Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o rejstracji związków homoseksualnych?

27.01.04, 17:06
Czytałam ostatio kilka artykułów na ten temat i dochodzę do wniosku, że
obecnie z (mimo wszystko) dewjacji chce się zrobić normę. Nie potępiam ludzi
o odmiennej orientacji, ale nikt nie wmówi mi, że jest to naturalne i że
takie związki są równoważne małżeństwu. Mam kilkoro znajomych, którzy
przyznaja się do takich upodobań. Przyjaźnię się z nimi, są to ludzie na
poziomie, ale za nic na świecie nie dałabym im dziecka do wychowywania,
ponieważ uważam, że istnieje duża szansa na wypaczenie go już na początku
drogi życiowej. Nikt nie chcie byc sam i rozumiem, że jeżeli ktoś nie może
stworzyć normalnej rodziny, szuka sytuacji, w którj czyje się dobrze, ale nie
można narzucać poglądu o słuszności i (a wręcz wmagać)powszechnej akceptacji
takich zachowań całemu społeczeństwu. Ciekawa jestem Waszego zdania na ten
temat?
Obserwuj wątek
    • zuzia_i_werka Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 27.01.04, 19:05
      itaj! Ale przecież rejestracja związku a prawo do adopcji to sa zupełnie różne
      sprawy. Głównie chodzi o to by pary takie mogły się razem rozliczać z
      podatków,mieć prawo np do informacji o stanie zdrowia chorego,które w tej
      chwili mają tylko rodziny,do wspólnoty majątkowej itp.I to wg mnie jest jak
      najbardziej potrzebne i powinno zostać usankcjonowane.Natomiast prawo do
      adopcji jest duzo bardziej skomplikowane i budzi znacznie więcej
      kontrowersji.Nie mam wyrobionego zdania. Myślę tylko,że kobiety mają ułatwioną
      sprawę bo przecież nikt matce nie odbierze dziecka przez nią urodzonego
      dlatego,że żyje z inną kobietą-w każdym razie nie słyszałam o takim wypadku.A
      facetom nikt go nie przyzna.Pozdr!
    • ese1 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 27.01.04, 19:33
      Nie jestem za, chociaz z drugiej strony jak tak bardzo chca, to OK. Pewnie samo
      im sie znudzi za jakis czas. Zwiazek dwojga ludzi to nie papier lecz zycie.
      Teraz homoseksualisci maja pozywke na tym, ze to niby nie pozwalajac im na
      rejestracje dyskryminujemy ich. Wiec niech sie tam jakos rejestruja, ale nie
      nazywajmy tego malzenstwem, no i oczywiscie bez jakichkolwiek praw do adopcji!!!
    • jamnica Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 27.01.04, 19:56
      czy ten post to kolejna prowokacja? w 21-ym wieku nazywanie homoseksualizmu
      dewiacja wlasnie pachnie mi taka prowokacja. poza tym oczywiscie istnieje
      roznica miedzy zalegalizowaniem zwiazku a prawem do adopcji. mam wielu
      znajomych, ktorzy zyja w zwiazkach homoseksualnych, i dwie pary
      • iwona3 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 14:44
        Wiesz co, jamnica?
        1. Homoseksualiści nie są normalni.
        2. Najbardziej tzw. kochających inaczej nie cierpię za to, że są tak okropnie
        nachalni. Przeszkadza mi, że ciągle któryś z nich wkłada mi palec w oko i
        wrzeszczy, że: JA jestem normalny, JA mam prawo do szczęścia, JA mam prawo do
        praw itp. Czy ja wychodzę na ulicę i domagam się czegoś tylko dlatego, że
        jestem heteroseksualna? Orientacja seksualna to kiepski argument.
        3. Dziecko dla prawidłowego rozwoju potrzebuje normalnej rodziny z mamą i tatą.
        Pisząc, że jest inaczej, po prostu bredzisz; nie wiesz, co mówisz.
        4. „Załatwianie” sobie dzieci podstępem to wyjątkowo chamski chwyt. Argument
        typu biedna chińska dziewczynka w cywilizowanym kraju jakoś do mnie nie
        przemawia. Równie dobrze takimi dziećmi mogłyby „opiekować się” pary pedofili;
        wtedy te dzieci też będą szczęśliwsze?
        5. Powiedzmy sobie wprost: ludzi dotykają różne nieszczęścia, i każdy musi ze
        swoim żyć. Homoseksualiści też niech niosą swój krzyż i nie rozdzierają szat na
        oczach tłumu, bo ten tłum nic nie poradzi na to, że urodzili się tacy, a nie
        inni. I żeby nie wiem jak nie zmieniać przepisów prawa, to nie staną się dzięki
        temu normalni.

Pozdrawiam

• ese1 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 30.01.04, 18:13
          Dzieki Iwona, podpisuje sie rowniez pod twoim postem dwiema rekami. Ewa
    • ligia76 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 27.01.04, 23:09
      Ślub tak, adopcja nie.

Pozdrowienia
      Ligia
    • ewulka303 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 28.01.04, 09:22
      Nie, to nie prowokacja, ale ciekawość, nie namawiam też do polowania na
      czarownice. Nie odmawiam prawa do tworzenie takich związków, ale nie uważam,
      żeby były normalne. W naturze, tam, gdzie istnieją dwie płce, nie ma miejsca
      na związki w obrębie jednej. Dlaczego więc my staramy się sztucznie przyjąć za
      norme coś, co nią nie jest? pisałam, że sama mam znajomych, którzy sa
      homoseksualistami i nie uważam ich za gorszy gatunek człowieka ani nie zrobili
      mi nic złego, ale wszystkie warunki wynikajace z oficjalej rejstracji (ślubu
      cywilnego?) można załatwić na drodze noteraialnej. Dlaczego więc młoda,
      pracująca osoba, mieszkająca np. z matką nie ma miec prawa do np. wspólnych
      rozliczeń podatkowych a zarejstrowany związek dwóch pań lub panów tak? Co do
      dzieci jestem kategorycznie przeciwna. Wzory postaw i postepowań w olbrzymiej
      mierze wynosi się z domu, a przepraszam, ale nie uważam domu z dwoma tatusiami
      lub mamusiami za wzór godny naśladowania lub powszechny.
      • ma.pi Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 28.01.04, 20:48
        ewulka303 napisała:
        Co do
        > dzieci jestem kategorycznie przeciwna. Wzory postaw i postepowań w
        olbrzymiej
        > mierze wynosi się z domu, a przepraszam, ale nie uważam domu z dwoma
        tatusiami
        > lub mamusiami za wzór godny naśladowania lub powszechny.

Juz kiedys zadawalam to pytanie na tym forum, ale sie powtorze.
        Jak na razie pary homoseksualne nie wychowuja dzieci, to powiedzcie mi skad sie
        biora ci homoseksualisci, przeciez w domu nie maja takiego przykladu?
        I odpowiedz nasuwa sie sama, ze homoseksualista zostaje sie nie dlatego, ze sie
        mialo dwoch tatusiow, ten peoces jest bardziej skomplikowany, bo tacy ludzie
        wyrastaja w normalnych heteroseksualnych rodzinach.

Pozdr.
        • iwona3 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 14:52

> Juz kiedys zadawalam to pytanie na tym forum, ale sie powtorze.
          > Jak na razie pary homoseksualne nie wychowuja dzieci, to powiedzcie mi skad
          sie biora ci homoseksualisci, przeciez w domu nie maja takiego przykladu?
          >
          Trzy lata temu +/- opublikowano wyniki badań stwierdzające, że do mutacji
          dochodzi we wczesnym życiu płodowym pod wpływem bardzo silnego stresu, na jaki
          narażona jest matka. I jeszcze, że najwięcej homoseksualistów rodziło się
          zawsze w okresach powojennych. Źródła nie podam, ale jeśli komuś zależy to może
          sobie poszukać w prasie medycznej zagranicznej.
          pzdr
    • hancik5 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 28.01.04, 12:16
      Homoseksualizm to zaburzenie funkcji seksualnych człowieka, gdzie popęd płciowy
      ukierunkowany jest niezgodnie z naturą. Wiem, że wśród zwierząt również
      zdarzają sie zachowania homo, ale tylko wtedy,gdy samiec nie jest dopuszczany
      do samicy. Tak samo jest u ludzi np. w zakładach karnych.
      Nigdy nie zgodzę się na uważanie ich związków za równorzędne z małżeństwem
      mężczyzny i kobiety.
      Wśród nas żyją rózni ludzie : schizofrenicy, niepełnosprawni - niech żyją
      też homoseksualiści, ale niech nie zmuszają mnie do do nazywania ich choroby -
      zdrowiem.
      • edytkus Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 28.01.04, 22:57
        Z wypowiedzia Jamnicy zgadzam sie w 100%, a do Hancik (ktora swoja niewiedze i
        nietolerancje udowodnila we wczesniejszym watku na podobny temat) mam pytanie.
        Skoro wg Ciebie homoseksualizm To choroba to jaki sposob leczenia bys
        sugerowala, izolatke i syrop na kaszel?
        • hancik5 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 08:04
          Ty w ogóle nic nie zrozumiałaś z tego co napisałam.
      • kicia_edziecko Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 11:04
        Hancik5 - Ty jak zawsze dajesz czadu swoimi poglądami.
        >"Wiem, że wśród zwierząt również
        > zdarzają sie zachowania homo, ale tylko wtedy,gdy samiec nie jest dopuszczany
        > do samicy. Tak samo jest u ludzi np. w zakładach karnych"
        Również tu się grubo mylisz. Wieczna Gosia o tym pisała w podobnym wątku.
        Dostaję gęsiej skórki jak spotykam się z przejawami takiej nietoleracji.
        Choroba, dobre sobie... A może czas się zastanowić kto tak naprawdę jest chory?
        Pozdrawiam
        • hancik5 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 12:33
          Kiciu, dajesz mi do zrozumienia,że jestem chora, a niby na co ? Co to za
          choroba i jaką ma nazwę ? Czy mam jakieś zmiany w mózgu, które wykryje
          tomograf ?
          Nigdy się nie zgodzę na uznanie homoseksualizmu za normalność i cóż - musicie
          być wobec mnie trochę więcej tolerancyjne i nie śmiać się z moich takich a nie
          innych poglądów.
          Trochę więcej tolerancji drogie obrończynie panów gejów i pań lesbijek,
          walczące o to, czego nie powinni nigdy mieć (małżeństwo, adopcja dzieci).
          Na szczęście dużo jest takich myślących jak dający czadu hancik.

Zwykły gej i lesbijka może być moim dozgonnym przyjacielem, ale nigdy nie
          zostanę świadkiem na jego/jej ślubie.
          • kicia_edziecko Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 14:53
            Hancik5, nie oczekuj ode mnie tolerancji dla osób, które przejawiają skrajny
            brak tolerancji. Dałaś temu dobitny wyraz w innych wątkach.
            Pozdrawiam
    • julia03 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 28.01.04, 23:21
      Przeczytałam wasze posty i strasznie się dziwię takim reakcją( negatywnym
      oczywiście). Sama miałam kontakt z parami homo i czesto sie zastanawiałam
      dlaczego nie sa oni akceptowani. Sama przyznaję ,ze jako młoda dziewczyna
      zawsze śledziłam na ulicy oczami jak dwóch chłopaków całowało się publicznie (
      nie było to w Polsce oczywiście). Jednak w swoim życiu spotkałam wiele
      ciekawych ludzi i okazało się ,że niektóry z nich mają inną oriętacje
      seksualna niż ja. Dlatego nie wiem czemu miałabym ich przekreślić po
      dowiedzeniu się prawdy.Do tej poru bawiliśmy się dobrze, śmialiśmy itd.
      Uważam,że powinniśmy zostawić ich w świętym spokoju. My też możemy dla nich
      być "nie normalni" bo łaczyny się w pary. My bierzemy śluby i dzielimy się
      swoją radością z rodziną, dlaczego odmawiamy tej przyjemnosci wszytkim.
      Nie wiem jak to jest z dziecmi i dlatego nie chce zabierać na ten temat głosu.
      Choć nie wydaje mi się że strasznie spacza to ich psychike.
      Teraz jak już wiem co to rodzina , dziecko, małżeństwo uważan,że wszytkie pary
      powinny to przeżywać.
      pozdrawiam
      aga
    • rafkin Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 09:50
      Nie moge uwierzyc... ja naprawde nie moge uwierzyc, ze ludzie nadal uwazaja
      homoseksualizm za chorobe. Wiecej narazie nie napisze bo... bo nie moge
      uwierzyc iz to nie jest zart.
      Pozdrowka
      Rafkin
      • dzidecka Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 12:59
        No cóż dla mnie to wszystko jedno. Niech sobie żyją razem, niech rejestrują
        swój związek. Co mi do tego? Ale czy mają wychowywać dziecko? Kurcze sama nie
        wiem. Chociaż nie wiem jak byliby wspaniali dla dziecka to ono nie bedzie
        wychowywać się w normalnej rodzinie. Bo wg. para chomoseksulana nie
        jest "normalna" rodziną. A jeśli to nie jest choroba to co? Chociaż sama nie
        wiem...
        • lucasa Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 14:17
          zawsze mi jest tak przykro gdy czytam takie wypowiedzi,
          przewaznie osoby sa albo bardzo za albo bardzo przeciw
          ci bardzo za nie wiedza zadnego problemu
          a ci przeciw zaczynaja od zdania, ze jest to choroba

ja tez mam znajomego homo i b. fajnego kolege,
          lacznie z tym, ze zwierza sie czasami ze swoich klopotow sercowych,
          lacznie z przezywaniem, ze widzial swojego ukochanego z kims innym itd..
          i jest w porzadku jezeli chodzi o prace,
          a jednak bronilabym rekami i nogami swoich dzieci i dzieci innych gdyby mieli
          pojsc do adopcji czy do niego czy do innej pary homo czy lesbijskiej,

w ktoryms poscie padlo zdanie, ze przeciez oni chca tylko legalizacji a nie
          adopcji - a zobaczcie co sie dzieje w innych krajach,
          wlasnie - chca chca chca - wiecej i wiecej,
          ja to sie dzieje, ze para, ktora nie zyje wg natury chce od natury
          najpiekniejszy dar?

jezeli decyduja sie na zwiazek dlaczego chca w to wplatac dzieci?
          dlaczego chca sie bawic w mame i tate?

i ja nie mam prawa powiedziec, ze mi sie to nie podoba, bo bede okrzyknieta
          zacofana, nietolerancyjna itd.

jest to juz tak normalne, ze przewaznie dziewczyny piszace z zagranicy
          najbardziej oburzaja sie na brak tolerancji bo w tych krajach wymagania
          homoseksualistow sa codziennoscia, i stali sie grupa nacisku (serio, wcale nie
          przesadzam), a przewaznie ludzie boja sie powiedziec cos przeciw, bo beda
          nietolerancyjni, a to przeciez nie oplaca sie politycznie, sasiedzko czy tym
          podobnie

w Anglii jest mozliwa adopcja (tez kilka lat temu nikt by o tym nie pomyslal,)
          a teraz stoleczna policja ma przyjmowac odpowiedni procent ludzi
          homoseksualnych do pracy, dla mnie to szok, policjant czy inny zawod ma byc
          wykonywany dobrze i kogo obchodza ich preferencje? czy zrobia odpowiedni
          procent dla blondynow, ludzi wysokich itd.
          to niektore przyklady,
          widac wyraznie kierunek w ktorym to wszystko idzie,
          i ja mam prawo powiedziec, ze ten kierunek mi sie nie podoba!
          Agnieszka
          • hancik5 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 14:40
            Agnieszko, świetnie to ujęłaś, to jest dokładnie to co myślę, z braku czasu
            piszę zawsze dość ogólnikowo i może zbyt dosadnie. Mimo wszysto uważam że jest
            to zaburzenie czyli innymi słowy choroba niestety.
            Bardzo podobało mi się Twoje stwierdzenie, że ci którzy nie żyją według praw
            natury chcą sięgnąć po najcenniejszy dar - dziecko, którego nie mogą mieć żyjąc
            ze sobą.
            Pozdrawiam !
    • madzia.b2 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 15:03
      Dlaczego jest takie ważne z kim sie mieszka?????????(jeśli chodzi o rejestracje
      związków homoseksualnych). Dlaczego zaglądanie ludzim do łóżek????? Czy, to, że
      ktoś jest uczciwy, porządny, jest dobrym człowiekiem nie wystarczy? Jakos nie
      słyszę dyskusji czy alkoholicy powinni sie wiązać z kimś?? albo złodzieje???
      Tylko najgorsza kategoria ludzi: homoseksualisci. Bo najwazniejsze to z kim sie
      sypia!
      A jesli chodzi o wychowywanie dzieci. To nie przecze jest to sprawa
      kontrowersyjna, ale trudno mówic o możliwiwości "wypaczenia" dziecka skoro
      większość homoseksualistów mieszka czy mieszkało z rodzicami "normalnymi" i co?
      nie pomogło??? To w drugą strone też tak powinno to działać, jeżeli ma się
      preferencje hetero to trudno stac się homo, niezależnie od sytuacji rodzinnej.
      A dalej patrząc nie powinno pozwalac się na samotne macierzyństwo, bo takie
      dziecko potem będzie tez samotną matką/ojcem? Oj, chyba dziwne te argumenty.
      A jeżeli dziecko którejś z was stwierdzi że ma preferencje homoseksualne, to co
      zrobicie???? najlepiej zamknąć w odosobnieniu i udawać, że to nie rodzina, żeby
      wstyd nie było??? "życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiadomo na co
      sie trafi"
      • martynka30 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 29.01.04, 16:15
        No to ja z pozycji Frontu Konserwatywnegosmile)).

madzia.b2 napisała:
        > Dlaczego jest takie ważne z kim sie mieszka?????????(jeśli chodzi o
        >rejestracje związków homoseksualnych). Dlaczego zaglądanie ludzim do
        >łóżek?????

Madziu kto tu mówi o zaglądaniu ludziom do łóżek? Kogo obchodzi kto z kim
        mieszka? Gdzie znalazłaś takie zdania? Jeśli ktoś zamierza zaglądać
        komukolwiek do łóżka w celu namierzenia homo i ukarania ich to pierwsza będę
        protestować, ale nic takiego w tym wątku nie znalazłam. Wiecie co strasznie
        mnie wkurza (to nie jest Madziu wyłącznie osobiste odniesienie do Ciebie), że
        są tematy, w których jeśli wypowiesz się przeciw, to natychmiast wkłada Ci się
        w usta masę rzeczy których nie powiedziałaś i które są znacznie bardziej
        ekstremalne od tego co mówiłaś naprawdę. Aborcja, feminizm, antysemityzm,
        prawo do adopcji dla homoseksualistów itd. Jesteś przeciw aborcji ze względów
        społecznych natychmiast wmawiają Ci, że Ty kamieniem w zgwałconą czy chorą
        kobietę, mówisz o wątpliwościach historyków co do roli Niemców w Jedwabnem -
        okazuje się, że jesteś antysemitą i na pewno pochwalasz krematoria, mówisz, że
        bezrobotni z pokolenia na pokolenie francuscy Arabowie zyjący na koszt opieki
        społecznej są wielkim problemem społecznym - okazuje się, że jesteś rasistą,
        wypowiadasz się przeciw slubom czy prawie do adopcji dla homo - na pewno to
        znaczy, że chcesz zaglądać ludziom do łóżek, a namierzonych w ten sposób
        homoseksulistów izolowac w obozach.

TEGO TYPU PROWADZENIE DYSKUSJI JEST NIEUCZCIWE. Wygodniej jest dyskutować
        eksremalnymi poglądami, ktore wcale nie zostały wypwiedziane, niż z tym, co
        naprawdę jest znaczniej bardziej skomplikowane. Ja to nawet rozumiem, bo
        ekstrema rzeczywiście są łatwe do krytyki, tylko że w ten sposób ludziom,
        którzy określają swoje postawy jako konserwatywne czy umiarkowanie
        konserwatywne doklejone zostały gęby rasisty, antysemity, faszysty i homofoba.
        Tak przy okazji nie wiem czy wiecie, że w ten sposób uczono dyskutować
        absolwentów wydzialu propagandy KGB. Tam właśnie uczono mechanizmu pt "chcemy
        jakiś pogląd skompromitować, to dyskutujemy nie z prawdziwym poglądem, ale z
        jego najbardziej ekstremalną wersją, nawet jeśli sami mamy ją sfabrykować".

A tak przy okazji Madziu to zauważ, że sama używasz słow "rejestracja związków
        homo" zamiast określenia ślub, ciekawe...wink))

Co do slubu - to ja mam mieszane uczucie, tak jak do rejestracji konkubinatów.
        nie bardzo rozumiem po co? Można przecież to załatwić notarialnie (kwestie
        spadkowe, odwiedzin w szpitalu itd). Mieszane, nie znaczy, że nie. Choć
        zachwycona nie jestem.

Co do adopcji - jestem przeciw. Warunkowanie popędu seksualnego nie jest takie
        proste jak niektóre z Was piszą. Hipoteza o genetecznym zdeterminowaniu
        homoseksualizmu jest wciąż tylko hipotezą. Nikt tego na razie nie udowodnił,
        choć sporo osoób twierdzi inaczej. Prawdopodobnie za homoseksualizm odpowiada
        cały splot przyczyn. I z pewnością wiemy już, że nasze niektóre reakcje
        seksualne są zależne od pierwszych doświadczeń (wie, o tym każdy kto np.
        dochodził do orgazmu w jeden sposób, ten sam co za pierwszym razem). To co nas
        podnieca, to co odstręcza również ma całkiem sporo wpólnego z tym co działo
        się w naszym otoczeniu, tym co dla nas było normą. To jest naprawdę bardzo
        skomplikowane i wciąz o tym mało wiemy, więc może ostrożniej, z takim
        twierdzeniami, że to kto nas wychowuje nie ma wpływu na naszą seksualne
        preferencje. Nie twierdzę, że zawsze i na pewno ma, ale wątpliwości wystarczą
        by być przeciw. Jest tylko jeden wyjątek: sytuacja w której dziecko traci
        rodziców i z najbliższej rodziny zostaje mu homoseksualista czy lesbijka(np.
        brat matki czy ojca, siostra). W takich sytuacjach sądzę, że korzyści dla
        dziecka związane z przejęciem opieki przez taką osobę przewyższają ryzyko.
        • hancik5 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 30.01.04, 08:15
          Martynko, podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisałaś !
          Powiem, że homoseksualizm to choroba i budowa pewnych części człwoeka nie jest
          zupełnie przystosowana do wykonywanych przez nich czynności a już (jak było w
          poprzednich wątkach) jestem osobą pełną nienawiści i najchętniej zamknęłabym
          ich w obozach.
          Ja lubię prawo naturalne, a praktyki homo się wtym prawie nie mieszczą.
          Nie rozpisuję się więcej, bo jestem w pracy i zaglądam tu tylko na krótko.
          Jak dobrze, że jesteście !
        • madzia.b2 do Martynki 30.01.04, 10:23
          Faktycznie sie zawanturowałaśsmile Ale wiesz co, nie chciałam, żeby to tak
          zabrzmiało. No i widzę, że nadawałabym się do pracy w KGBsmile
          Tez nieźle, może płacili lepiej niż moi obecni pracodawcysmile Ale na pewno
          zapewniali wiecej szkoleńsmile Niestety dyskusje na tak kontrowersyjne tematy
          zawsze powodują spięcia.
          Podsumuje moje poglądysmile Należy powolić ludziom być razem se sobą, jeżeli żyją
          ze sobą, posiadaja razem jakieś dobra, chcą się nawzajem zabezpieczyć, czy
          nawet móc razem kupić fotel to należy im na to pozwolić. A każdy testament
          mozna obalić, dochodzić w sądach swoich praw. No i nie bardzo wyobrażam sobie
          jak np. mieszkam z kobieta którą kocham (mam mężasmile), mamy mieszkanie kupine za
          wspólne pieniądze, meble itp, itd i po mojej śmierci moja rodzina, która nie
          akceptowała naszego związku pozbawia środków do życia tę kobiete bo jest to w
          sumie obca osoba, a postepowanie spadkowe potrwa bardzo długo i testament
          zostanie podważony przez prawnika, bo generalnie nie ma przyzwolenia
          społecznego dla takiego związku. Dlatego jestem za rejestracją związków homo-
          jeżeli śluby są całkowicie niemożliwe.
          • martynka30 Re: do Martynki 30.01.04, 14:18
            Madziu dziękuję, że rozważania na temat KGB przyjełąś z godnościąwink)). Później
            pomyślałam, że to mogło źle zabrzmieć, ale cóż... słowa już popłynęły w
            cyberprzestrzeni. Niedawno z wypiekami na twarzy przeczytałam książkę dość
            szczegółowo opisującą metody propagandy i oto skutki (największym
            majstersztykiem były wyznania na temat manipulowania ludźmi, którzy w dobrzej
            wierze głosili pewne poglądy -np. na temat konieczności zaprzestania zbrojeń,
            pacyfizmu, dzialalności w stylu Green Peace- nie mając pojęcią, że są tubą
            obecnego nieboszczyka ZSRR). Wtręt tytułem wytłumaczenia.

Co do kwestii rejestracji związków homo jestem skłonna się z Tobą zgodzić,
            chociaż to kwestionowanie testamentów nie bardzo mnie przekonuje. W
            dwupłciowymsmile małżeństwie też zdarza się, że rodzina nieboszczyka
            (nieboszczki), podważa prawa spadkowe wdowy (wdowca), weźmy choćby Barbarę
            Piasecką - Johnson.

Specjalne pozdrowienia dla drugiej (a może pierwszej?smile dyżurnej konserwywinkna
            forum czyli Hancika (choć w sprawie dopuszczalność trójkątów łóżkowych - o ile
            idą na to dorosłe i w pełni świadome tego co robią osoby- pozostaje przy swoim
            zdaniusmile))
            • madzia.b2 Re: do Martynki 30.01.04, 15:31
              Martynko! tak na szybko, bo czas mnie goni. Kiedyś jak moja dzidzia podrośnie
              to też przeczytam jakąś mądrą książke i wtedy zobaczyszsmile)))))
              trzymaj sie ciepło, masz kupe argumentów na każdą okazję, podziwiam, naprawdę.
    • monika.zdz Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 30.01.04, 14:48
      Ja generalnie nie jestem przeciwna-niech legalizują swoje związki jak chcą
      chociaż to takie robienie małżeństwa na siłę ale rozumiem ,że chodzi o sprawy
      spadkowe.Dziecka bym im nigdy nie dała,w ogóle nie ma o czym mówić.Gdyby natura
      chciała,żeby dwie osoby tej samej płci miały potomstwo to by im to umożliwiła.
      • rafkin Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 31.01.04, 04:18
        Ja akurat zyje w zwiazku heteroseksulanym ale mnie rowniez natura pozbawila
        mozliwosci aby miec "naturalnie" dziecko. I coz to wedlug ciebie oznacza?

Nie odzywalam sie przez pare dni bo naprawde myslalam, ze Wy sobie zartujecie.
        Dziwne to wszystko. Dla mnie bardzo dziwne i niezrozumiale. Jak to jest,
        ze macie przyjaciol homoseksualistow i tak naprwde to nic przeciwko im nie
        macie ale... no wlasnie zawsze jest jakies ale. Dzieci im dac to juz nie,
        zostac swiadkiem na slubie tez nie. I tu pojawia sie pytanie. Na czym
        polega przyjazn.
        Straszne.
        Pozdrowionka
        Rafkin
    • ewulka303 Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 30.01.04, 18:55
      Wiecie, chyba cieszę się, że nie tylko ja jestem taka "nietolerancyja"
      i "zacofana" ...... Dziękuję za odzew.
      • wieczna-gosia Re: Co sądzicie o rejstracji związków homoseksual 01.02.04, 00:27
        No dobra slowa nie bedzie o szympansach wink))

bedzie za to o aspekcie o ktorym wspomniala hancik czyli o tym ze ludzie o
        orientacji hetero biora sie za uklady homo np w wiezieniu. Ja bardzo
        przepraszam ale co ma piernik do wiatraka? Czyzby wszyscy geje na swiecie
        stali sie gejami z desperacji ze samic badz samcow nie starczylo???
        Ja juz kiedys o tym pisalam- ale mozna byc gejem nie uprawiajac seksu. Bo dla
        mnie homoseksualizm podobnie jak hetero to przede wszystkim nie wymiana plynow
        ustrojowych w roznych celach z posiadaniem potomstwa wlacze ale stan umyslu w
        ktorym zakochac sie jestem w stanie tylko w osobniku tejze samej plci. I
        rozumiem ze osobom postrzegajacym gejostwo jako patologie latwiej jest
        sprowadzic calosc do ran na odbycie, ale niestety nijak sie z tym zgodzic nie
        moge. Facet ktory uprawia seks gejowski w wiezieniu bo musi sie rozladowac
        seksualnie chociaz tak w ogole to lubi duze blondyny nie jest w moim pojeciu
        gejem a jedynie heretykiem uprawiajacym seks homo.

Po drugie agnieszka chyba napisala:

"ja to sie dzieje, ze para, ktora nie zyje wg natury chce od natury
        najpiekniejszy dar?"

Ano dzieje sie tak. od wiekow w dodatku. od wiekow panowie geje zenili sie z
        zonami majac na oku kochanka lub kilku w celu li i jedynie posiadania rodziny
        w tym dzieci. Od wiekow panie wolace panie wychodzily za maz i robily sobie
        dzieci z panami po to zeby miec rodzine a jednoczesnie mialy na boku kochanke.
        Oczywiscie nie wszyscy- bo jak napisalam gej, jak kazdy inny czlowiek moze sie
        powstrzymac i zyc w celibacie. Ale czy to ze ktos wolac panow zeni sie z pania
        czyni go mniej gejem de facto? Czy sytuacja (powiedzmy sobie szczerze)
        hipokryzji w stylu wole panow ale zenie sie z pania zeby miec dziecko jest
        zdrowsza dla rodziny jako takiej niz sytuacja kocham panow ale kocham rowniez
        dzieci i chce byc ojcem?

Co do adopcji- wcale za nia nie jestem, a w polsce to juz w ogole bo jedynyi
        ktorzy za to zbiora baty beda dzieci. I to wcale nie z tego powodu ze tez
        zostana gejami ale bardziej z tego powodu ze zawsze sie znajdzie paru
        zyczliwych ktorzy im uswiadomia w jakiej patologii zyja.
        Ale umowmy sie- w zdrowym normalnym spoleczenstwie problemu adopcji przez
        gejow w ogole nie powinno byc. W Polsce co piata para ma klopoty z zajsciem w
        ciaze. Czyli 20%. Czy w domach dziecka jest 20% populacji dzieci polskich? Nie-
        jest duzo mniej- dlaczego wiec tam sa zamiast siedziec w domach i grzac sie w
        cieple domowych ognisk?
        Nie- nie jestem za adopcja dzieci. Za legalizacja zwiazkow homo- jestem jak
        najbardziej niech sie to slub nie nazywa jak to purystow razi ale uwazam ze
        dorosli ludzie powinni miec mozliwosc zalegalizowania swojego zwiazku z druga
        dorosla osoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka