mamabartoszka2 25.02.07, 18:43 mój 1 i dwu miesięczny synek nie chce jeśc sam mleka z butelki choć inne dzieci w jego wieku już dawno to robią.Ogólnie rozwija sie dobrze, więc w czym tkwi problem że nie je sam?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakubusia8 Re: nie chce jeść sam 25.02.07, 19:15 nie martw sie jak moj kubuś miał rok i dwa miesiące też nie pił mleka sam. usamodzielni się poczekaj. moj kubuś teraz mleko z kubeczka pije sam ale normalne posiłkami go nadal karmie a ma przeszło połtora roczku. nie martw sie i nigdy nie sugeruj się że moje dziecko to...a inne dziecko juz to umi... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alexxa6 Re: nie chce jeść sam 25.02.07, 20:47 zmień mu butelkę na inną ,jakąś kolorową,inny kształt. vanilla-cafe.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: nie chce jeść sam 26.02.07, 08:35 Moj uczyl sie jesc sam od kiedy skonczyl jakies pol roku, ale butelke trzymalam z mlekiem mu chyba do 2 lat - podejrzewam ze lubil te chwile kiedy lezalam kolo niego, on sie przytulal i pil mleko Moze to taki rytual dla niego, daj mu go, jeszcze sie nauczy samodzielnosci Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: nie chce jeść sam 26.02.07, 12:31 Moja 4,5 latka tez nie chce sama jesc. Zje 2 lyki i juz twierdzi,ze jest najedzona. Odpowiedz Link Zgłoś
symplegada Re: nie chce jeść sam 26.02.07, 22:30 Myślałam, że tylko moja 4 latka tak ma, mnie już ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: nie chce jeść sam 26.02.07, 23:32 mój synek za parę dni skończy 17miesiąc. sam pięknie zjada obiadek- widelczykiem hapie warzywka i mięsko. ślicznie sam zmiata łyżeczką kaszkę z miseczki, jogurt, czy inne cudo. a mleka sam też nie pije, ale wogóle się tym nie przejmuję przeciez opróżnienie butelki nie trwa nieskonczenie długo..? Odpowiedz Link Zgłoś