czerwcoweszczescie 23.11.09, 13:29 Wolicie choinke ubrana w jednym lub w dwoch kolorach czy kolorowe? "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adsa_21 Re: choinka? 23.11.09, 13:31 u mnie na choince jest wszystko: słodycze:lizaki,pierniczki,łancuchy zrobione przez syna,recznie malowane bombki,papierowe aniolki i mnostwo "anielskich wlosow" + migoczace lampki. Takie choinki lubie najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: choinka? 23.11.09, 13:35 Obie wersje bardzo mi się podobają Moja jest ubierana kolorowo ale mam jeszcze bombki z czasów dzieciństwa więc jeden kolor odpada, jak bym ich nie powiesiła to jakoś źle by mi było i bombkom smutno też- w końcu cały rok na choinkę czekają Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: choinka? 23.11.09, 13:35 Choinka nie ma być dla mnie jakimś tam szczytem elegancji Na naszej są babki, ozdoby ze słomy, słodycze. Jest kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
bellinetta Re: choinka? 23.11.09, 13:41 Na naszej choince jest wszystko czyli, jablka, orzechy, słomiane zabawki, stare i nowe bombki, papierowe ozdoby, lizaki, cukierki, pierniki Nie ma znaczenia jaka moda jest w danym roku na kolor choinki u mnei jest ponadczasowa.Bombki to sa jeszcze z lat trzydziestych i czterdziestych Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: choinka? 23.11.09, 13:51 W zeszłum roku w ogóle nie miałam choinki. Było to tuż po śmierci Taty i nie miałam nastroju do strojenia drzewka. Zaświeciłam tylko białe lampki na świerku w ogrodzie. Ale generalnie wolę choinki dwukolorowe, np. złoto granatowe, albo czerwono biale. Ale tak pomieszane: granatowe bombki, złote figurki (aniołki). Albo : czerwone bombki + drewniane na biało-złoto pomalowane figurki (różne - aniołki, bałwanki, miniaturowe szopki, dzwoneczki itd.). Lampki wyłącznie białe. Czasem wieszam wyłącznie lampki i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: choinka? 24.11.09, 07:52 kropkacom napisała: > default, masz dzieci? Mam jedno, ale stare. A co ? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: choinka? 23.11.09, 13:54 Nie lubie stricte jedno- czy dwukolorowych, ale lubie, jesli choinka ma jakis sens wizualny. Ozdoby sie gromadza i nie wszystkie naraz musza byc na choince, w jednym roku moze byc np. bardziej folkowa, w drugim bardziej kolorowo-blyszczaca a w trzecim bardziej "Krolowa Sniegu". Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: choinka? 23.11.09, 15:29 U nas ten problem został rozwiązany w sposób demokratyczny: mamy 4 choinki Każda z córek swoje drzewko stroi po swojemu z ogólnie dostępnych w domu dekoracji. W sypialni mam tylko kolorowe światełka, a "główna" choinka jest moja: złoto-brązowa z białym oświetleniem. Zadaniem rodziny jest zaś wybranie dorodnego, gęstego i rozłożystego drzewka. Odpowiedz Link Zgłoś
jmama Re: choinka? 23.11.09, 15:59 kolorowa, jak dzieci będą większe to pewnie dojdą także ich "dzieła" Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: choinka? 23.11.09, 16:01 Ja lubię jak jest naćkane wszystkiego. W weekend ubieram, a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: choinka? 23.11.09, 16:46 Kolorowe, i koniecznie muszą na niej wisieć bombki po babci oraz papierowe wyklejanki, które zrobiłam sama dzieckiem będąc. Odpowiedz Link Zgłoś
agatracz1978 Re: choinka? 23.11.09, 19:24 Ja osobiście ubieram w dwa kolory. U rodziców ubieramy kolorowo. Obie wersje bardzo lubię. Choc pewnie teraz też zacznę na kolorowo ubierac bo dzidzia się pojawiła a dzieci wiadomo im bardziej kolorowo tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: choinka? 23.11.09, 23:30 forum.gazeta.pl/forum/w,567,101889829,,jaka_powinna_byc_domowoa_choinka_.html?v=2 Tam się już wypowiadałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: choinka? 24.11.09, 00:59 Moja jest kolorowa od 2 lat, wcześniej były 2 kolory, ubieram zawsze z 5-7 dni przed świętami, bo dziewczyny już nie mogą wytrzymać, w tym roku na pewno ubierzemy wcześnie, bo mój mąż wyjeżdża do pracy 21 grudnia i nie zdążyłby się nacieszyć, w święta jestem sama z córkami Ale dzisiaj widziałam świetną choinkę, wysoką na 3 metry, zrobioną ze świątecznych poduszek, w HOME&YOU stoi na wystawie, rewelacyjnie im to wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: choinka? 24.11.09, 02:36 Przez 25 lat mialam zawsze kolorowa choinke. Jak poszlam na swoje to zapragnelam troche odmiany i pare razy ustroilam choinke na dwukolorowo czyli bialo niebiesko. Drzewko tak ustrojone bardzo mi sie podobalo,jednak w tym roku ustroje drzewko dla dziecka,ktore jest juz bardziej swiadome i mysle ,ze im bardziej kolorowa bedzie choinka tym bardziej bedzie sie podobac mojemu dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: choinka? 24.11.09, 04:28 U mnie na choince dominuje złoty i czerwony ale gdzie niegdzie widać zielony i brązowy. Ale mam swira na jednym punkcie. Musi byc duzo lampek. Choinka musi sie swiecić . Z tym, ze lampki uznaje tylko zółte i czerwone. Choinka musi byc wysoka i rozłozysta, polecam jodłe kalifornijską bo bardzo długo stoi i nie gubi igieł. W tym roku w koncu kupiłam komplety lampek po 200 szt i to w takiej ilości, ze moj mąż powiedział, ze chyba dazę do tego aby po włączeniu choinki wywaliło korki Jak tylko pokazały się ozdoby swiąteczne w sklepach to ja juz wyruszyłam na żer Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya oczywiście, że kolorowa 24.11.09, 08:05 z jak największa ilością bombek i innych pierdułek... jednokolorowe kojarzą mi sie z "elygancją" smutnych marketowo- butikowych drzewek... Odpowiedz Link Zgłoś