Dodaj do ulubionych

Klub 1,5 latków

IP: *.* 27.01.02, 23:13
Ja też chcę należeć do jakiegoś klubu, więc proponuję 1,5 latków. MAMA MADZI, która ma 16 zębów, jest niejadkiem - uznającym przede wszystkim mleko mamy i rosół z mięskiem. Szaleje, często się śmieje i lalkę swoją bardzo lubi.
Obserwuj wątek
    • Gość: maliza Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 28.01.02, 08:08
      No to i ja się zapiszę. Agnieszka za tydzień kończy 1,5 roku. Jest strasznym łobuziakiem, ale robi przy tym takie słodkie minki, że wszyscy wokół wymiękają. Uwielbia bawić swoimi butami - sznuruje ;-) i rozsznurowuje. W kuchni natomiast uwielbia grzebać w szufladzie z przyprawami - a jaką ma minę gdy w końcu przegryzie którąś torebkę ...
      • Gość: Ania_mama_Pauli Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 28.01.02, 11:07
        Sabinko świetnie, że założyłaś ten klub. Zapisuję się razem z moją Paulinką, która 6 lutego skończy 1,5 roczku. Jest posiadaczką 10 ząbków, ma 80 cm wzrostu przy wadze 9,7 kg.Uwielbia oglądać teletubisie, a w szczególności robić im pa, pa. Jak tylko usłyszy muzykę to zaczyna tańczyć i robić super minki aż boki zrywać. :crazy: Potrafi też powiedzieć jak robią różne zwierzątka. Ulubioną zabawą jest wkładanie przekładanie, zdejmowanie kubeczków oraz łapanie baniek mydlanych hi, hi. Paula zjada wszystko co jej zrobię, ale tylko w małych ilościach a najchętniej je to co my.Pozdrawiam wszystkie mamy 1,5 roczniakówAnia :hello:
    • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 28.01.02, 15:30
      MAdzia będzie miała 1,5 roku 21 lutego
    • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 28.01.02, 17:13
      Zapisuje sie!Moja Zosia 17 lutego skonczy 1,5 roku. 12 kg, 80 cm, zębów brak :crazy:. Umie krecic glowka na NIE. Czeka na TAKsmileDzien zaczyna od usmiechu i tanca.Mela
      • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 28.01.02, 19:50
        To ja chyba tez sie moge zapisac, choc widze z tego, ze moja Ania jest najstarsza z obecnego klubu - niedlugo skonczy 20 miesiecy.a tak w ogole jest kochanym, b. aktywnym dzieckiem.ostatnio jak jadla nalesnika i odgryzla srodek odkryla, ze przez owa dziure w nalesniku swietnie sie patrzy, wiec nakladala go sobie na glowe. poza tym uwielbia ostatnio mowic "dziura" co pewnie tlumaczy w jakis sposob jej zachowanie.jest tez pogodnym, porzadnym (co 5 min. chce myc raczki - do czego zapewne przyczynila sie w duzym stopniu moja mama) i lobuzerskim (uwielbia ganiac naszego psa jamnika swoim samochodzikiem, przykrywka lub innym duzym przedmiotem, ktory ma pod reka).
    • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 29.01.02, 08:54
      To ja tez się zapiszę. Kamilka ma 20 miesięcy i jest bardzo ruchliwym dzieckiem. Jej ulubiona zabawa to strzelanie gola piłką.Gdy z pracy wieczorem wraca mąż to Kamilka podchodzi do niego i mówi: ...tata gol... Wtedy tata nie ma wyjscia i musi stać na "bramce" a ja w drugiej i tym sposobem co wieczór jest wspaniałą rodzinna zabawa w przedpokoju. Jesli jest włączone radio to Kamila raz strzela gola a za chwilę tańczy , ubaw gwarantowany. :)Czasmai się zastanawiamy z mężem czy kiedyś nie będzie jakiśm sportowcem :)gorąco pozdrawiam :hello:
      • Gość: Bułeczka Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 29.01.02, 10:32
        No to i mnie wypada sie zapisac do klubu. Moja Wiktoria 6 lutego skonczy 18 miesiecy. Zawsze budzi sie z usmiechem na twarzy i pierwsze co to pedzi do lodowki po szyneczke. Jest zdecydowanie miesozerca i zupkozerca. Za parowke i ogorkowa to dalaby sie chyba zabic.Dobrze ze robia juz parowy z indykasmile) Ma ulubonego pocieszyciela jakim jest pluszowy piesek, nigdzie sie bez niego nie rusza.Pozdrawiamy Bozena i Wiktoria
        • Gość: Ania_mama_Pauli Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 29.01.02, 11:04
          Bożenko, to świetnie że nasze córeczki urodziły się tego samego dnia :bounce: O której godzinie Twoja, bo Paula urodziła się przez cc o 9.20. Skąd jesteś?Ania z Paulą
          • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 29.01.02, 11:27
            Moja Wiktoria urodzila sie "silami natury" o godz 17.21 z sekundami.Przyszla na swiat w Tychach ale my mieszkamy w Gliwicach.Pozdrawiamy Bozena z Wikusia
    • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 29.01.02, 19:03
      Cześć Klubowiczki!Zapisuję się! Moja Marysia ma 80 cm wzrostu, waży 12 kg i sttrasznie wybrzydza z jedzeniem. Kręci nosem na moją kuchnię, ale niestety również na gotowe słoiczki. Zajada się chlebem pod wszelkimi postaciami i wędliną, no i jeszcze serki Danio. Czy Wy macie podobnie, bo ja jestem już załamana (no i jeszcze mleko z butli rano i wieczorem).
      • Gość: maliza Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 30.01.02, 08:53
        Moja Agnieszka ostatnio również odmówiła konsumpcji słoiczków i zupek gotowanych specjalnie dla niej bo zasmakowała w potrawach o konkretnym smaku (dotychczas słabo doprawiałam jej jedzenie). Ostatnio przerabialiśmy: chleb z pasztetem i ogórkiem kiszonym, twarożek ze szczypiorkiem, ryż z cynamonem i masełkiem, jajecznica.Tylko do mącznych dań nie ma przekonania (pierogi, naleśniki). A jak nie chce jeść, to jej nie zmuszam, bo wiem, że następny posiłek pochłonie z większym apetytem :-)W końcu nie jest wątłą chudzinką (86 cm i 12,5 kg), więc nic jej nie będzie, gdy czasami zje tylko 3 łyżeczki obiadu.
        • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 30.01.02, 09:31
          witam, to i ja zapisuję się do KLUBU Mój synek 24 stycznia skończył 19 mies. i jest fantastycznym facetem, biega ,skacze (zaczął chodzić ja skończył 9 mies.) ma 16 zębów, ok. 13,5 kg. i 92 cm. Jest alergikiem na mleko i kakao, więc pije ProSobe 2. Zupy pochłania ilości dorosłe. Uwielbia się bawić klockami i oczywiście latać po mieszkaniu z tatą. A do spania od dwóch miesięcy chce aby mu czytać tylko Czerwonego Kapturka", czasami śpiewanie.Mówi mama, tata, baba, dziadzia (z odmianami np. mami, tati, mamoo, mamuu) sam, ja , tam tu, dym, dom, dziura, i jeszcze spoto po swojemu. PozdrawiamJak usypiacie Swoje maluchy?, dodam że móf od września śpi sam w pokoju, i za nic teraz nie chce spać z nami, pokazuje, że tam jest jego pokój, ma tam całą masę zabawek i uwielbia go.
          • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 30.01.02, 13:21
            Zapisuję się razem z amichałem który 22 lutego skończy 18 miesięcy. Jest bardzo ruchliwym dzieckiem, chwili nie usiedzi w miejscu (chociaz ostatnio 5 minut oglądał książeczkę o kotkach?!!). Jest wielkim miłośnikiem kudłatych zwierzaków, w szczególności kotów - a kotkiem jest także każdy pies mniejszy od naszego(owczarka niemieckiego) tak że właściwie wszystko na czterech łapach to kici. Oprócz ulubionego słowa kici mówi jeszcze tata, czasami mama, baba, dziadzia i dzidzi - resztę po swojemu, no i naśladowanie zwierząt - to jest ubaw( jak zobaczł kurę to pół dnia mówił "ko ko"), gę gę itp. Zasypia sam w swoim łóżeczku chociaż nad ranem często ląduje w naszym. Ma 87 cm wzrostu (wg moich pomiarów)i waży ok 11 kg. No i bardzo lubi jeśc!Pozdrawiamy inne 1,5 roczniaki - Ineta i Michał
            • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 30.01.02, 13:50
              Witam :)Zapisuję się od razu do klubu z moją Olą, która 22 lutego skończy 18 miesięcy.Ola ma 6 ząbków, 10 kg, 80 cm, niejadek ale bardzo pogodny.Mówi mama(mamunia w chwilach nieszczęścia) tata, baba, dziadzia, dzidzia, ciocia, ania, dom, nasladuje chyba z pół tuzina zwierząt i ostatnio wymalowała pół ściany kerdkami woskowymi i zadowolona wołała be.Nie zasypia niestety sama (chyba, ze jest chora) :(.Pozdrawiam wszystkie mamyKasja
    • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 31.01.02, 11:38
      No i my sie wpisujemy Kuba 19 lutego skonczy 1,5 roku. Ma 92 cm i waży coś ok. 13,5 kg. Zjada wszystko we wszystkich ilosciach. Szcegolnie lubi mięcho wszelkiego rodzaju i zupy (nie wspominajac o czekoladzie i paluszkach) Kubus doczekał sie na razie 16 zębów którymi zaczyna gryżć otoczenie. Kiedy chce coś od dziadka mowi: dziadku kotku kosiam (znaczy sie kocham) No i jest wogóle fantastycznyPozdrawiam Kassia i Kubuś
    • Gość: Justek Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 31.01.02, 13:14
      My równiez wpraszamy się do klubu!Klaudusia ma19 miesięcy, 86 cm wzrostu i 12.5 kg wagi. Jest niesamowicie pogodnym dzieckiem, wprost kochającym Teletubisie! W sumie poza nimi i moze Bajeczkami Jedyneczki zadne inne ją nie interesują. Uwielbia chodzić na basen, bawić się ze swoim ratlerkiem i czasami rozrabiać. Jesteśmy na etapie nauki samodzielności, bo ona chce "sama". A sama chce wszystko - jeść (o zgrozo!), pić (z tym duuuzo lepiej), ubierać, wycierać noska, układać-pozerać puzle i wiele wiele innych czynności. Jedynie problem mamy z myciem ząbków, wtedy jest jedynie wielki wrzask, ale musimy jej myć i to bardzo dokładnie (elektryczną szczoteczką) gdyz mała ma próchnicę (odziedziczyła słabe ząbki po mamusi).Mówi dosyć duzo - ostatnio się przełamała i zaczęła porządnie skłądać zdania, wychodzi jej to świetnie.No cóz chyba kazda mama moze pisać o swoim skarbie w nieskończoność. Mam nadzieję ze nasz klub się nie rozpadnie i będziemy pisały o kolejnych osiągnięciach naszych maluchów!Pozdrawiamy gorąco JmK :)
      • Gość: lidka Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 01.02.02, 20:46
        Witamy wszystkich!!!Groszek 12 lutego będzie miał 1,5 roku. Jego motto życiowe to uśmiech-śmieje się ciągle i do wszystkich, radość Go nigdy nie opuszcza. Ma 11 ząbków, 80 cm i 8,5 kg. Je bardzo ładnie, tylko na początku żywota miał trudności z wchłanianiem i jeszcze towarzyszy Mu alergia dlatego ta waga taka niska. Piotruś uwielbia wszelakie drzwi-uwielbia otwierać i zamykać;bawi się chętnie kubeczkami i wkłada jeden w drugi, no i oczywiście super froteruje mi podłogi, ale na czterech, bo jeszcze sam nie chodzi-już od dłuższego czasu chodzi przy meblach i zaczyna się puszczać więc mam nadzieję, że na urodzinki będzie chodził SAM.Grosiu jest wcześniaczkiem.PozdrawiamyLidka z Grochem :bounce:
    • Gość: An Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 21.02.02, 21:04
      Zapisujemy się razem z Ewą. 1,5 roku skończyła 12 lutego. Jest wesołym, pogodnym dzieckiem. Lubi składać klocki, puzle,itp(z pomocą, tzn. ona swoje i ja swoje). Co do mówienia, to straszny z niej leniuch jak trzeba to powie mama, tata,..., ale dla wygody jest ma, ta, dzia (powtarza wiele wyrazów ale w takiej skróconej formie). Mleka nie chce nawet widzieć (chyba za długo ją karmiłam).Korzysta z nocniczka i ubikacji ale tylko jak sama chce.Pozdrawiamy wszystkichAn i Ewa
      • Gość: KasiaPB Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 21.02.02, 22:17
        Zgłaszam do klubu swojego Bartosza, 1,5 roku skończył 28 stycznia i od tego czasu mam wrażenie mocno wydoroślał. Ostatnio np. zwraca się do mnie już nie mama a mamoo! Bartuś uwielbia starszego brata, lubi słuchać bajeczek i piosenek z kaset magnetofonowych(sam włącza walkmena, gdy siedzą sobie z nianią) i w ogóle jest słodki. Dzisiaj się zmierzyliśmy - ma 89 cm wysokości przy ok. 12 kg wagi.Zastanawiam się jak by tu bezboleśnie dla nas przestać karmić.Pozdrawiam
      • Gość: Moni Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 21.02.02, 22:26
        Witam mamy 1.5 latkow.Moja Agatka jest chyba najmlodsza z tego towarzystwa bo 1,5 roku skonczy 21 marca ..Jest strasznie superzasta , lobuzuje jak chlopak ,nie usiedzi minuty w miejscu,chyba ze skacze Malysz to wtedy krzyczy" Adam lec " i oglada grzecznie transmisje. Mowi wlasciwie wszystko ,podobno po mnie). Nienawidzi mleka i jemu pochodnych czym doprowadza mnie do obledu.. Je tylko parowki zupe ogorkowa,krupnik i "sinke" (to znaczy szynke) ..To wlasnie moja NIUNIA "riko" -to bylo jej pierwsz slowo...
    • Gość: Sabina Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 22.02.02, 01:06
      Madzia właśnie 21.02 skończyła 1,5 roku. O jak ten czas leci...
    • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 23.02.02, 22:52
      Moja Kamila 1,5 roku skończy dopiero w kwietniu, ale ja nie wytrzymam tak długo i zapisuję się już teraz.Można? No więc Kamilka ma jedno ulubione zajęcie:chodzenie.Od rana do wieczora po prostu chodzi.Po za tym nie lubi jeść.Zasypia tylko na rękach,słodko się uśmiecha,czaruje wszystkich swoimi cudnymi oczkami.No i jest małym okruszkiem:ma 75cm.i waży ok.10kg.Gdy się urodziła ważyła 2kg. Pozdrawiam wszystkie zakochane w swoich dzieciach mamuśki.ikasia,mama Kamilki.
    • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 24.02.02, 11:49
      Sabinko,chciałam jeszcze dodać,że Twój pomysł jest naprawdę świetny.A może by tak od czasu do czasu mamy pisały o nowych osiągnięciach Swoich pociech lub zabawnych historyjkach autorstwa dzieciaczków?Pozdrawiam jeszcze raz.ikasia mama Kamilki.
      • Gość: guest Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 26.02.02, 11:01
        Hej! Moj Antek tez sie kwalifikuje do tego klubu. 6 lutego skonczyl 18 miesiecy (Bozenko - mamo Wiktorii i Aniu - mamo Pauli - cos Wam to mowi? Antoch urodzil sie o 21h10). Syn ma 87 cm i wazy 14kg. Prawdziwy kolos. Robi wszystko co sie w tym wieku powinno robic (gada, zjada, spija). Choc ostatnie dni sa bardzo ciezkie, bo chyba ida mu piatki (goraczka, paluchy w buzi, brak apetytu (to jest najbardziej niepokojace), sen niespokojny - typowe objawy). w kazdym razie mysle, ze to zeby (oby). Jedynie co dziala to Teletubisie - pierwszy nalog. Z tymi Teletubisiami to mam mieszane uczucia - bo niby sie ciesze jak Antos reaguje na to co tam robia, powtarza slowa, smieje sie do rozpuku, jest naprawde szczesliwy, a z drugiej strony - znacie to : telewizja szkodzi itd ble ble ble. Moim wytlumaczeniem jest to, ze przynajmniej mam czas rano ubrac sie do pracy, a wieczorem zrobic obiad na nastepny dzien. Musze spytac sie o jedno - co z pielucha u Waszych Pociech? Bo ja chyba zaczynam miec jakies kompleksy. Antek co prawda rozpoznaje co to kupa i siusiu i potrafi zawiadomic o tym co robi, tylko ze po fakcie - lata wtedy po calym domu, trzymajac sie za pieluszke i krzyczy pa, pa.Haha i jeszcze jedno - co Wasze Pysiaki jedza na sniadanie i na kolacje?Pozdrawiam goraco wszystkich. Mada
    • Gość: asik Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 26.02.02, 14:03
      Witajcie mamy 1,5 latków,Mój Kubuś 9 marca skończy 1,5 roczku. Jest dzieckiem baaaaardzo ruchliwym, ani sekundy nie usiedzi na pupie. Ostatnio stwierdziliśmy z mężem że Kuba nie potrafi chodzić tylko ciągle biega. Ma chyba 14 ząbków (dwa w drodze przez co się bardzo ślini i wpycha wszystko do dzióbka). Jego ulubioną potrawą jest flacha mleka - może je jeść o dowolniej porze i postaci. Uwielbia również pić herbatki, soczki..Mierzy około 86-92 cm i waży 12 kg. Mówi sporo słów po naszemu ale sporo teź mówi w swoim dziecinnym języczku. Nie przepada za czytaniem książeczek, chyba że tylko mu się opowiada co jest na obrazku. Uwielbia zabawy naszym odkurzaczem, taty butami, szperaniem w szafce z garnkami, pstrykanie pilotem.Ogólnie mówiąc jest dzieckiem bardzo ruchliwym i kochanym.Pozdrawiam,Asik mama Kuby
    • Gość: Mo Re: Klub 1,5 latków IP: *.* 27.02.02, 00:47
      Witam Klubowiczki/ów :hello: !!!Marcelka skończyła wczoraj o 12 w południe 18 miesiąc swojego życia. Jest wcześniakiem (35 tyg.), który goni swoich rówieśników w przenośni i dosłownie, bo ona nie biega, ale chodzi od 9 miesięcy... Jest bardzo energiczną dziewczynką o trudnym do zaspokojenia apetycie (je wszystko, często i duuuuuużo), choć jej waga na to nie wskazuje... 10 kg/80 cm. Z pasją tańczy i słucha muzyki,sama "komponuje" utwory na cymbałki i bębenek, do tego śpiewa ;). Chętnie czyta i ogląda sama książki, bawi się klockami oraz jeździ konno na drewnianym koniku... Towarzyska, otwarta na dzieciaczki i zwierzaki, wszystko, co wokół nowei nieznane...Z pieluszkami "przyjaźni się" we dnie i w nocy (w przeciwieństwie do mnie),podobnie jak z różowym pieskiem czyli nocniczkiem, na którym tymczasem trenuje na sucho lub na mokro?????Charakterek ma :crazy: - po mnie podobno? Pozdrawiam nocnie,Nika z chrakterkiem???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka