Dodaj do ulubionych

Towarzyski

IP: *.* 27.07.02, 14:41
Moje nowe dziecko jest... jest zupełnie inne niż to starsze. Skąd mi przyszło do głowy , ze miało by być podobne? No...ale jest inne pod każdym względem. Wygląd - dokładnie na odwrót - jeden błękitnooki blondynek, drugi czarnooki brunet. Zdrowie: pierwszy urodził się duży i zdrowy, drobne problemy miał tylko ze skórą ( potówki , wysypki itp.), drugi: żadnych potówek ani wysypek, ale za to przedłużająca się żółtaczka i ropiejące oczka. Charakter: tu chyba najbardziej widać różnice: o ile Jacuś od początku potrafił się zająć sam sobą i nie wymagał noszenia na rękach ani spania z nami w łóżku to Rafałek ma chyba wbudowane jakieś czujniki odległości bo, jest spokojny pod warunkiem, że jest u mnie przy "cycu", w ostateczności nie dalej niż kilkanaście centymetrów od któregoś z rodziców. Po przeniesieniu do łóżeczka natychmiast się budzi i zaczyna kokosić. Nie, nie płacze, jest spokojny jak starszy brat, ale kokosi się , wierci, stęka, pojękuje, pomrukuje itd. Aż do chwili gdy go się wsadzi do naszego łóżka (noc) albo weźmie na ręce ( dzień). Tym sposobem mały sobie wywalczył praktycznie spanie na stałe z nami. A maż stwierdził , że on jest po prostu towarzyski i dlatego tak się zachowuje. No i od kilku dni przyjęło się : starszy jest nadal "Misiem" ,a młodszy został "Towarzyskim". Teraz porozumiewamy się tak: "o, Towarzyski znowu się wierci", "podaj mi Towarzyskiego do karmienia" albo " Towarzyskiego trzeba przewinąć". Acha, u "Misia" chwile "słabości" można było załatwić przy pomocy smoczka, "Towarzyski" zaś smoczka wypluwa z obrzydzeniem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kreska Re: Towarzyski IP: *.* 29.07.02, 17:10
      Moja młodsza siostra - teraz świeżo upieczona mężatka - też była towarzyska, co niestety było męczące dla mojej Mamy - nic się nie dało zrobić. Przypadkowo znalazł się sposób - Iza uwielbiała jak na ścianie nad łóżeczkiem (tak, żeby było dobrze widać) Mama wieszała kolorowe sukienki albo bluzki. I dziecka nie było. A swoją drogą, czy wyobrażasz sobie te tabuny kolegów odwiedzające Was za parę lat? :)Pozdrówki dla całej Rodzinki - Magda z Kacprem
    • Gość: akolodziej Re: Towarzyski IP: *.* 30.07.02, 20:16
      Z opisu wynika, ze moja corka jest Towarzyska. Czy drugie bedzie Misiem? W sumie fajnie by bylo . . .
    • Gość: guest Re: Towarzyski IP: *.* 30.07.02, 21:38
      A ja mam chyba Towarzyskiego Misia :-)
      • Gość: Renatis Re: Towarzyski IP: *.* 31.07.02, 12:29
        A mój synek jest wybitnie towarzyski juz od samego poczatku. Oczywiście równiez spi z nami. Całe szczescie, że mąz zaraz po slubie namowił mnie na zakup 3 osobowej sofy. Teraz jak znalazl- to moja opinia. Mężusiowi oczywiście przyciasno, ale się poswięca dla dobra ogółu. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka