kaja2800 01.11.06, 15:57 włosów, czy może ktoś wie? chciałam obciąć mojemu dziecku ale dookoła wszyscy mówią że nie można, tylko dlaczego? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubona Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 16:01 można, to przesąd jest. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 16:14 Przecież to przesąd. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 16:27 mozna, a przesad pewnie wynika z latwej mozliwosci skaleczenia wiercacego sie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 16:54 przesąd, ale z racjonalną podstawą, spróbuj wymachiwać nożyczkami obok takiego bejbika i nie zrobić mu krzywdy Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 17:12 chyba, ze uzyjesz maszynki. Nasz synek mial juz 3 razy obcinane wlosy, wlasnie maszynka, pierwszy raz w wieku 4 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 17:56 z tego samego, z którego kobieta w ciąży nie może zostać chrzestną.... Odpowiedz Link Zgłoś
juliaaaaa Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 18:29 A mnie fryzjerka powiedziała, że nie obciananie włosów nie bierze się z przesądu, tylko dlatego, że wtedy włosy są specyficzne. I wczesne ich obcinanie może spowodować, że w dorosłym życiu nie będą się układać, będą chore itp. Nie wiem, czy to prawda, ale na wszelki wypadek na pierwsze postrzyżyny czekaliśmy do pierwszych urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 18:52 Boże, to już nawet fryzjerki są rozpleniaczkami przesądów? Martwa tkanka obcięta miałaby sprawić, że następna martwa tkanka będzie chora czy nie będzie się układać...rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Tja... 02.11.06, 22:19 alpepe napisała: > Martwa tkanka obcięta miałaby sprawić, że następna martwa tkanka będzie chora > czy nie będzie się układać...rotfl To ma nawet swoją nazwę - złośliwość tkanek martwych! Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard przesąd i tyle 03.11.06, 13:29 przesąd poprostu, ze niby bedzie chorowało. Weż zerknij na zdjeia mojej córy, jak ja miałam jej włosów nie obcinać? chociaz grzywki? To nierealne w jej przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
magda505 Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 19:00 jak masz co obciąc to podetnij bo ja u córki to raczej nie miałam czego obcinać )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2be Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 19:48 to przesąd: jak obetniesz włosy to dziecko będzie głupie (to tak jakby od włosów zależał rozum, poziom IQ czy ja tam wiem co). Odpowiedz Link Zgłoś
dudek_krasnoludek Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 01.11.06, 20:44 ja slyszalam ze niewolno obcinac wlosow zanim dzieci nie zaczna mowic bo inaczej beda niemowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1721 Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 02.11.06, 10:14 Co za bzdury! Ja mojemu synkowi ( teraz 4 latka)obcielam wloski jak skonczyl miesiac bo urodzil sie z duza czuprynka(A ma tak super geste wlosy i grube).I od tego czasu strzyzony jest co miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 02.11.06, 10:16 kołtuna w ogóle nie można obcinać, bo dziecko może od tego oślepnąć ciekawe, czy rozczesywać można Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: dlaczego dzieciom do roku nie powinno się obc 03.11.06, 19:38 to ja znam inna wersje tego bzdurnego przesadu - bo sie rozum obcina hahahahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś