agnieszkamalecka1976 11.10.07, 10:24 ilu elementowe powinny być by nie były za łatwe ani za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawakornelia Re: puzzle - 20 miesięcy 11.10.07, 10:30 u nas napoczatku byly drewniane Mamy tez bambie ma 6 elementow Te pierwsze dwa umie juz ulozyc sam ma teraz dwa lata i 3m. trabalskiego 12 na stronie i ravensburger konie maja 26 elementow ale duzych robimy razem Odpowiedz Link Zgłoś
mikikaz Re: puzzle - 20 miesięcy 12.10.07, 19:09 nie więcej niż 16 elementów,kupuj puzzle książkowe genialna zabawa dla Ciebie i dzidzi będziecie zachwyceni mój synek układał w 14 mies życia bardzo rozwijające Odpowiedz Link Zgłoś
zosinamama1 Re: puzzle - 20 miesięcy 12.10.07, 22:24 z książkowymi jest ten problem, ze dziecko zawsze wysypuje wszystkie strony, no i oczywiście nie umie ich poukładać, a na koniec rodzic zanim zabierze sie za układanie tych puzzle, to najpierw musi je porozdzielać na osobne układanki. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: puzzle - 20 miesięcy 12.10.07, 20:32 9 elementowe dobre na poczatek ja akurat książkowych nie lubię, ale de gustibus .... Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: puzzle - 20 miesięcy 13.10.07, 10:19 Mój w tym wieku układał 2,3,4 i 5-elementowe Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: puzzle - 20 miesięcy 13.10.07, 15:01 Trefl robi Baby puzzle w 4 seriach: pojazdy, zabawki, zwierzęta afrykańskie i zwierzęta domowe. W każdym pudełku jest zadanie z 2,3,4 i 5 elementów. Są duże i grube (4mm) w sam raz do nauki. My mamy zwierzaki afrykańskie i bardzo łatwo jest dziecku wyjaśnić o co chodzi. Kładę głowę zwierzaka i szukamy brucha, ogonka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: puzzle - 20 miesięcy 15.10.07, 08:05 mamaivcia napisała: > Trefl robi Baby puzzle w 4 seriach: pojazdy, zabawki, zwierzęta > afrykańskie i zwierzęta domowe. W każdym pudełku jest zadanie z > 2,3,4 i 5 elementów. Są duże i grube (4mm) w sam raz do nauki. > My mamy zwierzaki afrykańskie i bardzo łatwo jest dziecku > wyjaśnić o co chodzi. Kładę głowę zwierzaka i szukamy brucha, > ogonka itp. Ja również na początek polecam te, co przedmówczyni. A jak się zrobią za łatwe, to zawsze można wysypać wszystkie z 4 pudełek naraz na dywan i wtedy niech układa Odpowiedz Link Zgłoś