam potrzebe kupienia czegos, zwlaszcza po dzisiejszej wizycie u rowiesnika
MateuszawinkMateusza zatkalo bo chyba myslal, ze jest w raju!tyle
samochodow!!no a on ma zaledwie...5 duzych i ok 5-6 malych ....a kolega mial
duzo duzych i do na dodatek interaktywnych, a moje dziecko ze ma zadnego auta
interaktywnego.No i cos bym mu takiego kupila.
Podoba mi sie autobus z FP ale kosztuje prawie 100zl! no letka przesada,
nie?winkCzy nie?
Obserwuj wątek
    • wenus.z.willendorfu Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 15:10
      U mnie w rodzinie był zwyczaj kupowania na Dzień Dziecka tylko drobiazgów i
      wspólnych rodzinnych wypadów i tego będę się trzymać. Frutka dostanie może
      jakiś małe autka czy książeczki i pewnie weźmiemy ją do zoo.

Ale Mmala, jeśli chcesz kupić takie cudo- to dlaczego nie? smile
      • mmala6 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 15:16
        Wenus, ja mu nie musze tego kupowac z okazji Dnia Dzieckawinki tak bym mu cos
        kupila.Tyle tylko,ze akurat jest Dzien Dziecka, wiec czemu nie.
        A ten autobus to takie cudo:
        allegro.pl/item103721927__szkolny_autobus_fisher_price_little_people.html
        Ja bym chciala ale moj maz zaraz mnie obleje zimna wodawink
        • wenus.z.willendorfu Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 15:18
          fajniutki ten autobus!
          • mmala6 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 15:24
            prawda? Mateusz uwielbia takie zabawy, ja juz widze jak on pol dnia otwiera i
            zamyka drzwiczka, wklada i wyciaga ludziki a potem zasypia z autobusem w
            objeciach i mu sie zderzak na policzku odciskawink
        • kangur4 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 16:05
          Autobus superowy! I wydaje mi się, że wart swojej ceny.
          A wiesz, że M chyba się zaraziła od Matka i też fascynują ją straszliwie brrum-
          brrumy? Dziś byłyśmy u koników w Łazienkach, ale okazało się, że koparka(!)
          sypiąca piasek(!) do wywrotki(!) są o niebo bardziej interesujące.
          • pomme Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 16:40
            odjazdowy ten autobus.
            Ja swojemu małemu rzadko kupuję zabawki - taka ze mnie matka. ale dzis
            pojechałam do smyka i stałam pół godz przed półka FP i zastanawiałam sie kupic
            cos czy nie kupić. W końcu zdecydowałam kurde kupuję, niech dziecko ma i sie
            cieszy jak ja byłam mała to nie było takich wyborów i mozliwości. I kupiłam za
            całe 99pln taki kubełek do którego wrzuca sie klocki o róznych kształtach a on
            dzwoni. Mam nadzieję,że sie spodoba. Dodam że mamy żółwia z FP takiego z
            kulkami ( dostalismy) i robi furrore
    • viviene12 interaktywny 23.05.06, 15:18
      to taki zdalnie sterowany, ze sie tak inteligentnie zapytam?
      Jesli tak, to takimi bywia sie moim zdaniem dzieci min. 3-4 letnie!
      • viviene12 a sorry 23.05.06, 15:19
        juz wiem co to jest - zajrzalam do linka
      • mmala6 Re: interaktywny 23.05.06, 15:23
        nie, tzn ze jak sie cos nacisnie to wydaje dzwiek, albo cos wyskakuje etcwink
    • z1mka Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 15:46
      fajne cacko
      ale wiesz co widziałam podobne bajery tylko nie fiszerprice i o połowę tańsze...
      jeśli by Cię interesował jakiś zamiennik.

U nas na pewno będzie jakiś drobiażdżek + atrakcje mamy - animatorki kulturywink))
      • mmala6 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 15:54
        eh, atrakcje mamy to on ma na codzien, musialbym chyba na glowie stanc i klaskac
        rzesami aby bylo inaczej niz zwykle.Ale moze male przyjatko dla rodziny
        zrobimy?tak teraz wymyslilam.
        A ten autobus juz za mna od dawna chodzi, poszukam czegos tanszego ale mamy pare
        zabawek FP i sa rewelacyjne!smile
    • katrem Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 16:02
      Przywieszki lub karuzelę do fotelika/wózka, a od dziadków mata i podgrzewacz do
      butelek.
      • kubona Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 16:57
        takie coś do wożęnia zabawek z biedronki na pewno, a co jeszcze to się okaże
        jak rodzian zniesie prezenty dla Kubusia
    • kura17 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:17
      MMala, donosze z hameryki, ze my mamy dokladnie taki autobus FP. kurczak dostal
      na gwiazdke od babci niemieckiej. fajny jest! drzwi sie otwieraja, ludziki
      wyciagaja, znak stop otwiera i slada na boku smile no i jest "muzyka", jak sie
      naciska kierowce, albo pip-pip albo melodyjka, zalezy ile razy nacisniesz.
      mozna sie tym fajnie bawic! jak lubisz kupowac zabawki, to kupuj smile

my nie kupujemy duzo zabawek, kurczak glownie dostaje w prezencie. ma ich takie
      male pudlo plus 2 pudelka klockow, jedne lego, a drugie takie zwykle, drewniane
      w roznych ksztaltach. ja sie sepie i kupuje mu na ogol jakies zabawki "za
      zlotowke", choc na ogol ma z nimi duzo zabawy smile jakies pilki czy wiaderka,
      grabki, ksiazeczki, przytulanki nie bardzo go interesuja. ja jakos wole, zeby
      kurczak sobie radzil "fantazyjnie" z mniejsza iloscia zabawek, niz zeby mial
      ich tysiace. zreszta na razie sie nie skarzy, wiec nie mam problemu smile
      i widze, np po forum i wsrod dzieciatych znajomych, ze my mamy wyjatkowo
      skromna kolekcje zabawek, czy nawet ksiazeczek, ktore akurat kupuje
      namietnie... ale kurczak jest szczesliwy i zadowolony, wiec mysle, ze nie jest
      tak zle wink

buziaki dla Wszystkich zza wielkiej wody smile
      ``````````````````
      kurczak: 03.03.05
      • wiolkak Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:22
        ładnie Kura! sobie to po leviski sie do hameryki lata, a dziecku żal na
        zabawke! ciekawe co dostanie od mamy po powrocie? reklamówke po spodniach?!
        • kura17 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:25
          reklamowke wywalilam, bo po co mi??? a levisy na razie kupilam tylko staremu,
          nie bylo mojego ulubionego koloru, poza tym biust mnie bolal, wygladalam jakby
          ktos mnie napompowal od gory (odstawiak murczaka od piersi wlasnie...) i sie
          strasznie zneichecilam do jakichkolwiek zakupow...

ale znalazlam dla niego takie fajne ptaszki pluszowe (ok 10 cm wysokie), ktore
          wydaja ptasie dzwieki, gdy sie je dotknie. ponoc sa to prawdziwe glosy tych
          ptakow (kilka rozpoznalam). kurczak jest teraz zafascynowany ptakami w naturze,
          moze cos takiego mu sie spodoba? jak myslicie?

``````````````````
          • wiolkak Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:28
            spodoba!, chociaż mogłaś mu przynajmniej paragon zaostawićwink
            a jaki jest Twój ulubiony kolor?
            Kaśka najlepiej bawi się piłką, butelkami po mineralnej i akcesoriami
            kuchennymi, nie pogardzi też lekturąsmile
            • kura17 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:31
              paragon po levisach dostanie! smile zostawilam sobie, bo placilam karta

moj ulubiony kolor jeansow to ten jasniutki niebieski. moga tez byt te odrobine
              ciemniejsze, ale takie juz mam, wiec sie zastanawiam

kurczak tez ostatnio uwielbia buszowac po calym domu, kuchnia jest git, a
              ksiazki najfajowsze. ma swoje ulubione, bierze sobie z kupki, laduje sie do
              mnie na kolana i mamy czytac. oczywiscie on wybiera kartki (ma swoje ukochane
              strony) i naprowadza mojego palucha na to, o czym mam mu opowiadac smile

``````````````````
              • wiolkak Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:34
                u nas hitem sa "obrazki dla maluchów", inne bajki moga być, pod warunkiem, ze
                są w nich obrazki ze zwierzątkami
                • kura17 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:40
                  u nas zwieratka i auta na topie smile
                  no i ptaszki, kurczak uwielbia kolegow smile)

``````````````````
          • wiolkak Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:28
            a! właśnie! jak cyce? bolą?
            • kura17 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:33
              wiesz co, wczoraj rano odciagnelam (niestety) szklanke mleka, bo juz bolaly,
              byly wielkie, a mialam wystapienie na konferencji i musialam sie na nim skupic,
              a nie na cycach... i do dzis jest w miare ok! okladam je recznikami moczonymi w
              wodzie z lodem gdy tylko moge i nawet nie bola bardzo... zalozlam tez dosc
              obcisly stanik i to chyba pomaga! no ale poczekamy, jak bedzie dalej... mleka
              ciagle pelno... moge serwowac malibu z mlekiem na urodziny kangura...
              ... pfuuuuuuuujjjjjjjjjj... ale obrzydliwa jestem...

``````````````````
              • wiolkak Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:36
                tam zaraz obrzydliwa, szczera i oszczędna zwyczajnie! ciekawe jak mi to
                pójdzie, ale ja nie mam nadmiaru raczej
                • kura17 Re: Prezent na Dzien Dziecka 23.05.06, 17:40
                  Wiolka, ja tez nie mialam nadmiaru, jak karmilam. ja odciagalam mleko odkad
                  kurczak mial jakies 6 tygodni, nie karmilam go bezposrednio. w "najlepszych
                  czasach", jak jadl tylko mleko, sciagalam ok 1.5 litra dziennie (i on to
                  wszystko prawie zjadal!). potem "zmniejszalam produkcje" i ostatnio odciagalam
                  jakies 300-400 ml dziennie. piersi mialam mieciutkie, zadnego nadmiaru. i z
                  tego wlasnie "odstawiam". no i po 2-3 dniach zaczelo byc nieciekawie... teraz 2
                  dzien od ratunkowego ulzenia sobie i na razie sie trzymam... ajbardziej sie
                  boje zastojow i zapalenia piersi, brrrr...

``````````````````
    • alexsc Mmala6 odnośnie autobusu 23.05.06, 17:51
      Kupiłam Aleksandrowi ten autobus (na gwiazdkę za 89) jest rewelacyjny. Warto
      kupić. Nie wiem czy aż taki drogi jest jeśli porównać badziewne Wadery.
      Poszukaj na allegro najtańszego. No chyba że to faktycznie zbyt droga
      sprawa.Oczywiście rozumiem, nie wszyscy są tacy snobistyczni jak ja.
      • alexsc Re: Mmala6 odnośnie autobusu 23.05.06, 17:53
        acha i jeszcze podobny ma w ofercie firma Little Tikes. tańszy a tez fajnie sie
        prezentuje.
        Ten samolot z serii Little people tez jest bombowysmile
        ja to robię tak że jak mnie czasem pytają co kupic dziecku to podpowiadam albo
        mówię ze kasę i wtedy jak się uzbiera to kupuję cos fajnego.
        • mmala6 Re: Mmala6 odnośnie autobusu 23.05.06, 22:46
          No wlasnie wiedzialam, ze ten autobus jest fajowysadten Litlle Tikes nie wydaje
          dzwiekow, a przynajmniej nie tyle co FP.Pokazalam mezowi, powiedzial
          'pomyslimy', wiec jest nadziejawink
          Jezeli chodzi o snobizm, to mnie na niego nie stac wiec nie mam z tym
          poblemuwinkMateusz nie ma wiele zabawek, dostaje zwykle samochody, bajki,
          klocki.Rodzina czy znajomi nie kupuja mu wypasionych zabawek, wiec nawet nie
          mowie im o tym autobusie.Ma pare zabawek FP ale to prezenty wlasnie, my mu
          takich drogich rzeczy nie kupujemy.Od nas ma butywink)
          Ale o autobusie juz na gwiazdke myslalam tylko wtedy Matus byl jeszcze troche za
          maly.Teraz juz by sie tym na pewno fajnie bawil.
          A samolotu nie widzialam!!musze poszukac, u nas tez na topie, bo mieszkamy kolo
          lotniska i dzieci na podworku co 15 min ogladaja ladujace samolotywink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka