schira 08.11.04, 10:58 Jestemw w 28-mym tygodniu i bede miala synke wlasnie o imielniu Nataniel Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: Nataniel 28.12.04, 13:35 schira napisała: > Jestemw w 28-mym tygodniu i bede miala synke wlasnie o imielniu Nataniel Hej,. a ja jestem mamą Nataniela, który 1 lutego będzie miał 3 latka.Mówimy na niego - Natuś, Nati, Natanielek, Natek. Zapraszam do obejrzenia fotek naszej pociechy. Nataniel to przepiękne imię. Pozdrawiam Cię serdecznie. Madzia mama Natanielka Odpowiedz Link
madziarek_edziecko Re: Nataniel 28.12.04, 13:36 Shira, czy Ty aby tak jak ja nie czytałaś "Sagi o Ludziach Lodu" Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link
madzikrze Re: Nataniel 21.04.05, 11:30 JAK URODZIALM SYNKA TO POSZLISMY GO ZAREJESTROWAC DO URZĘDU A TAM PANI NAM OZNAJMIŁA IZ IMIENIA NATANIEL NIE MA W POLSKIM REJESTRZE IMION LECZ NATAN- I MAMY NATANA, ALE TEZ MÓWMY NATANIEL. Odpowiedz Link
anik223 Re: Nataniel 06.05.05, 18:01 No własnie,na stronach rady języka polskiego wlasnie o tym pisze: "O imieniu Nataniel przewodniczący Rady wypowiedział się w następujący sposób: [...] w polszczyźnie przyjęły się dwa imiona biblijne: Natan i Natanael. We współczesnych przekładach Biblii nie pojawia się natomiast forma Nataniel, która jest prawdopodobnie zniekształceniem fonetycznym imienia Natanael. Imię Natan występuje w Starym Testamencie. Imię Natanael jest dwukrotnie odnotowane w Ewangelii św. Jana. Imię to znaczy po hebrajsku "dar Boga". Można zauważyć, że takie samo znaczenie ma greckie imię Teodor i polskie Bożydar. [...] Nie widzę przeszkód, żeby synowi Państwa nadać imię Natanael (nie: Nataniel)" rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=54&letter=N Odpowiedz Link
xdagmarax Re: Nataniel 06.02.06, 17:14 ja w każdym bdź razie niemam ale imię jest BAJECZNIE PRZEPIEKNE ) i to po przeczytanie,,Sagi o ludziach lodu"!! wybór śiwetny Odpowiedz Link
gwiazdka271 Re: Nataniel 19.06.06, 03:15 Ja chciałam nazwać syna NATAN (Nataniel to jednak prawie jak Daniel, poza tym nie czytałam "Sagi o ludziach lodu). Mąż(na szcęście już ex) się nie zgodził, bo stwierdził, że takie imię jest dla "idiotów". Ale coś w tym jest, bo cudzy Nataniel mówi do niego "tato"- tak ma na imię dziecko, które wniosła w posagu moja następczyni. I mimo, że imię mojego syna jest cudowne to i tak następnemu dam na imię NATAN (na razie jest on tylko w moich planach, czeka na odpowiedni czas i właściwego tatusia). Pozdrawiam Odpowiedz Link
agitar Re: Nataniel 19.07.06, 17:30 a kiedy sa imieniny Natana, bardzo mi sie podoba to imie Odpowiedz Link