Dodaj do ulubionych

Tu poprostu prawda podana wprost, woda na mój młyn

17.11.07, 21:42
wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=429176
"Okrągłe" kobiety są bardziej inteligentne
Kluczowe zdania tej krótkiej notki:

Naukowcy odkryli także zaskakującą zależność między figurą matki, a ilorazem inteligencji jej dzieci. Okazało się, że potomstwo szczupłych kobiet ma mniejszy potencjał intelektualny niż potomstwo kobiet o figurze "gruszki".
"U kobiet w okolicach bioder magazynowane są specjalne kwasy tłuszczowe omega-3, które mają wpływ na rozwój mózgu dziecka w okresie płodowym" - tłumaczy Steven Gaulin z Uniwersytetu Kalifornijskiego. Tak więc im bardziej kształtną pupę ma przyszła mama, tym mądrzejsze dziecko powije.

Poprawność polityczna terroru LOW-FATT nie pozwoli im napisać o roli wszystkich tłuszczów, nie tylko OMEGA-3. Jak również nie napiszą o tym, że krąglejsze kobiety mają tłuściejsze mleko niż wychudzone koleżanki. Nie napiszą również o tym, że w późniejszym wieku warto jeść tłuszcz żeby mózg miał się z czego budować. Ale i tak dużo napisali, kolejny mały kroczek w zbliżaniu się do prawdy.
Obserwuj wątek
    • mamaigiiemilki Re: Tu poprostu prawda podana wprost, woda na mój 17.11.07, 21:55
      no, to juz wiem dlaczego moje male sa takie madre!
      wprawdzie nie jestem grubaskiem, ale okolic bioder to wychudzonych
      nie mam, wiec mi ta teoria pasuje!smile))
    • ik_ecc Re: Tu poprostu prawda podana wprost, woda na mój 17.11.07, 22:03
      Tluszcz tluszczowi nierowny. Nie kazda tlusta kobieta magazynuje
      jedynie omegi...
      • ziemianin_pl Re: Tu poprostu prawda podana wprost, woda na mój 17.11.07, 22:35
        No a nawet jest jeszcze gorzej smile
        Tam raczej tego tłuszczu jest tak sobie. Zrozum. nie o omega-3 tu chodzi. tu chodzi w ogóle o tłuszcze. mózg to woda z tłuszczem i troche białka. Jak dzieciak ma mało tłuszczu w pożywieniu to niestety jego mózg nie będzie miał szansy wyrosnąć i sie rozwinąć. okres prenatalny jest wazny ale mózg rozwija się do 20 roku życia. jak to będą lata low-fatt to sukcesu nie będzie. Czekam na artykuł naukowców że ADHD ma przyczynę w jedzeniu cukru, w zasadzie juz powoli to przyznają że to soczki i cocacola. ale jeszcze nie do końca.
        O leczeniu dzieciecej padaczki wysokotłuszczową dietą już piszą, szkoda że nie chcą napisać że zdrowym dzieciom duże ilości tłuszczu w diecie też dobrze działa na szare komórki. Aczkolwiek ten artykuł mówi to miedzy wierszami.
        • fogito Re: Tu poprostu prawda podana wprost, woda na mój 18.11.07, 11:09
          No musze troszeczke zburzyc te teorie, bo moja mama to chudzina, jej
          mama tez byla bardzo szczupla i wysoka. I ja tez jestem chorobliwie
          szczupla i wysoka. I wszytkie mamy za soba Uniwersytety skonczone z
          najlepszymi notami. Moj syn ma dopiero 3,9 a juz gada w dwoch
          jezykach i psycholog ocenil inteligencje na poziomie 6 latka.
          Nie wiem jak sie to ma do chudych bioder, ale u nas w rodzinie
          wszsyscy sa genetycznie inteligentni smile)
          Musze bronic chudych, bo mimo staran nie udaje mi sie przytyc smile
          • ziemianin_pl Re: Tu poprostu prawda podana wprost, woda na mój 18.11.07, 11:45
            No coż wyjątki się zdażają.
            Gratuluję sukcesów i zdolnego dzieciaka. W każdym razie najważniejsze jest odżywienie mózgu w czasie wzrostu i nie tylko zapasy w okolicach bioder są ważne ale poprostu budulce które zjadamy. Jeśli 2 kobiety będą jadły podobnie niskotłuszczowo mama krąglejsza ma większe możliwości dostarczenia tłuszczu dla rosnącego układu nerwowego.
            Pozdrówka.
            • magda_em25 Ziemianin_pl 18.11.07, 15:18
              Fajna teoria podoba mi siesmile
              Ja swoja corke karmie racjonalnie ( tluszczyk tez dostaje)
              Ale z tego co wiem to twoja zonka jest raczej szczuplutkasmile)))))
              • ziemianin_pl Re: Ziemianin_pl 18.11.07, 17:40
                Owszem szczuplutka, ale ma bieżące dostawy najrozmaitrzych tłuszczyków więc nie musi używać zapasów. Swoją drogą z cukrami nie przesadza więc nie ma też z czego ich idłożyć.
                • ziemianin_pl Re: Ziemianin_pl 18.11.07, 17:42
                  najrozmaitszych oczywiscie i odłożyć. sorki
    • reyka Re: Tu poprostu prawda podana wprost, woda na mój 17.11.07, 22:30
      kraglosci gorasmile grubaskiem nie jestem ale w okolicach bioder...
      teoria jak dla mnie supersmilezreszta moj maz powtarza, ze kragla (ale
      nie otyla)kobieta to jest to. cos w tym musi byc.
    • gosika78 Re: Tu poprostu prawda podana wprost, woda na mój 18.11.07, 16:39
      Teoria jakich wiele...
      Zwałków tłuszczu nie posiadam, posiadam za to kościstą dooopę i dobrze widoczny szkielet.
      Tłuszczu w posiłkach nie ograniczam, sami jemy zawsze z "okrasą", dziecko również. (Nie jadamy smalcu i słoniny - dla mnie za duży hard-core)
      Moje dziecko jest baaardzo mądre smile
      Na moim mleku córka przybierała jak szalona - od zawsze 97 centyl.
      Wyjątek potwierdzający regułę????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka