jufalka 23.08.07, 15:56 swoimi dziećmi w wieku 1 rok 2 latka? I jeśli tak to na jakie i dlaczego akurat na takie? Jakie zajęcia polecacie? (Ja nie chodzę z córką ale rozważam...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oli77 Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 23.08.07, 16:03 Najbardziej chyba godny polecenia jest basen, choć w przypadku mojego syna to był niewypał i dopiero teraz z chęcią chodzi a ma juz ponad 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 23.08.07, 16:46 my tez chodzilismy basen, wlasnie znowu rozgladamy sie za tym. to jest naprawde fajny pomysl, ale wlasnie nie kazdemu dziecku sie podoba. moja corka to mala rybka, uwielbia. poza tym chodzilismy do takiego klubu malucha, gdzie dzieci sie znaly, bawily, tanczyly, spiewaly. teraz wreszcie przedszkole! ) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 24.08.07, 06:56 my od września idziemy na basen, Ala ma 1,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 15.09.13, 19:02 > > tanczyly, spiewaly. 1-2 letnie tanczyly i spieway? Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 24.08.07, 08:23 Myśmy chodzili na kreatywkę, to jest dobre dla dzieci w wieku 1-1,5 roku. Kreatywka działa w Trójmieście i w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia412 rytmika dla bobasów 1,5 - 3 latka 24.08.07, 08:57 na takie: bo tylko takie u nas są dla maluchów w tym wieku, ale gorąco polecam, dobre zarówno dla nieśmiałych jak i odważnych szkrabów. Moja córa mimo że należy do tych pierwszych uwielbia te zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jufalka Re: rytmika dla bobasów 1,5 - 3 latka 24.08.07, 10:56 Tak, już ktoś mi polecał rytmikę... A czy możesz mi powiedzieć jak wyglądają takie zajęcia - tak mniej więcej? I jaki jest udział/rola rodziców w tych zajęciach? Byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia412 Re: rytmika dla bobasów 1,5 - 3 latka 24.08.07, 12:13 Bardzo proszę: u nas najpierw jest seria piosenek z muzyką: najpierw powitalna (wszystkie dzieciaki i rodzice w kółku), potem różne piosenki z pląsami i gimnastyką (rodzice też pląsają lub siedzą- zależy od dziecka). Potem pani rozdaje kartki i dzieciaki rysują, potem pani wywala na środek zawartość pudła z intrumentami muzycznymi i następuje ogólne "nawalanie" w te instrumenty (najtrudniejszy moment dla mojej głowy po całotygoniowej pracy, ale cóż...). Zawsze jest jakaś piosenka "edukacyjna"-np uczymy się nazywać paluszki, części ciała, pory roku i takie tam. Na końcu pani każdemu przykleja naklejkę, a potem ma miejce to co dzieciaki lubią najbardziej: czyli zwijanie dywanu. Wszystko trwa ok godziny, z przerwą w środku na picie i podjadanie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_szu Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 24.08.07, 11:11 mój synek dzis kończy 13 mcy i jak tylko wrócimy z urlopu zaczynamy zorganizowane zajęcia. młody jest bardzo sprawny ruchowo, uwielbia dzieci , zplacu zabaw mógły nie wyhodzic. teraz jest lato, wiec super - całe dnie na dworze z dziećmi, ale jesienno-zimowe dni bardzo będą mu ten kontakt ograniczac. zdecydowałam sie dlatego na zajecia w Klubie Malucha - 2 razy w tyg po godzince - dzieci w wieku 1-3 lata mają zorganizowane zajęcia: ruchowe, plastyczne, muzyczne, taneczne itp. opiekunowie sa na sali aby w razie co pomóc szczególnie tym najmłodszym,, np. zeby nie zjadło kredek uwazam ze takie zajęcia są świetne, bo: - przyzwyczająją dziecko do działania w grupie, - maluch nasladuje i uczy duuuzo od rówiesników i starszych - aktywnie spędza czas - inne zabawki, inne dzieci, forma ruchu - przyzwyczaja się do zasad dzialania żłobka, przedszkola - taki malutki wycinek zasad wspólnie spędzanego czasu - dziecko otwiera sie na innych, poznaje sposób działania innych dzieci ip Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur prośba: piszcie miasto i dzielnicę 24.08.07, 12:33 Jak chodzicie na fajne zajęcia i polecacie, to podawajcie też miasto i ewentualnie dzielnicę. Bo to mało przydatne usłyszeć, że fajna jest rytmika, bo ma super prowadzącą, ale nie wiadomo gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: prośba: piszcie miasto i dzielnicę 24.08.07, 12:55 ano wlasnie, podpowiedzcie, co w Trojmiescie jest ciekawego, bo zaczynam sie interesowac takimi zajeciami. Odpowiedz Link Zgłoś
jufalka Re: prośba: piszcie miasto i dzielnicę 25.08.07, 15:52 no właśnie... a może ktoś wie jakie tego typu zajęcia i gdzie są w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sayyes Łodź 20.01.08, 15:00 ostatnio na forum lodzkim byl wątek o zajeciach dla 2-latka, poczytaj, bylo parę namiarow, dla troche mlodszych tez Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 25.08.07, 22:15 Ja dołączę się do pytania, jeśli można. Zauważyłam, że mój Mały jest bardzo zaciekawiony dziećmi i lubi ich towarzystwo, ale nie ma ku temu zbyt wielu okazji, więc może właśnie takie zajęcia byłyby dobrym pomysłem? Znacie coś godnego polecenia w Poznaniu (dla 2,5 latka)? Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 26.08.07, 13:34 chodzilam z corka 16msc na zajecia do edukado, ktore jest w domotece na targowku. ale nie mozna juz wykupywac pojedynczych zajec, wiec poki co zawiesilam chodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 26.08.07, 21:32 Warto szukać w domach kultury, przedszkolach i halach sportowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mureczek1 Wrocław - gdzie sale zabaw, zajęcia dla dzieci? 20.01.08, 12:18 podbijam temat Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird1313 Re: Wrocław - gdzie sale zabaw, zajęcia dla dziec 15.09.13, 16:16 Jeżeli macie już dosyć placów zabaw, basenów z kulkami i drabinek zapraszamy na wspólną zabawę do ZABEDU . ZABEDU to jest Integracyjne Centrum Kreatywnego Rozwoju Dzieci, które właśnie zaczyna wspólną zabawę. Naszym marzeniem jest, aby każdy znalazł tu coś dla siebie. Mamy nadzieję, że różnorodność oferowanych zajęć pozwoli każdemu znaleźć coś ciekawego. Chcemy, aby przez zabawę dzieci uczyły się poznawać świat, rozwijać koordynację ruchową, usprawniać wszystkie zmysły oraz rozwijać inteligencję emocjonalną i społeczną. A to wszystko dzięki integracji z rówieśnikami, również z tymi, którym pewne rzeczy przychodzą wolniej i trudniej. Jesteśmy miejsce, które dopiero stawia pierwsze kroki we Wrocławiu, ale mamy doświadczoną kadrę i atrakcyjne ceny, sam zobacz! W ofercie: taniec, joga, arteterapia, warsztaty teatralne, języki, język migowy, matematyka metodą MathRiders i wiele innych! Zapraszamy na stronę: www.zabedu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 15.09.13, 17:09 Chodziliśmy na basen ale to w wieku 5-9 miesięcy. Potem chodziliśmy na zajęcia Kreatywki dość długo. W wieku 3 lat balet i przedszkole oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
wro-tka Re: Czy chodzicie na jakieś zorganizaowane zajęci 15.09.13, 17:51 chodzimy od 3 miesiąca na basen. od 2 roku życia na rytmikę do domu kultury. teraz rytmikę zamieniamy na tańce. bardzo chwalimy sobie te zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d na basen i do zlobka:) 15.09.13, 19:01 na basen od okolo 6 miesiaca..czy jakos tak... chyba mozna zaczyc do zorganizowanych.. a potem zorganizowany byl zlobek od 10 miesiaca)) szczerze mowiac to mysle, ze te zorganizowane zajecia sa bardziej dla mam, zeby w domu nie siedzialy - dla wielu do faktycznie jedyna rozrywka. bo nie sadze, zeby 1 roczne dziecko mialo potrzebe chodzenia na zorganizowane zajecia... Odpowiedz Link Zgłoś
arya82 Re: na basen i do zlobka:) 16.09.13, 11:11 > szczerze mowiac to mysle, ze te zorganizowane zajecia sa bardziej dla mam, zeby > w domu nie siedzialy - dla wielu do faktycznie jedyna rozrywka. bo nie sadze, > zeby 1 roczne dziecko mialo potrzebe chodzenia na zorganizowane zajecia... Mieszkam w Uk wiec tu mozliwosci chyba wieksze, niestety nie mam porownania czy cos takiego mozna znalezc w Polsce. Ja z moim malym chodze na zajecia ruchowe Tumble Tots( taki fitness/ wspinaczka/ swietna zabawa ktora nie tak latwo zorganizowac w domu), muzyczne Monkey Music I cos w rodzaju interaktywnego teatrzyku- hartbeeps. Czy ja wiem czy to jest absolutna potrzeba, pewnie nie, ale maly to uwielbia wprost, jest to swietna odmiana dla niego od zabaw w domu z sama mama, czy na placu zabaw, zwlaszcza super w okresie jesienno zimowym I widze ze wplywa to bardzo pozytywnie na jego rozwoj. Nabyl mase nowych umiejetnosci. A ja sama nawet przy wielkich checiach ja nie bylabym w stanie zorganizowac mu takich wspanialych zabaw, raz nie mam sprzetu, czasu nierzadko i moze pomyslowosci, dwa co innego wyjsc dorowiesnikow, co innego siedziec w domu z mama( wspomne ze maly nie ma na codzien kontaktu z rodzina dalsza poza rodzicami). Ah no oczywiscie basen... Odpowiedz Link Zgłoś