Dodaj do ulubionych

Zuzanka nie chodzi :(

IP: *.* 01.08.02, 18:22
Wiem, wiem tyle było juz postów na ten temat i nie mam co się martwić ale .... ZUZANKA JESZCZE NIE CHODZI !Za 3 tygodnie kończy rok i nic nawet nie ma ochoty postawic kroczka tylko śmiga na czworaka. Fakt że dupcie ma wieeelką i jescze ten pampers - jak to udźwignąć do góry ?smileWoli to ciągać za sobą ...Moje dziewczyny Gabi i Klaudia poszły w 10 miesiącu dlatego tak mnie to dziwi - ale widac taki jej urok :)bajbus
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 01.08.02, 18:37
      No pewnie, że taki jej urok, bajbus, no co Ty ? ;)Ona chce za wszelką cenę udowodnić, że jest inna..a co....:) i niech jej będzie :)PozdrowionkaKatarzyna mama Franka
    • Gość: guest Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 01.08.02, 19:07
      Cześć Bajbusiejestem mamą trzynastomiesięcznej Małgoni,która w ubiegłą niedzielę postawiła swoje pierwsze kroki.Późno,prawda?Raczkować zaczęła dopiero w dziesiątym czy jedenastym miesiącu.Wcześniej nie chciała ni rusz.Ale nie martwiłam się tym,bo wiem że każde dziecko rozwija się w swoim tempie.Grunt,ze dziecko jest zdrowe i prawidłowo się rozwija.Tak więc nie martw się.Twoje maleństwo też w końcu pobiegnie.Artela
    • Gość: lea Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 01.08.02, 19:31
      cześć kochany bajbusku !może zrobi Ci Zuzia taką niespodziankę, jak nam Bartek?pierwszy krok postawił w dniu swoich pierwszych urodzin ! :)piękne - prawda !?jeszcze się za nią naganiasz oj naganiasz !buziaczki dla Was od leipapa :hello:/
    • Gość: olaaaa2 Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 01.08.02, 19:48
      Bajbusku ! no to możemy się razem wspierać moja Atenka też nie chodzi (11 miesięcy) i nie ma zęba !!!!Taki urok naszych dziewczynek !!!! paptki ola
    • Gość: guest Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 01.08.02, 21:25
      Nasza córka poszła pierwsze kroczki 2 tyg. przed roczkiem mimo,że trochę ważyła,nie ma co się martwić na zapas jak przyjdzie jej pora to się nie obejrzysz jak będzie ci biegała
    • Gość: guest Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 01.08.02, 21:59
      hejsmilejula tez poszla w 12 miesiacu na kilka tygodni przed roczkiem , wiec chyba nie ma o co sie martwicsmile napewno w urodziny sama podejdzie do tortusmile)pozdrawiamsmile
    • Gość: Adzia Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 02.08.02, 07:05
      Oj Ty Bajbusku zmartwiony...niechże Cię przytulę do piersi ;-)Jesli już chcesz porównywać, to moja Domi zaczęła chodzić na dzień przed ukończeniem roczku. A dodam, że ona nie raczkowała - a Twoja córcia raczkuje, co jeszcze bardziej zmniejsza jej motywację do przybrania pionowej postawy.Nic się nie martw. Przecież dzieci nie muszą się rozwijać tak samo. Zuzka ma jeszcze czas :-)Pozdrawiam AGnieszka
    • Gość: marzenna Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 02.08.02, 07:34
      Może Zuzanki tak mają, bo moja zaczęłą chodzić na 14,5 miesiąca ;)
    • Gość: Magda72 Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 03.08.02, 02:15
      Mój Mateusz pierwszy krok postawił dopiero w 15 m-cu a zaczął chodzić w dopiero tydzień póżniej. A teraz po dwóch dalszych m-cach biega. Pozdrawiam !!Kalpa
    • Gość: Gosia1 Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 03.08.02, 09:01
      Bajbusku kochany, moja Ania "poszła" pierwszy raz jak miała 11 miesięcy, ale się przewróciła i zraziła do tej umiejętności na ok miesiąc. Natomiast Krzysiaczek w ogóle nie wykazywał ochoty na chodzenie. Był duży, potężny, mając rok wyglądał jak conajmniej półtoraroczne dziecko. Na nasze delikatne sugestie tylko się śmiał i opadał z wdziękiem na pupę po czym na czworaczki. :-) Kiedy skończył rok i 2 miesiące mąż się wkurzył: "jak Ty to sobie synu wyobrażasz? jesteś wielki jak tur, wyglądasz jak stare chłopisko a nie chodzisz? jak ja mam z Tobą na piwo chodzić?" :lol: Postawił Go w przedpokoju, odszedł troszkę i kucając wyciągnął ręce i zawołał: stary jesteś już duży więc należałoby chodzić, proszę tu do mnie na dwóch "łapach" jak na człowieka przystało!! I co powiesz? Poszedł!!!! Kurczowo trzymając się własnego ubranka (przekomicznie to wyglądało) ale poszedł! I od tej chwili chodził. Zawsze był bardzo ostrożny, więc nigdy nie nabił sobie żadnego guza, nie przewracał się. Spokojnie i cierpliwie czekaj i Ty! Jeszcze się nabiegasz za Skarbuniem, żeby sprawdzić gdzie i po co buszuje! :lol: :lol: Pozdrawiam bardzo - Gosia
      • Gość: guest Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 04.08.02, 21:53
        luuz, jeszcze sie nachodzi, moj anatol skonczyl rok tydzien temu i tez mu sie nie spieszy do samodzielnosci, z mama owszem ale sam, co to to nie :) monika
    • Gość: gemma Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 03.08.02, 10:58
      No to ja znów będę się chwalić moim dzieckiem, a co... :crazy:Moja Zuzka poszła, jak miała skończone 16 miesięcy, przy czym zaznaczam, że do końca 14 miesiąca wstawanie ją w ogóle nie interesowało.Ha! Kto da więcej? ;)POzdrawiam całą Twoją Trójeczkę, Bajbus, i oczywiście Ciebie :hello:gemma
      • Gość: marzenna Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 04.08.02, 21:07
        Mówiłam, że Zuzki tak mają... ;)
    • Gość: guest Re: Zuzanka nie chodzi :( IP: *.* 05.08.02, 11:19
      MOJA ZUZANKA zaczęła chodzić, jak skończyła 13 mieś. A więc głowa do góry!Pozdrowienia od Zuzi dla imienniczki!KIKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka