dyzurna 29.04.07, 19:43 witam bylam u pediatry kazal odstawic wszystkie witaminki i duzo siedziec na polku. jak z tym u was i witaminami. aha pytalam tez o kaszki mam dawac tak jak dawalam czyli 2 razy dziennie corka ma 13 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusia210 Re: dajecie teraz witaminy?? 29.04.07, 20:13 ja witamin nie daję wogóle.Tylko po jakimś przeziębieniu na wzmocnienie.Za to mały jada masę owoców i warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: dajecie teraz witaminy?? 29.04.07, 20:20 Ja daję, Cebion multi 5 kropli, vigantol kropelkę, wit B6 - 2 razy dziennie (na zlecenie neurologa) i jak ktoś w domu przeziębiony 5 kropli C. Alka ma 13,5 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: dajecie teraz witaminy?? 29.04.07, 23:10 Nie podaję wcale. Maksio ma je w mleku i kaszkach. Dodatkowa porcja więc nie dla nas. Jedynie podaję Bioaron C na podudzenie apetytu. Co prawda nie należy do niejadków,ale do "obżartuchów"też nie Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
lemiwawa Re: dajecie teraz witaminy?? 30.04.07, 10:15 na pediatra nie zalecała podawania witamin, poza D3, bo są one w mleku, kaszkach. Synek ma 15 m-cy. Wit. D3 brał przez pół roku po urodzeniu, oraz raz brał Vit. C przy katarku, poza tym nic. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: dajecie teraz witaminy?? 30.04.07, 11:56 Ja nie daję, chyba, że jest podziębiony. Tyle że mam 3 lata, (dokładnie 3 lata) starsze dziecko, też z 5 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: dajecie teraz witaminy?? 30.04.07, 22:16 Tak, Juvit albo cebion Multi. Ale daję bo mały słabo je, kiepsko przyswaja, ma wyniki z dolenj granicy normy. Teraz zresztą nie ma owoców,warzyw specjalnie wartościowych i dawałąbym witaminy dopóki nie pojawią się takei prawdziwe, dojrzewające na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: dajecie teraz witaminy?? 30.04.07, 23:06 ja codziennie daje lyzeczke tranu i zazwyczaj do tego tabletke novorutin c junior. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiazgdanska Re: dajecie teraz witaminy?? 01.05.07, 11:45 Synek ma 17 miesięcy i nie daje Małemu witamin w kropelkach itp.Wolę żeby zjadł świeże owoce i warzywa.Na szczęście bardzo lubi więc nie ma z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś