aga19773 25.10.06, 08:48 Witam! Mam pytanie, tran dla dzieci od jakiego wieku można podawac, bo mój maluch ma 1 rok i 2 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: Tran na zdrowie. 25.10.06, 11:28 mozna nawet niemowlętom, wiec spokojnie mozesz juz dac swojemu dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Tran na zdrowie. 25.10.06, 15:17 Na moim tranie jest napisane ze od 6 miesiaca.Mam tran firmy Lysi. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 07:44 ja mialam tran od 2 m-ca życia. Malemu zaczelam dawac od 1 roku, na szczescie uwielbia go. Daje z przerwami czyli przez dwa lata leci dopiero 2 butelka Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik777 Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 10:05 Kobietki a ja mam zapytanie kiedy podajecie dziecku tran. Bo na moim tranie pisze aby podawać po śniadaniu, ale u mnie tak sie składa że mały chodzi do przedszkola i nie pasuje mi podawać rano więc podaję mu po kolacji czy to jakaś różnica że się podaje rano czy wieczorem. I jeszcze jedno na moim tranie pisze od 7 roku życia ale lekarka kazała podawać mojemu 2,5 rocznemu synkowi ponieważ firma która produkuje ten tran nie zapłaciła za jakieś badania dla takich małych dzieci ale podobno każdy sklad tranu jest jednakowy i ten tran jest dobry dla takich małych dzieci. Czy tez się z tym spotkałyście. jakie smaki tranu kupujecie bo mój maly toleruje miętowy. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 11:52 ja mam cytrynowy Mullera - pisza, ze mozna dawac juz niemowletom, wiec ograniczen wiekowych praktycznie nie ma i nie ma tez żadnych uwag co do pory podawania - ja najczesciej daje w okolicy obiadu, bo samej mi tak bylo najłatwiej przelknąć, potem "zapycham" obiadem w zeszlym sezonie sama pilam ten tran - karmilam jeszcze piersią, teraz pijemy razem z synem... Odpowiedz Link Zgłoś
maja234 Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 13:17 Ja podaje swojej córce - 17 m-cy bioMarine570. Jest to wyciąg z rekina tasmańskiego w kapsułkach żelowych. Kapsułkę przekłuwam i zawartość wylewam na łyżeczkę. Przez 1-szy tydzień podawałam tran codziennie 1 kapsułkę, po tygodniu co drugi dzień 1 kapsułka. Córka od września chodzi do żłobka - i jak do tej pory nie opusciła jeszcze żadnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik777 Re: Tran na zdrowie. 26.10.06, 13:21 A może ktoś wie który tran jest najlepszy na moim tranie pisze że to wyciąg z dorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: Tran na zdrowie. 27.10.06, 11:28 A ja mam inne pytanie. Pediatra mówił o dawaniu Vigantolu (wit. D) do końca 2 roku życia. Jeśli chciałabym podawać tran to co z Vigantolem? Nie chciałabym przedawkować wit. D Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Tran na zdrowie. 27.10.06, 18:01 trzeba wtedy odstawić, albo jedno albo drugie Odpowiedz Link Zgłoś