flurcia 11.01.04, 08:24 Drogie emamy od kiedy dziecko powinno spać na poduszcze? Moja Ola ma teraz 4 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matusia3 Re: od kiedy poduszka? 11.01.04, 11:02 Witam! Moja dwójka dzieci od urodzenia spały na cienkiej poduszce.Nie wiem dlaczego mamy tak bardzo wystrzegają się,aby dziecko nie spało na poduszce. Ja sama nie lubię spać na płasko.Pozatym wydaje mi się,że wtedy wydzielina spływa,a nie zalega. Pozdrawiam matusia3 Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: od kiedy poduszka? 11.01.04, 17:58 W Anglii zaleca się dawanie poduszek i kołderek od pierwszego roku życia. Chodzi głównie o zaduszenie się (SIDS). Z pozdrowieniami Jagienka & Dominik (29.11.02) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7662007&a=10016884 Odpowiedz Link Zgłoś
ko.ala Re: od kiedy poduszka? 11.01.04, 11:09 hej! Moja niunia zaczęła spać na cienkiej poduszeczce jak skończyła 4 miesiące. Bardzo lubi się w nią wtulać jak usypia pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: od kiedy poduszka? 11.01.04, 18:05 Ja mysle, ze jak najpozniej. Moim coreczkom dawalam poduszke od ok 1 roku zycia, w miare plaska, chyba faktycznie zaleca sie to ze wzgledu na ewentualnosc przyduszenia. Ale tez faktyczjnie kiedy dziecko ma katar, lepiej zeby glowka byla wyzej, mnie raczej zalecano podniesienie materaca tam gdzie jest glowka (mozna podlozyc koc, poduszke pod materac). Odpowiedz Link Zgłoś