Dodaj do ulubionych

nocne karmienie

10.10.03, 13:24
Moje dziecko kończy właśnie 13. miesięcy i wciąż domaga się nocnego
karmienia. W związku z tym dostaje butle dwa razy w ciągu nocy. Jeśli nie
dostanie mleka wybudza się, płacze i oczywiście nic nie jest w stanie go
uspokoićsad Czy wasze dzieci w tym wieku też jeszcze jedzą? Kiedy to się
skończy? Nie potrafię go tego oduczyćsad
Obserwuj wątek
    • agaj111 Re: nocne karmienie 10.10.03, 14:06
      Witaj, moja córeczka kończy 10 pażdziernika 13 mies. jakieś miesiąc temu,
      właśnie po przeczytaniu wielu wypowiedzi na ten temat tu na forum, postanowiłam
      swoją malutką oduczyć nocnego karmienia, i zamiast nocnych butli serwowałam jej
      wodę przegotowaną. Przed swoim snem wlewałam do butli 150 ml przegotowanej wody
      i przy każdorazowym przebudzeniu, serwowałam to jej tą butelkę.
      Pierwsza noc była tragiczna, przespałam może 2 godz. budziła się prawie całą
      noc, pić wody nie chciała, a ja uparcie postanowiłam, że nie dam jej mleka.
      Druga noc wcale nie była lepsza, ale na trzecią przespała już dwie godzinki,
      byłam zadowolona.. W sumie trwało to może ze dwa tygodnie.
      Oduczyłam ją w końcu, chociaż dalej wybudza mi sie w nocy, ale czasami
      wystarczy sam smoczek, a jak dam jej wodę, to pije z wielką chęcią, napije się
      i przewraca na drugi boczek i zasypia.
      Teraz z perspektywy czasu myślę, że warto było.
      Spróbuj może wytrzymasz, choć będzie ciężko...
      Pozdrawiam i trzymam kciuki
      agaj
      • meggane Re: nocne karmienie 10.10.03, 14:17
        Wiesz Aga, próbowałam już - poniosłam sromotną klęskę, ale ja odpuściłam po
        dwóch nieprzespanych nocach. Piszesz, że trwało to dwa tygodnie. Hmm... chyba
        spróbuję znowu. Jeśli się nie odezwę za kilkanaście dni, to znaczy, że umarłam
        z niewyspaniawink
        Pozdrawiam
        • agusia029 Re: nocne karmienie 10.10.03, 14:54
          Od 14 m-ca podawałam moim dzieciom w nocy tylko przegotowana wode z kubeczka.
          Były spokojniejsze noce.
          Mama Oleńki i Inusi.
      • zuzazuzka Re: nocne karmienie 10.10.03, 14:57
        Ja zrobiłam identycznie, z ta róznica ze moja uparta córa za cholerke tej wody
        nie chcial i wolala juz nic nie pic. Dwie pierwsze noce byly najgorsze ale tak
        sie uparlam, ze mimo ze to mąż zawsze do niej wstawal w nocy to postanowilam
        sama sie za to zabrac bo on by chyba nie wytrzymal i w koncu by jej dal to
        mleko. Diz ma 14,5 mca i przespala cala noc, ani razu nie załakała.
    • fidelka Re: nocne karmienie 10.10.03, 22:17
      No to możemy sobie podać dłoń- pisałam o tym niedawno na e-mamie, że wszyscy
      mnie pocieszali, że będę wstawać w nocy do dziecka tylko parę miesięcy, a tu
      hohoho, już tak zrywam się od 13 m-cy. Numer z wodą wprowadziłam jak mały miał
      10 m-cy i działa, ale i tak nad ranem między 4-6 muszę podać mu butlę mleka, bo
      inaczej kaplica. Może dlatego, że jest dużym bobasem (wzrostem dogonił
      większośc 2-latków)?
      Idę spać, czas najwyższy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka