la_felicja 26.09.25, 17:32 i ziomków też Poniżej wkleję trzy piosenki (nie wiem, czy mi się uda w jednym poście) Kto rozpoznaje i słuchał w młodości - proszę się przyznać. A dodatkowo, jeśli ktoś pamięta Radio OKO - to już w ogóle szacun! CROM CRUAC - Luzak Arbeiter Klasse - Gry i zabawy towarzyskie PRL - Marian Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_felicja Re: Szukam ziomalek 26.09.25, 18:30 Rówieśniczek o podobnym guście Poza tym Radio OKO było regionalne Odpowiedz Link Zgłoś
agiq_agiq Re: Szukam ziomalek 27.09.25, 07:14 Znam pierwszą i trzecią. Pierwszej tekst mam w zeszyciku, śpiewał to ktoś ze znajomych na ogniskach czy imprezach z gitarą. Nie miałam nawet pojęcia ze to był jakiś zespół i nagranie. Trzecia musiałam gdzieś słyszeć w radiu ale na pewno nie radio OKO bo o takim to nie słyszałam i okolice totalnie nie moje. Ale jestem stara. A piosenki w moim guscie, teraz to takich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Szukam ziomalek 27.09.25, 09:49 Jeśli ta trzecia jest o Marianie, co ze schodów spadł, to znam. Słuchałam tego nie dalej niż miesiąc temu, bo mi się z jakiegoś powodu przypomniało. Odpowiedz Link Zgłoś