Dodaj do ulubionych

Tran na zdrowie.

25.10.06, 08:48
Witam!
Mam pytanie, tran dla dzieci od jakiego wieku można podawac, bo mój maluch ma
1 rok i 2 m-ce.
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Tran na zdrowie. 25.10.06, 11:28
      mozna nawet niemowlętom, wiec spokojnie mozesz juz dac swojemu dziecku
    • babsee Re: Tran na zdrowie. 25.10.06, 15:17
      Na moim tranie jest napisane ze od 6 miesiaca.Mam tran firmy Lysi.
    • weronikarb Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 07:44
      ja mialam tran od 2 m-ca życia. Malemu zaczelam dawac od 1 roku, na szczescie
      uwielbia go. Daje z przerwami czyli przez dwa lata leci dopiero 2 butelka smile
      • ewcik777 Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 10:05
        Kobietki a ja mam zapytanie kiedy podajecie dziecku tran. Bo na moim tranie
        pisze aby podawać po śniadaniu, ale u mnie tak sie składa że mały chodzi do
        przedszkola i nie pasuje mi podawać rano więc podaję mu po kolacji czy to jakaś
        różnica że się podaje rano czy wieczorem. I jeszcze jedno na moim tranie pisze
        od 7 roku życia ale lekarka kazała podawać mojemu 2,5 rocznemu synkowi ponieważ
        firma która produkuje ten tran nie zapłaciła za jakieś badania dla takich
        małych dzieci ale podobno każdy sklad tranu jest jednakowy i ten tran jest
        dobry dla takich małych dzieci. Czy tez się z tym spotkałyście. jakie smaki
        tranu kupujecie bo mój maly toleruje miętowy.
        • b.bujak Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 11:52
          ja mam cytrynowy Mullera - pisza, ze mozna dawac juz niemowletom, wiec
          ograniczen wiekowych praktycznie nie ma i nie ma tez żadnych uwag co do pory
          podawania - ja najczesciej daje w okolicy obiadu, bo samej mi tak bylo
          najłatwiej przelknąć, potem "zapycham" obiadem smile w zeszlym sezonie sama pilam
          ten tran - karmilam jeszcze piersią, teraz pijemy razem z synem...
    • maja234 Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 13:17
      Ja podaje swojej córce - 17 m-cy bioMarine570. Jest to wyciąg z rekina
      tasmańskiego w kapsułkach żelowych. Kapsułkę przekłuwam i zawartość wylewam na
      łyżeczkę. Przez 1-szy tydzień podawałam tran codziennie 1 kapsułkę, po tygodniu
      co drugi dzień 1 kapsułka.
      Córka od września chodzi do żłobka - i jak do tej pory nie opusciła jeszcze
      żadnego dnia.
      • ewcik777 Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 13:21
        A może ktoś wie który tran jest najlepszy na moim tranie pisze że to wyciąg z
        dorsza.
    • esi1 Re: Tran na zdrowie. 27.10.06, 11:28
      A ja mam inne pytanie. Pediatra mówił o dawaniu Vigantolu (wit. D) do końca 2 roku życia. Jeśli chciałabym podawać tran to co z Vigantolem? Nie chciałabym przedawkować wit. D
      • 5_monika Re: Tran na zdrowie. 27.10.06, 18:01
        trzeba wtedy odstawić, albo jedno albo drugie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka