Gość: guest IP: *.* 16.03.02, 13:09 Czy oprócz wieku są jakieś inne wymagania stawiane dzieciom przyjmowanym do przedszkola? Jakie przedszkole w Poznaniu wybrać - chodzi mi raczej o państwowe, bo na prywatne nas pewnie nie będzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysia Re: przedszkole w Poznaniu IP: *.* 17.03.02, 18:29 Oprócz wieku dziecko musi być samodzielne w sensie korzystania z toalety,pieluchy odpadają.Moje dzieci chodziły do przedszkola przy ul.Rózanej i byłam zadowolona.Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosiksand Re: przedszkole w Poznaniu IP: *.* 18.03.02, 11:49 My właśnie szukamy przedszkola dla naszych dzieci ( w lutym skończyli trzy lata). Obdzwoniliśmy już wszystkie przedszkola w okolicy (Wilda , Dębiec) i po wstepnych rozmowach z dyrekcją, bierzemy pod uwagę osiem. Właśnie od dzisiaj w większości przedszkoli zaczynają wydawać karty zgłoszeniowe i organizować dni otwarte, więc od jutra zaczniemy oglądąć. ( przeważnie mozna godzinę rano, i godzinę po południu, to zalezy od przedszkola). Zobaczymy, które nam się najbardziej spdpbają. Dziecko powinno korzystać już samodzielnie z toalety, dobrze byłoby gdyby samodzielnie jadło i ubierało się, ale maluszkom się w tym pomaga.PozdrowieniaGosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusek Re: przedszkole w Poznaniu IP: *.* 19.03.02, 15:39 Mogę polecić przedszkole na Zawadach, choć pani dyrektor może wydać się niezbyt w porządku. Ale przedszkole ma piękny ogród, pyszne jedzonko, śliczne sale i rytmikę, angielski, logopedę itd. Dyrektorka od września się zmieni, więc i w tej kwestii może być ok. Skąd to wszystko wiem? Pracowałam w tym przedszkolu przez rok i znam je b. dobrze.PolecamMarti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: przedszkole w Poznaniu IP: *.* 20.03.02, 19:29 Polecam przedszkole 161 na os. Rusa 7 w tzw. "desce". Pracuja tam swietne przedszkolanki - zwlaszcza w grupie u maluszkow, oplaty nie sa zbyt wysokie - mialam tu praktyki i kiedys do niego przez jakis czas chodzilam .A w jakim miejscu dokladnie szukasz przedszkola?Wymogi - zalezy od przedszkola. Nie prawda jest, ze dziecko nie moze miec pieluszki ( w przedszkolu w ktorym pracuje sa dzieci od 2,5 i maja pieluszki, niektore mialy we wrzesniu jeszcze butelki - ale zrobilismy pozegnanie z nimi i juz pija pieknie w kubeczkach PozdrawiamKarolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: przedszkole w Poznaniu IP: *.* 21.03.02, 08:10 Dzięki serdeczne za wszystkie informacje. W moim pierwszym liście zrobiłam błąd - powinnam zaznaczyć w jakim rejonie chcę szukać przedszkola.Mieszkam na Piątkowskiej, córa do żłobka chodzi więc na osiedlu Przyjaźni, jednak brałam też pod uwagę możliwość dojazdu do wybranego przedszkola, choć Rusa "to drugi koniec świata". Myślałam też o "Majsterklepce" - nie pamiętam numeru tego przedszkola, też jest na Przyjaźni. Agatka w lutym skończyła 2 lata, zastanawiam się, czy lepiej zostawić ją w żłobku w starszakach, czy już myśleć o przedszkolu.Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: przedszkole w Poznaniu IP: *.* 21.03.02, 08:27 Czyli ja we wrzesniu pojdzie do przedszkola bedzie miala 2,7. To jest swietny wiek na rozpoczecie przedszkola. Sugerowalabym nie zostawiac jej w zlobku. Wspomniane przez Ciebie przedszkole jest dobre, ale radzilabym najpierw wybrac sie do niego z coreczka. Pozdrawiam Karolka Odpowiedz Link Zgłoś