Dodaj do ulubionych

leczenie zębów laserem- pomóżcie!!!!czy to boli???

22.01.04, 09:25
Hej!
Baaardzo boję się dentysty!Chyba bardziej boję się borowania niż bałam się
porodu.
Słyszałam coś że już nie trzeba borować a do leczenia zębów wykorzystuje się
laser. czy jest to bolesne??? Jutro idę do dentysty i boję się.
Pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • mal_gosia2 Re: leczenie zębów laserem- pomóżcie!!!!czy to bo 22.01.04, 10:29
      Witam
      Wydaje mi się, że chyba martwisz się na zapas i sama się nakręcasz.
      Zawsze możesz poprosić o znieczulenie i wtedy to już na pewno nic nie
      poczujesz nawet podczas tradycyjnego borowania.
      Pozdrawiam
      Małgosia, która właśnie dziś idzie do dentysty.
      • gawliki Re: leczenie zębów laserem- pomóżcie!!!!czy to bo 22.01.04, 19:31
        LASER NIE BOLI!!!!!!!!!!!!!!!WCALE!!!!!!!JA TEZ JESTEM PANIKARA,ALE TO BYLO
        NAWET MILE-BARDZO SZYBKO TRWA-I NIE BOLI!!!!!!!!!!!!!!!
        • jaskierus Re: leczenie zębów laserem- pomóżcie!!!!czy to bo 22.01.04, 20:14
          A ile to kosztuje??Ja tez sie potwornie boje dentysty i to by bylo
          wybawienie!!!!!
          Jaskierek
    • ese1 Re: leczenie zębów laserem- pomóżcie!!!!czy to bo 22.01.04, 20:12
      Tez boje sie dentysty, dlatego bylam raz, kiedy borowali mi dziure laserem. Nic
      nie bolalo oprocz tego, ze trwalo to strasznie dlugo i popalili mi troche
      dziasla, co czulam jeszcze tygodniami. Dlatego znalazlam dentyste ktory ma
      dobre komputerowe znieczulenie The Wand, znieczulenie nie boli, borowanie nie
      boli, a po wyjsciu od dentysty nie mam jeszcze znieczulonej szczeki przez caly
      dzien, ale puszcza po 15 minutach. Po prostu ekstra, bije tylko troche po
      kieszeni.
      • e.beata Re: leczenie zębów laserem- pomóżcie!!!!czy to bo 23.01.04, 13:26
        Na czym polega Wand?
        I ile mniej więcej wyciąga z kieszeni?
      • kasiagleb Re: do ese1 23.01.04, 16:37
        napisz proszę coś więcej, czy można to znieczulenie stosować u dzieci?
        bo ja po pięciu podejściach do zaplombowania dwójeczki mojego 3,5-latka
        mam serdecznie dośc tradycyjnych metod leczenia
        czekam z niecierpliwością

Kasia mama Jasia
        • ese1 Re: do ese1 23.01.04, 19:40
          The Wand to taki malutki komputerek z podlaczona koncowka, ktora wyglada jak
          dlugopis. Dentysta przyklada koncowke "dlugopisu" do dziasla, czuc tylko przez
          sekunde male uklucie i dalej komputer dozuje znieczulenie coraz glebiej do
          dziasla, ale tego w ogole sie nie czuje. Borowanie czy wyrywanie potem -
          kompletnie nic nie czuje. Koszt u mojego dentysty 50zl, buu.... Nie jestem
          niestety specjalista i nie wiem czy malym dzieciom tez mozna to stosowac, ale
          moge sie zapytac mojego dentysty przy nastepnej wizycie (w przyszlym tygodniu).
          Wiem tez, ze nie wszystkie gabinety sa w ten wynalazek wyposazone. Mamom z
          Krakowa jedynie moge podac adres. Pozdrawiam. Ewa
          • maggz_21 Re: do ese1 25.01.04, 11:08
            Ese,
            a czy można tego stosować w ciąży 12 tydz.
            Widzisz posypały mi się troche zęby, a bez znieczulenia nie ma mowy że siądę
            na fotelu dentystycznym!!! Mam uraż z dzieciństwa. Więc czy można tego
            stosować? Jak nie to czy laser? Może czekać do końca, ale wtedy to już nie
            wiem. Czekałam pierwszą ciążę i karmienie i nie zdążyłam pomiedzy tamtą a tą
            iść dod entysty? Co robić?
            Sorki za zawracanie głowy, ale jak możesz coś poradzić będę wielce wdzieczna.
            Całuski mama Kubusia i fasolki
    • misie_pysie Re: leczenie zębów laserem- pomóżcie!!!!czy to bo 23.01.04, 23:42
      www.wand.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka