mysza_myszynska 09.10.08, 21:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maultier1 Re: W domu bez pieluchy i nocnik ale co ze spacer 09.10.08, 21:45 Synek ma 25 miesiecy od 3 miesiecy pieluchy w domu nei uzywamy. A na spacery dla mojego spokoju zakladam. Po pierwsze po drodze na miasto nie mam go gdzie odsadzic (same domki), a po drugie 2-miesieczna dzidzia w wozku. Jakos narazie nie widzi mi sie kombinowanie gdzie by tu mogl sie wysikac. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_myszynska [...] 09.10.08, 22:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: W domu bez pieluchy i nocnik ale co ze spacer 09.10.08, 23:10 Mojej nie zakłóciło. Pierwsze (letnie spacery) bez pieluchy musiały być nie dłuzsze niż godzina, jak czekało nas dłuższe wyjście to zakładałam jej pieluchę, a w domu jej nie miała i normalnie siusiala na nocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: W domu bez pieluchy i nocnik ale co ze spacer 09.10.08, 21:58 mysza_myszynska napisała: > Z mniejszymi bądź większymi sukcesami zmierzamy w stronę pożegnania pieluch > (prawie 26mcy). W dzień w domu jest już w miarę ok, ale co zrobić ze > spacerami??? szczególnie frapuje mnie nadchodząca zima i wielkie grube > kombinezony - co radzicie? Do zimy jeszcze chwila, zobaczysz jak Wam idzie. Ja dosyc dlugo na poczatku zakladalam pieluche na spacery, az w koncu widzialam ze rzeczywiscie nie byla potrzebna. > oraz, kiedy można zaryzykować niezałożenie pieluchy > do drzemki i na noc? Jak wyzej. Jak masz z 10 nocy suchych pod rzad, mozesz ryzykowac bez pieluchy. Ja na poczatku podkladalam foliowane podkladki na wszelki wypadek - przydaly sie chyba raz czy dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
one.way.ticket Re: W domu bez pieluchy i nocnik ale co ze spacer 10.10.08, 10:16 Pieluchy w ciągu dnia, na spacerach i w czasie południowej drzemki ściągnęłyśmy równocześnie. Pieluchę nocną jakiś czas później, gdy kilka pieluch pod rząd było suchych. O zimie na razie nie myślimy, a teraz jak wychodzimy na spacer mała sika zaraz przed wyjściem i zazwyczaj to wystarcza. Choć zdarzyło się ze 2 razy że musiała siknąć na trawniku w dość chłodny dzień Za długie spacery nam się trafiły Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: W domu bez pieluchy i nocnik ale co ze spacer 10.10.08, 10:20 Z doswiadczenia Ci powiem ze dziecku jednak sie troche miesza kiedy wolno a kiedy nie wolno i na spacerach nawet w pieluszcze moja corka nie chciala sikac w majty. W zime wysadzasz dziecko przed wyjsciem na spacer i po przyjsciu: dwie godziny przeciez wytrzyma, to samo z drzemka popoludniowa. W nocy zdjelismy peiluche jak miala 3 lata bo sama tego zazadala: ze dwa tygodnie meki a teraz sama potrafi wstac i jak lunatyk isc do lazienki powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi mysza_myszynska 12.10.08, 16:15 Uprzedzając pytanie - regulamin Gazeta.pl obowiązuje wszystkich, zarówno w kwestii postów jak i sygnaturek. Ale o tym wiesz, o ile odbierasz pocztę od moderatorów. Odpowiedz Link Zgłoś