13.04.07, 09:48
o 11 idę z synem na szczepienie przeciw odrze śwince różyczce. Jakie
miałyście doświadczenia? Czy powinnam przełoży na przyszły tydz.? Chodzi mi o
ewentuaklny dostęp do lekarza w weeckend.
Obserwuj wątek
    • alicez Re: Pilne!!! 13.04.07, 10:02
      My bardzo ciężko przeżyliśmy tą szczepionkę. Gorączka, wysypka, brak apetytu.
      Męczyliśmy sie 2 tygodnie. Ale konsultacja lekarska nie była potrzebna, jak
      zadzwoniłam do pediatry to powiedziała, że jedyne co można zrobić, to obniżać
      gorączkę i czekać aż objawy miną. Ale znamy mnóstwo dzieci, które nie miały po
      tej szczepionce żadnych problemów, to indywidualna kwestia.
    • wiolk77 Re: Pilne!!! 13.04.07, 10:02
      dużo tu było opisywanych doświadczeń , wystarczy wyszukać coś o MMR, Prorix...
      u nas akurat po tym szczepieniu nic się nie działo a mieliśmy MMR, za to po
      innym wcześniejszym mimo że było szczepienie w czwartek to strasznie
      rogorączkował sie dopiero w sobotę tak że musieliśmy w niedzielę wzywać
      lekarkę, więc może rzeczywiście jak macie możliwość to przełożyć szczepienie na
      początek tygodnia (u nas są tylko w srody i czwartki).
      • tartulina Re: Pilne!!! 13.04.07, 10:07
        Córki jeszcze nie zaszczepiłam, ale zrobię to w maju. U syna było wszystko ok i bez temperatury. Pozdrawiam
      • slonko1335 Re: Pilne!!! 13.04.07, 10:20
        No nie przesadzajmy przenosić szczepienie bo może będą odczyny poszczepienne?
        Jakby coś się działo to zawsze można do szpitala podjechać albo do przychodni
        dyżurnej, są takowe, całą dobę czynne...
        • wiolk77 Re: Pilne!!! 13.04.07, 10:35
          też zawsze myślałam że nie ma sensu tym bardziej że trzeba 'łapać' okazje na
          szczepienie póki dziecku nieprzypląta sie jakiś wirus czy ktoś z otoczenia nie
          jest chory (no bo wtedy wskazania na przesunięcie szczepienia), ale niestety po
          tym ostrym gorączkowaniu poszczepiennym mam trochę inne zdanie na ten temat i
          staram sie szczepić na początku tygodnia dlatego że, do przychodni mamy bardzo
          bliziutko albo z naszej przychodni też lekarki moga podejśc do gorączkującego
          dziecka, natomiast ubierać i przewozić gorączkujące, marudne/płaczace dziecko
          do szpitala czy dyżurnej przychodni mi się nie uśmiecha, tym bardziej że już
          kiedys miałam podobną sytuację że chciałam wezwac pogotowie żeby przyjechało do
          nas to kazali i tak przyjechać do nich z dzieckiem a później na pogotowiu
          kazali jechać dalej do szpitalika żeby tam jeszcze inny pediatra obejrzał
          dziecko dla pewnosci ... dlatego ostatnim razem jak własnie gorączkował po
          wcześniejszych szczepieniach wezwliśmy prywatnie lekarkę wiec uważam że
          najlepiej mieć telefon do takiej dyzurnej pediatry która zawsze podejdzie.
          • wiolk77 Re: reakcje poszczepienne... 13.04.07, 10:40
            moga wystąpić nawet do 2 tygodni, tak jest przynajmniej na ulotce MMR, także
            przekładanie nieraz nie ma sensu, z tym że wiadomo że najczęściej te reakcje
            pojawiają sie w piewrszych dniach po szczepieniu...
    • ewulaw1 Re: Pilne!!! 13.04.07, 10:08
      Moje dzecko bardzo dobrze zniosło szczepienie. Potem też było ok!
      • honoratawww Re: Pilne!!! 13.04.07, 11:59
        Jednak poszłam. Zobaczymy co będzie. Mały ma 15,5 miesiąca a to szczepienie
        odkładałam bo raz nie było szczepionki , raz był chory itd. Pani doktor
        powiedziała że po tym szczepieniu powikłania występują po 2 tyg. , a wszelka
        gorączka jutro lub pojutrze nie będzie miała związku ze szczepieniem.
        Zobaczymy. Dzięki!!!!!!!!!!
        • alicez Re: Pilne!!! 13.04.07, 17:13
          Będzie dobrze, głowa do góry!
          • grandepunto Re: Pilne!!! 22.04.07, 17:33
            u nas było ok.po 11 dobie pojawił sie lekki katarek ale nie wiem czy to od tego
            czy czy z przeziebienia.Nie daj sie zwariować.

www.procentciebie.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka