Dodaj do ulubionych

agencja opiekunek

IP: *.* 06.09.01, 22:08
Drogie Panie!Za jakiś czas będę musiała poszukać opiekunki do dziecka. Po wysłuchaniukilku dramatycznych relacji moich koleżanek dotyczących poszukiwania tejniezwkle ważnej osoby doszłam do wniosku, ze coś jest nie tak!!! Toniemożliwe żeby kobieta chcąca zająć się moim dzieckiem pisała w ogłoszeniu:przyjmę sprzątanie targowiska lub zaopiekuje się dzieckiem(!!!). Żeby nie przeciagać- chce stworzyć prawdziwą agencję opiekunek, zestarannie dobranymi paniami które świadomie wybierają taki rodzaj pracy.Mieszkam na Sląsku i tu nie spotkałam się z taką agencją. Czy możecie się podzielić ze mną swoimi doświadczeniami? Jaka powinna być taka firma aby wzbudzić zaufanie?Bedę wdzięczna za wszystkie uwagi - są dla mnie Bardzo ważne!!!z góry dziekuję Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 14.09.01, 09:02
      Kasiu, byłam - niestety - częstą klientką agencji Opiekunek. W tej chwili zatrudniam już czwartą panią (myślę, że ostatnią) i jestem z niej bardzo zadowolona. Spotkałam się z różnymi Agencjami i nie mam na ten temat zbyt dobrego zdania. Dobra Agencja dla mnie to taka, która najpierw dokładnie poznaje Twoje potrzeby i umawia Cię z kandydatkami, które spełaniają określone warunki, a nie przysyła Ci wszytskie panie, jakie akurat ma na stanie....Poza tym przeprowadza testy psychologiczne kandydatek, sprawdza referenacje, wystawia pisemną ocenę psychologa predyspozycji psychicznych kandydatki do tej ciężkiej i odpowiedzialnej pracy. Nie wiem co jeszcze, gdybyś miała pytania pisz! Jestem z Warszawy.Pozdrawiam i powodzeniaKatka
    • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 14.09.01, 20:46
      Czesc Kasiu!Moje doswiadczenia z agencjami nie sa bogate (dzieki 1 agencji zatrudnilam 1 opiekunke do tej pory - pania, z ktorej jestem bardzo zadowolona). Niemniej wazne jest to, o czym pisze Katka - indywidualne podejscie do klienta i dokladne poznanie jego oczekiwan. W moim przypadku poznanie oczekiwan dokonane bylo w drodze: wypelnienia przeze mnie ankiety w Internecie, dwoch mailach i trzech badz czterech rozmowach telefonicznych. Dopiero po tych kontaktach agencja zaproponowala mi spotkanie z czterema paniami, wczesniej dostarczajac mi ich krotkie dossier. W ten sposob trzy sposrod czterech pan wlasciwie spelnialy moje oczekiwania. Poza tym w spotkaniu z paniami oprocz mnie uczestniczyla oczywiscie przedstawicielka agencji - i to nie w sposob bierny, lecz czynny - poprzez zadawanie pytan pozwolila mi dostrzec slabsze strony niektorych kandydatek. Nie chce przedluzac, wiec jak masz pytania, czekam na maila.Pozdrawiam, Marta
    • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 15.09.01, 22:07
      NA Śląsku działa już agencja opiekunek i to nie jedna. Osobiście mogę podać telefon do dwóch. PAnie są tam z referencjami i podobno po testach psychologicznych. Ceny prawie takie same lub niewiele wyższe od opiekunek z referencjami ze zwykłego ogłoszenia. Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 07.10.01, 13:40
        Czy mogłabyś podać numery telefonów tych agencji? I czy korzystałaś może z nich i możesz coś o nich napisać z własnego doświadczenia?
    • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 07.10.01, 23:32
      mnie przekonala agencja w ktorej panie po wstepnym sicie przechodzily rozmowy z psychologiem, testy itp, gdzie wymagano referencji lub odpowiedniego wyksztalcenia i wszystkich badan - dziewczyny na wstepie serowaly mi plik kwitow z laboratoriow i od lekarzy, no i myly rece po wejsciu do domu co w przypadku innych agencji sie nie czesto zdarzalo. firma ta miala tez swoja strone www przez ktora mozna bylo skaldac zamowienie no i oczywiscie nie przyslala mi nikogo nie zgodnego z moim zamowieniem.
      • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 08.10.01, 07:29
        czy mozesz podać adres tej strony?pozdrowienia.
        • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 08.10.01, 10:11
          zabij mnie ale nie pamietam, znalazlam w gazecie wyborczej nie wiem czy sie jeszcze oglaszaja a niestety skrzynke mailowa wyczyscilam... sorry :-(
      • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 08.10.01, 14:52
        A na terenie jakiego miasta lub miast działała ta agencja?
        • Gość: guest Re: agencja opiekunek IP: *.* 10.10.01, 00:24
          w warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka