patssi przepraszam, za szybko wcisnęlam Enter 04.07.07, 12:11 no właśnie..dziewuszki mam taką bolączkę...albowiem moja córka 13 mies.chodzi za mną cały dzień i siarczyście wyje - wyje - wyje...tylko mammmmma i mammmma, tylko łzy i rozpacz jakbym jej jeść nie dała conajmniej przez tydzień albo biła co 3 min.- a my funkcjomujemy jak daniej, bawimy się, całujemy przytulamy...nie mam pojęcia co się dzieje... wypróbowałam już metodę stnowczości, ciągłej obecności i nic...tylko płacz i lament... załatwić się nawet nie mogę // nawet gdy mój niemąż stara się bawić z córą to ona biegnie do mnie i płacze..przykro mu jest..pisk, płacz i mammaa... czy to normalne..?? przejdzie dzeiwuszki? jak było z Waszymi dzieciaczkami? czy to okres próby, test ? patssi Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes A może partner 04.07.07, 12:21 zamiast "starać się bawić" niech się po prostu bawi? Tak by dziecko zaciekawić, wciągnąc w jakieś działanie? Jeżeli jesteś jedyną osobą, która ma atrakcyjne (dla małej) sposoby spędzania z nią czasu to nic dziwnego, że chce być bez przerwy z Toba Odpowiedz Link Zgłoś
magda210682 Re: przepraszam, za szybko wcisnęlam Enter 04.07.07, 20:48 Mnie rodzina z domu wypedza jak mam wolny dzien. Nie idzie wytrzymac. mały piszczy, nie chce jesc, spac... jak mnie nie ma to złote dziecko. Wierze w to bo widzialam filmy wideo jak mnie nie ma a wiem co dzieje sie dzieje jak jestem.......czasem plakac mi sie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
twix8 Re: mamma i mamma ;? 04.07.07, 12:16 Przejdzie , ja miałam to samo z synem. Teraz ma dwa lata i ma mnie "gdzieś" Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: mamma i mamma ;? 04.07.07, 12:20 Oczywiście że przejdzie. Ja mam córeczkę w tym samym wieku (z 16 maja) i było podobnie. Tylko metoda stanowczości i ciągłe tłumaczenie dlaczego mama musi czasem zająć się czymś innym. Dzieci sa bardzo mądre i jak się im pewne rzeczy tłumaczy to zaczynaja je rozumieć. Niektóre mamy jednak uważają, że takim małym dzieciom nic się nie da wytłumaczyć bo jest za małe, a potem wyrastają z nich małe potworki. Musisz być cierpliwa a na pewno odniesiesz sukces wychowawczy. Mi się udało. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: mamma i mamma ;? 04.07.07, 12:28 u nas ten stan trwa już około 2miesięcy , mały ma 14. Poczytaj naa forum "małe dziecko" tam jest mnóstwo wątków na ten temat. Podobno to okres lęku separacyjnego, kiedyś minie. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: mamma i mamma ;? 04.07.07, 14:03 zaraz ci napisza, ze masz isc z dzieckiem do psychologa bo cos z nim nie tak..moja roczna corka tez tak ma. czasem trwa to kilka dni i przechodzi, czasem przez dlugie dni jest spokoj i pozniej znow jej to wraca. moja corka tak sie zachowuje szczegonie wtedy gdy rozmiawiam przez telefon lub mam wizyte kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: mamma i mamma ;? 04.07.07, 20:29 ja mam 1,5 roczną córkę i tez w tej chwili najwazniejsza jest dla niej mama tata na chwilkę, brat na chwilkę, babcia też najważniejsza jest mama czasem uczepi się u nogi i muszę wszystko zostawic i ją poprzytulać, pobawić się z nią myślę, że jej to przejdzie za jakiś czas, mąż ma teraz urlop, ma więcej czasu dla niej, więcej przebywaja na dworze myślę, że i u ciebie też się to zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: mamma i mamma ;? 04.07.07, 22:02 przejdzie , przejdzie spokojnie ale bedzie nawracać...córa lat 7- w czasie deszczu--maaaammmma,mmmmammmmma.mmmmmmammmoooooo...no własnie. Odpowiedz Link Zgłoś