Dodaj do ulubionych

kostium na bal dla 3-latki

IP: *.* 30.12.02, 14:46
Czy ktoś ma pomysł w jaki kostium można ubrać 3 -letnią dziewczynkę na bal przebierańców w przedszkolu???? dla ułatwienia dodam, że odpadają wrózki, królewny, kopciuszki etc. :(jesli macie jakiś pomysł to bardzo proszę o podpowiedźpozdrawiam zuzia
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiap. Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 30.12.02, 16:23
      Czerwony kapturek z koszyczkiemsmile)bialy motylek z rozowymi skrzydelkami...kotekmyszkakolorowy ptaszekindiankaclown..i juz nie wiem...dopiero zdobywam doswiadczenie w temacie strojowsmile)Kaska
    • Gość: Gruszka Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 30.12.02, 18:39
      Ja już mam pewne doświaczenie w temacie; dwa bale przebierańców za nami :) Polecam przede wszystkim stroje mało wymyślne-takie, które dziecku nie przeszkadzają, albo łatwo je "zdemontować". Z moich obserwacji wynika, że maluchy ubrane w ciężkie kostiumy np. Puchatka, pieska (takie stroje-kombinezony) po kilkunastu minutach zaczynają się czuć nieswojo. W zeszłym roku kupiłam Masi pelerynkę biedronki (kawał lekkiej szmatki na ramiona i łatwo zdejmowalny kapturek na głowę). Do tego było kolorystycznie dobrane zwykłe ubranko, pani namalowała jej parę kropek na buzi-strój gotowy. Wyszło tanio, bo pelerynka kosztowała 19 zł. Efektownie i wygodnie. Jeszcze parę razy trzeba ja potem w domu było tak przebierać!Poza tym? Czerwony Katurek, myszka, kotek,pies (ale tylko uszka na głowie i ewentualnie ogon)-te stroje dzieciom bardzo się podobały w zeszłym roku.A ja mam w tym roku królewnę :( Loki kazała sobie zakręcić...
    • Gość: aronka Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 30.12.02, 20:00
      Nie mam doświadczenia, jeśli chodzi o moje dziecko (2lata), pewnie wszystko przed nami. Ale pamiętam swój bal karnawałowy w szkole podstawowej. Na 7 dziewczynek w klasie były 4 królewny... Tylko 3 się wyłamały. Jedna była piratem (ale to może nie dla 3-letniej dziewczynki). Druga- Myszką Miki- miała śliczne uszka z kartonu, ogonek,wąsy, na nosku czarną plamkę, a w ręce trzymała... kawałek żółtego sera. A ja byłam kotem w butach. Pamiętam, że miałam ogonek, wąsy z usztywnionej klejem włóczki i piękny bordowy kapelusz. Koszt naprawdę niewielki, a zabawa przednia! I pamiętam to do dziś!
    • Gość: guest Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 30.12.02, 20:09
      Moja córa od paru lat otrzymuje na bal karnawałowy jakąś suknię (wróżka, księżniczka, rusałka, czarownica), a potem przez następny rok (lub dłużej) służy jej do zabawy :) Ponieważ wróżka i księżniczka odpoda, to może rusałka? Długa powiewnna leciutka suknia (sukienka na ramiączkach z ciuchlandu - bajecznie kolorowa), może być udrapowany kawałek materiału, narzucona na bawełnianą bluzeczkę, dobraną kolorystycznie. Do tego wianek upleciony ze sztucznych kwiatków (można znaleźć śliczne drobniutkie) i dodatkowo poprzyszywane kwiatuszki na sukience. Ten strój występował też w wersji wróżki leśnej - bez kwiatków, ale ze skrzydełkami: szkielet z papilotów owiniętych złotą bibułą i narzuconą (przyszytą) bardzo delikatną apaszką. Skrzydełka można przyszyć, ja przypięłam tzw. bezpieczną agrafką.Widziałam też na balu choinkę :) Zielona sukienka z przyszytymi ozobami. Strój kupowany, ale można wykonać we własnym zakresie.Strój powinien być wygodny. Mi ich szykowanie sprawiło nieoczekiwaną radochę ;) i zwykle myślę o nich wcześniej, kompletując materiały. Wolę takie robione własnym zakresem, bo zostają na dłużej i moja panienka może się nimi bawić dłużej. A strój zależy od tego, co znajdę w szafie. Tylko niestety pomysły mam nieoryginalne, ale mojej córze na razie to nie przeszkadzało - ona po prostu lubi kolorowe, powiewne stroje i uwielbia być księżniczką ;) - na razie :)Widziałam jeszcze strój indianki - jakaś mama uszyła białą sukienkę (krój dość koślawy i szew krzywy ;) ) i do tego przyszyte mnóstwo taśm pasmateryjnych, w tym takie z frędzlami. Jak dla mnie wyglądało to uroczo.Podobała mi się jeszcze Pipi.
    • Gość: Katarka Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 31.12.02, 12:21
      Zdecydowanie jesli chodzi o latwosc wykonania - pszczolka albo biedronka. Czarna koszulka lub sukienka, na niej odpowiednio naszyte zotle pasy lub czerwone kropki, na glowe opaska z czulkami w dowolnym kolorze. Rajstopki odpowiednio zotle lub czerwone. Mam jeden wyjatkowo udany stroj biedronki z takiego baletowego czarnego kostiumu do cwiczen z naszyta w pasie malutka spodniczka z tiulu. Moja corka (3,5) jednak nie chce go zalozyc, bo uparla sie byc ksiezniczka (Piekna i bestia, Kopciuszek na balu itd.)
    • Gość: Zosia Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 31.12.02, 13:19
      Pszczolka Maja!!! Mozna nawet samemu zrobic. Czulki na glowe, skrzydelka i jakies wdzianko w paski. Pszczczolki wygladaja slodko :)A moze Aniolek?Pozdrawiam i zycze szalonej zabawy!
    • Gość: luna Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 31.12.02, 14:16
      widze, ze Czerwony Kapturek jest popularny.Nasza starsza corka w ubieglym roku byla nim wlasnie.A na wiosne mieli przedstawienie z okazji wiosny i corka byla kwiatkiem, zrobilam jej na glowe z krepy kwiata, do tego zielona bluzka, zielona spodniczka i zielone rajstopy.Albo moze motylek?
      • Gość: guest Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 31.12.02, 16:12
        Ojej, a moja 3-letnia Julka właśnie ma być Czerwonym Kapturkiem (cieszy się szalenie) i mam nadzieję, że aż tyle dziewczynek w przedszkolu nie zapragnie tego samego. Mam dla niej śliczną długą zieloną sukienkę w czerwone kwiatki, taką w stylu "Domek na prerii", czerwony aksamitny kapelusik zawiązywany wstążką pod brodą, a do koszyczka włożę plastikowe pieczywo i jabłuszko, a na buzi namaluję pewnie parę piegów, by podkreślić zmianę.
        • Gość: guest Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 02.01.03, 11:48
          Jesteście kochane!!bardzo dziekuję za wszystkie pomysły. Właśnie spisałam je sobie na kartkę i muszę się zastanowić - a właściwie ustalić z córką, która - jak to 3 letni uparciuszek -sama oczywiście chce decydować w co bedzie przebranajescze raz bardzo dziekuję i pozdrawiamzuzia
          • Gość: guest Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 03.01.03, 11:18
            Moja Zuzia tez idzie niedlugo na bal do przedszkola.Miala byc czerwonym kapturkiem (!),ale potem wymyslilysmy klauna.Moja mama kupila jej w ciuchlandzie kombinezon klauna(najwazniejsze,ze kolorowy i lekki),ja zrobie jej czapeczke-stozek na glowke,a buzke pomaluje kredkami do twarzy.Malowanie juz probowalysmy i jako klaun wychodzi super! W ogole w ciuchlandzie sa piekne (mimo,ze juz przebrane) stroje karnawalowe dla dzieci.Mama kupila mojej Zuzi takze stroj teletubisia,bo byl za..7zl!!!Udanego balu!Iza
            • Gość: guest Re: kostium na bal dla 3-latki IP: *.* 04.01.03, 11:19
              Zgadza się. Ciuchlandy to jest to! Za grosze można mieć piękny strój i to na własność. Moja mama kupiła dziś Magdzie przepiękny strój biedronki - czerwony kombinezonik w czarne kropy i skrzydełka z tiulu, do tego zrobię jej czułki i biedroneczka jak malowana. Kosztowało 10 zł. Aha, pani w Ciuchlandzie powiedziała, że stroje karnawałowe zaczynają się już w listopadzie, więc teraz to już ostatni dzwonek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka