Dodaj do ulubionych

nie chce spać w dzień

IP: *.* 17.10.02, 20:21
Proszę poradźcie coś.Mój 14 miesieczny synek do tej pory a konkretnie do wczoraj bezproblemowy szedł spać ok 11:00 i spał przez 2,5 do 3 godzin. A wczoraj, gdy go wziełam do spania strasznie protestował, więc pomyślałam, że za godzine na pewno bedzie bardziej śpiacy. Niestety przy drugim podejściu również nie chciał usnąć, choć widać było że jest śpiący.Usnoł mi wrescie na rękach, ale niestety z płaczem.Dzisiaj to samo. Tylko że dzisiaj wogóle nie usnoł. Tak jak wczoraj płakał, wyrywał się z rąk i pokazywał paluszkiem na drzwi że chce tam iść. Próbowałam go uśpić z częstotliwością co półtorej godziny. I nic. Dalej nie chciał spać. Więc wyszłam z nim na spacer. Myśłałam że wróci ze świeżego powietrza to może wreszcie uśnie. Niestety znowu to samo, płacz, wyrywanie się. Wogóle nie rozumiem czym to może być spowodowane.Czy on faktycznie nie potrzebuje dżemki w południe? Dziś pomimo tego że wogóle nie spał w dzień, był bardzo grzeczny, nie marudził. Poszedł spać później niż zwykle bo mieliśmy gości. Usnoł o 20:30. Boję się że jutro też nie bedzie chciał spać w dzień.Czy któraś emama miała podobny problem?Co robić?Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Behemot Re: nie chce spać w dzień IP: *.* 17.10.02, 21:53
      Ja mam podobny problem z moją 15-miesięczną córeczką. Od kilku miesięcy w ciągu dnia śpi sporadycznie. Chyba są dzieci, które nie potrzebują zbyt wiele snu. Dobrze, że wysypiamy się chociaż w nocy. Pozdrawiam. Gina :hello:
    • Gość: guest Re: nie chce spać w dzień IP: *.* 08.11.02, 13:34
      Moja córeczka ma teraz 3 latka ale nie śpi w dzień odkąd skończyła rok. Było dokładnie jak u ciebie i po prostu daliśmy za wygraną przestała sypiać w dzień. Kładła się bez problemów wieczorem o logicznej godzinie 19.30-20.00 i jest świetnie. Każde dziecko ma inne potrzeby jeżeli chodzi o sen, znam trzlatki śpiace 3 godz. w dzień, a Julii wystarcza noc i już. Też się denerwowałam, ale nie ma czego okazuje się w sumie. Daj znać czy sypia czy nie? Pozdrawiam musiaJulci
      • Gość: GosiaA Re: nie chce spać w dzień IP: *.* 08.11.02, 19:58
        dzięki za radySynek poprostu przesunoł soboie godziny snu, zazwyczaj szedł spać ok 11:00 a od tej pamiętnej pory chodzi spać ok. 14:00 i śpi ok półtora godziny. Wieczorem kładzie się spać tak jak zwykle oo 20:00.
    • Gość: guest Re: nie chce spać w dzień IP: *.* 08.11.02, 15:52
      Hej.Miałam taki sam proble ze swoją prawie 2 letnią córeczką.No co prawda, że jest starsza od Twojego dziecka, ale my też wtedy zastanawialiśmy się czy nie powinna spać w dzień, tym bardziej, że jak nie spała to była bardzo marudna.Problem rozwiązał się sam, bo po kilku dniach niespania w dzień mała stwierdziła, że jednak będzie spała.Teraz ma2,5 roczku i nadal śpi w dzień ok 1,5-2 godzin i jest super. Mam nadzieję, że u Was też tak będzie, a jak nie to nie martw się może synek nie potrzebuje już tak dużo snu.Pozdrówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka