Dodaj do ulubionych

Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :)

09.02.04, 08:45
witam po długiej przerwie....

mam do was pytanko drogie emamy - otóż chciałam zapytać jak waszym zdaniem
powinien wyglądac SUPER sklep z odzieżą ciązową? jakie ciuchy powinny sie
tam znajdować -sportowe , eleganckie ? napiszcie po prostu czego wam
potrzeba...? i czy znacie sklepy w których mozecie dostać wszystko? czy
znacie marki takich ubrań i czy spełniają wsze oczekiwania?

będe ogromnie wdzięczna

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marcin-kaminski Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 11:12
      Jak ja byłam w ciąży to miałam wielki kłopot ze znalezieniem czegoś fajnego.
      Fakt, nie odwiedziłam zbyt wielu sklepów specjalnych z odzieżą ciążową.
      Szukałam czegoś modnego: w wielu sklepach typu: mothercare, były ubrania
      staromodne, jakieś szerokie spódnice, spodnie w których wyglądałam jak kobieta
      po 40-tce, szerokie bluzki, i na dodatek ceny kosmiczne!
      Odpowiednie dla siebie ogrodniczki znalazłam w zwykłym sklepie młodzieżowym,
      mają regulowany pas na guziki i są bardzo wygodne.
      Jakiś czas temu w Galerii Mokotów pojawił się sklep dla przyszłych mam.
      Widziałam że są ciuszki bardzo "na czasie", niestety nie wiem jak się
      kształtują ceny tych ubrań.
      Podsumowując: w super sklepie z odzieżą ciążową powinny się znależć ubrania i
      sportowe, i eleganckie, ale jednocześnie takie, by przyszła mama czuła się
      modnie ubrana, młoda i piękna.
      Pozdrawiam
      Monika
    • liliana22 Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 11:39
      Ostatnio odwiedziłam sklep z odzieżą ciążową szukając jakiegoś ciuszka dla
      mojej 22-letniej siostry, która przed ciążą nosiła rozmiar 38. Piszę tak
      dokładnie, bo pomimo dobrych chęci sprzedawczyni, najmniejszy rozmiar był 42 i
      ramiona w bluzce sięgałyby siostrze do łokci...
      Pomijając fakt, że nikoniecznie uważam by każda ciężarna musiała się odziewać w
      kolory zbliżone do barwy długo używanej ścierki podłogowej...
      Chciałam kupić też coś dla młodej dziewczyny, bo to co było to raczej dla pań
      około 50-tki, a takie raczej naturalnie już w ciążę nie zachodzą...
      A myślałam, że od czasu kiedy ja ostatnio byłam w ciąży to się już poprawiło...
      • 1asia Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 12:05
        Dokladnie!!!W sklepach z odzieza ciazowa nie ma nieczego fajnego.Kolory sa bure
        a kroje to juz w ogole epoka lodowcowa.Ja cos mlodziezowego (mam 22 lata)
        znalazlam jedynie w internecie.Czy sklepy nie moga tez sie tam zaopatrywac.Cena
        spodni moim zdaniem byla przystepna , bluzki troszke za drogie, ale
        przynajmniej jak sie w cos takiego ubiezesz to chce ci sie zyc.Nie do czego
        potrzebne ci takie informacje,ale jesli czasem zakladalabys taki sklep to sie
        postarajsmilea kobiety w ciazy beda walic drzwiami i oknamismile
        Pozdrawiam
        Asia
    • reszka2 Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 12:35
      Hej, Sówko.
      Szukasz niszy na biznes? Super. Może przyjdzie i mi się skusić.
      Dla mnie fajowy sklep z ciążową odzieżą byl (jest?) na Kalwaryjskiej (26?).
      Było tam wszystko - bielizna, ciążowa i staniki do karmienia, ubrania
      eleganckie, normalne i takie bardziej odlotowe (np. ciążowe spódnice - bojówki,
      wonczas baaardzo na topie, obcisłe spodnie z miejscem na brzuszek, duży wybór
      bluzek), wszystko z dobrych gatunkowo materiałów, super kolory - jednym słowem
      to w co chciałaby sie ubierać młoda kobita w ciąży, i nie wyglądać jak ruchomy
      namiot od połowy ciązy. Niestety, dość drogo było, i to był spory minus.
      • aniamr Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 14:44
        Taki sklep to powinien miec wszytko: wersje sportowe, wyjściowe, bieliznę itp.
        Bo jak już kobitka w ciąży wybierze się do miasta to zachodząc do jednego
        sklepu kupi wszytko. Ja co prawda nie zachodziłam do sklepu z czysto ciążowymi
        ciuchami, bo w czasie gdy miałam brzuszek chyba takowego nie było.
        ponieważ moja ciąża przypadałą na czas letni to bardzo mi brakowało koszulek
        takich przyciele (lekko obcisłych), które by zakrywały brzuszek. Ciągle
        chodziłam i obciągałam zciągające sie z brzucha koszulki. Poza tym ubrania dla
        szczupłych, wysokich przyszłych mam były by mile widziane.
        • sowa_hu_hu Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 15:24
          wielkie dzięki dziewczynyyyyyy za podpowiedzi smile
          co do sklepu na kalwaryjskiej to kupowałam tam w ciązy dwie pary spodni ale
          poza tym to nie byłam zachwycona wyborem tych rzeczy sad
          mnie marzy sie sklep z kolekcją modnych ciuchów ale "przystosowanych" do
          brzuszków smile noooooo zobaczymy.......

pozdrawiam was serdecznie
    • wieczna-gosia Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 16:03
      no prosze jak to punkt widzenia zalezy od rozmiaru wink))

Ja mam powazne klopoty ze znalezieniem czegokolwiek w moim rozmiarze czyli 44
      bo wszystko jest na 38 i ponizej wink))

Ale jesli chodzi o kolory to musze powiedziec ze lazilam po sklepach w sobote
      i raczej oprocz maskujacej czerni znalazlam sporo pstrokatych ubran w
      optymistycznych kolorach.

Moim idealem byla linia ciazowa w Kapahlu ubrania byly w takich samych
      kolorach jak w normalnych kolekcjach i fasony tez byly zblizone i wszystko
      odpowiednio uszyte i jeszcze ceny mialo znosne. W GM sklep "pepek swiata"
      szalenie mi sie podoba niestety 300 na spodnie normalne nie wydaje o ciazowych
      nie wspominajac. Ta sama uwaga zreszta dotyczy Mothercare, tam sa chociaz
      wyprzedaze wink)
    • ewa.analityk1 Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 17:25
      Jestem w ciąży i potrzebuje
      1. ubrania do pracy
      2. spódniczek
      3. rajstop ciążowych
      4. majtek ładnych !!!
      5. butów na rzepy
      6. książek
      7. zdrowej żywności typu herbatki itd
      ale w jednym miejscu to nierealne kupuję w necie
    • l.e.a Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 18:14
      miałam okropny problem ze znalezieniem wygodnego ciucha, tym bardziej, że
      miałam ogromniasty brzuch i oooogromniaaasty biust, w moim rozmiarze znaleźć
      cokolwiek graniczyło z cudem, w końcu pewna Pani sprowadziła dla mnie BIG
      ogrodniczki, z których byłam bardzo zadowolona, no i krawcowa uszyła dla mnie
      takie spodnie, w których przesuwało się guzik w trakcie jak rosnął mi brzuszek
      do tego uszyła baardzo długą trapezową do kolan kamizelkę smile
    • mopek1 Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 09.02.04, 20:51
      Fajne spodnie to sztruksy, które kupiłam w sklepie internetowym
      www.bebefield.pl. Głównie z powodu "patentu" z bawełnianym pasem dookoła! Były
      równie wygodne w 4 miesiącu co i w 7. Moja koleżanka kupiła tam jeansy - ten
      sam patent - rewelacja. Poza tym bardzo cierpiałam z powodu braku czegoś
      fajnego na "górę" - to co jest w sklepach jest dość przykre (kolory, fasony),
      nie ma fajnych miłych, bawełnianych bluzek - do wszystkiego dodawany
      jest "plastik", nie ma też fajnych bluzek koszulowych - ktoś wychodzi z
      założenia, że można "po mężu" i ABSOLUTNIE NIGDZIE nie znalazłam ładnych
      sweterków, a nie miałam ochoty kupować dużych - bo miały zadługie rękawy.
      Osobny problem to bielizna - tylko biała sad(((( A niby dlaczego kobieta w ciąży
      ma nie nosić czegoś fajnego w innych kolorach?? nie muszą być koronki, z
      bawełny też można zrobic coś z fantazją!
    • adzia_a Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 10.02.04, 09:44
      Moje wytyczne:

1. Niech będzie coś dla dziewczyn w rozmiarze 36, bo ja już drugą ciążę
      przechodziłam na ciuchach ze szmateksu (okazuje się, że we Francji czy
      Niemczech potrafią szyć ubrania na takie osoby - u nas to nie do przeskoczenia).

2. Tuniki, sweterki i bluzki nie marszczone do karczka, tylko szyte z klinów,
      albo rozszerzane do dołu - to wygląda tak zgrabnie i kobieco, a producenci
      nadal trzymają się tych paskudnych zakładek...

3. Żeby mozna było kupić takie fajowe dżinsy, jakie widziałam w jednym sklepie
      w Rzeszowie - rozszerzane do dołu, z rzemyczkami albo haftami, niestety cena
      była zaporowa, jak dla mnie... No i generalnie przecież można w odzieży
      ciążowej wykorzystywać najnowsze trendy, a nie siedzieć nadal w latach
      osiemdziesiątych wink))
    • justinka_s Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 10.02.04, 10:08
      ja co prawda kupiłam sobie 3 sukienki ( ciąża letnia) i 1 parę spodni i tak
      chodziłąm, na codzień rozszerzane sukienki i jakieś spodnie na gumce
      ale teraz gdy byłabym w ciąży to potrzebowałabym fajnych eleganckich ubrań,
      sportowych ciuchów ale z klasą a nie bluzy z polaru rozmiar większejsmile)
      fajny byłby taki sklep, gdzie byłyby też ubranka dla dzieci
      miłoby mi było, gdybym mogła się ubrac tak samo jak moja córka ( te same
      kolory, material)
      myślę, ze furorę zrobiłby taki sklep : ubrania ciążowe, bileizna ciążowa,
      artykuły potrzebne w trakcie ciąży, ubranka dziecięce, wyprawka dla dziecka
      wszystko w jednym miesjcu
      super pomysł , napewno się uda
    • merigold_triss Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 11.02.04, 12:32
      witaj,w ciazy mialam problem bo przy rozmiarze 34 nosilam spodnie na gumce
      kupione w cubusie na dziale dzieciecym!potem trafilam na sklep dla ciezarnych i
      kupilam 2 pary spodni i sukienke.byly strasznie drogie!buszowanie po lumpeksach
      chyba zostaje bo dla zwyklego smiertelnika pelna szafa modnych ciazowych
      ciuchow prosto ze sklepu to szczyt marzen.pozdrawiam
    • ulpl Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 11.02.04, 14:23
      A ja niedawno w prowincjonalnym sklepie, wcale nie dla kobiet w ciąży,
      kupiłam komplet: spodnie na gumce, w której są dziurki (duzo)i guzik, i zapina
      się na taka jaka akurat pasuje (mozna w tym przechodzic cala ciazesmilei cos w
      rodzaju rozkloszowanej od samej gory tuniki z zakladka na srodku przodu, i
      przez dluzszy czas nie bylo widac brzuszkasmile.producent polski Joytex, spod W-
      wy,materiał milutki,dobrze sie uklada, kolor moj ulubiony, bynajmniej nie
      bury, kosztowalo mnie to azsmile 79 zl!
      a jeszcze fajne kolorowe ciuchy są w C&A, np. marki Yessica,Canda.drogie, ale
      od czego są wyprzedażesmile. z tym, ze nie wiem, czy ta siec jest juz w Polsce
      (mieszkam w Belgii). a w typowych tutejszych firmowych sklepach dla dzieci i
      ciezarnych niestety dominuje beż i burości, tak dla dzieci, jak i dla mam,
      pomijajac juz fakt, ze trudno znalezc śpioszki bez guzików na plecach sad.
      życzę pomyślnego rozkręcenia biznesusmile
      pozdrawiam
      Ula
    • melka_x Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 11.02.04, 15:07
      O jakie dobre pytanie!smile
      Ja bym marzyła żeby producenci ciuchów ciążowych pamiętali, że:
      -nie każda cięzarówka lubi i dobrze sie czuje w ogrodniczkach (ja się w nich
      czuję jak bezkształtny dwulateksad, coś jeszcze proszę
      -ubrania ciążowe mogą chyba (w miarę możliwości, pamiętam o koniecznych
      patentach) przypominać te "normalne", jak od paru sezonów na tapecie są raczej
      wąskie spodnie, to ja chcę takie same w wersji cięzarowej, jak w innych
      sklepach wysypują się sztruksy to ja chcę płynąć z tym prądem i też mieć
      sztruksy, modne są bluzki z napisami czy rysunkami mój konformizm domaga się
      takich samych, za fasony i wzory sprzed 10 lat dziękuję bardzo!
      -kto powiedział, że ulubionym kolorem ciężarówek jest kolor szmaty do
      podłogi?wink
      -kto zarządził, że bielizna ciążowa nie może mieć wierzchniej warstwy
      ozdobionej koronkami, kokardkami itp?
      -kto stwierdził, że wszystkie chcemy maskować brzuchy, a lekko (lekko!)
      opinający, z rociągliwego materiału ciuch to takie wyzwanie?
      - kto powiedział, że nie ma ciężarówek, które lubią mini (pamiętam prychnięcia
      pań w sklepie na Grochowskiej w W-wie "mini??? w ciąży???")
      I generalnie kto rozpowszechnia pogląd, że cieżarówki uwielbiają kolekcje
      minimalistyczne (i to w wersji ekstremalnej) czyli "bez koloru, bez fasonu,
      bez wzorów, bez pomysłu", a często i bez rozmiaru, bo uniwersalny rozmiar
      namiotu, to jednak nie rozmiar.
      • pesteczka5 Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 11.02.04, 15:47
        a ja Sóweńko myślałam, że jesteś w ciąży-smile))
        Jak już bedzie (sklep) daj znać - moze się kiedyś przyda smile)) jak sie pare
        rzeczy złoży do kupy.
        Ja miałam w obu ciążach cudną czarną tuniczkę z dobrego dżerseju do bioder, w
        której (do spodni) wyglądałam i elegancko, i zwyczajnie, i sportowo w
        zależnosci od dodatków. Była z ciucholandu jak większość fajnych ciążowych
        rzeczy. Kochałam krótkie bluzy i sweterki o linii A, spodnie, na plaży pareo,
        oraz słodkie sukienki z karczusiem i długim dołem a'la Księstwo warszawskie
        albo domek na preriismile A także lniany dżersej.
        Świetny czas, moze wróci?...
        • sowa_hu_hu Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 12.02.04, 08:48
          ja w ciąży smile skąąąąąąąąąąąd! pesteczka nie życz mi teraz ciązy hehe - marcel
          dopiero 9 mies. skończył...

a co ciuszków to mam już głowie taką kolekcje ze hoho smile tylko tak kasa sad

• mruwa9 linki 12.02.04, 00:00
      www.bloomingmarvellous.co.uk/bmsite/BloomingMarvellous/Maternity/
      Miejsce, gdzie można kupić różnorodną odzież ciążową: sportową, wieczorową,
      bieliznę, itp. Nietstey, nie w Polsce. Też sprytne rozwiązania dla mam
      karmiących i śliczne rzeczy dla dzieci.

www.dorothyperkins.co.uk/promostores/dp/index.html?make_live=yes&promo=
      Też można pooglądać (maternity). Tylko te ceny... Ale nawet w Czechach
      widziałam dużo większy wybór ładnej odzieży ciążowej. Aha, z Dorothy Perkins
      miałam b. wygodne dżinsy ciążowe ( z tyłu- fason jak klasyczne spodnie, z
      przodu- wstawka z rozciągliwego materiału- chyab bawełna z lycrą. B. dobrze się
      w nich czułam.
    • jagoda1977 Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 12.02.04, 10:44
      A ja znalazłam taki sklep.Mieszkam pod Warszawą(od niedawna),ale zakupy wolę
      robić w moich rodzinnych stronach,ceny o wieeeeele niższe.Tam też to znaczy w
      Ostrowcu znalazłam taki sklep.Są tam ubrania eleganckie,takie jak fajne
      garsoneczki ,czy sukienki w stylu młodzieżowym,jak i wielkie garsony i spódnice
      dla tych starszych.Poza tym,są spodnie bojówkowe w cenie ok.100 zł,dżinsy z
      wyprofilowanym brzuchem lub kończące się pod brzuchem,ogrodniczki,prenceski na
      szelkach długie lub krótkie ze sztruksu ,staniki dla karmiącuch,rajstopy
      ciążowe,majtki i wiele,wiele innych rzeczy,a do tego bardzo miły,gruby pan
      który dokłada do zakupu małe gratisy np.cienkie rajstopy dla ciężarnychJak
      narazie kupiłam sobie beżową prenceskę w kolano(103zł),spodnie dżinsowe z
      wyprofilowanym brzuchem,zapinane na boku,z gumką z tyłu,którą narazie muszę
      związywać w połowie(105zł),dwie pary grubych rajstop ciążowych z lacry(8zł szt.)
      Wszystkie rzeczy ,które kupiłam są z firmy"mama".
      Mam nadzieję,że pomogłam pozdrawiam.
      • sowa_hu_hu Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 12.02.04, 11:08
        ja miałąm dwie pary spodni z firmy mama i byłam zadowolona , ale to i tak nie
        jest to o co naprawde chodzi... tak jak dziewczyny wyzej wspomniały ubrania dla
        kobiet w ciązy powinny byc w takim stylu jaki akurat jest modny , poza tym brak
        jest finezyjnych fasonów i zywych kolorów! przecież kobiety w ciąży tez chca
        wyglądac sexownie... jeśli wszystko sie uda może już niedługo spełnie
        oczekiwania niektórych z was smile

pozdrawiam serdecznie
    • w_ania Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 13.02.04, 13:47
      Ja również miałam problem z odzieżą ciążową nie mogłam nic dostać a jak już
      weszłam do sklepu to dostawałam oczopląsu od cen. Spodnie zwykłae ogrodniczki
      175 zł. przecież to rozbój. Większość ciuchów sobie szyłam. Kupiłam taniutko
      etaminę w 3 kolorach i miałam 3 bluzki. Nigdzie nie mogłam dostać rajstop dla
      kobiet w ciąży. Ciuchy w sklepach faktycznie szarobure i wszystkie jednakowe.
      Poszłam na szkołę rodzenia to na 15 mam które tam sobie siedziały tylko 3 nie
      posiadały ogrodniczek sztruksowych w kolorze granatowym reszta wyglądała jakby
      uciekła z chińskiej wioski.
      Ekstra byłoby gdyby można było dostać ciuchy ciążowe ( na każdą okazję wraz z
      wygodnymi butami)i wyprawkę dla dzieciątka, ale oczywiście w PRZYSTĘPNEJ CENIE
      a nie jeden ciuch za 200 zł.
      Fajnie by było gdyby były też książki o ciąży i dzieciach itd.
      Ania
    • libra.alicja Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 13.02.04, 19:37
      W pierwszej ciąży nie nosiłam typowych ciążowych ubrań.
      Po pierwsze były okropne (zwłaszcza te sztruksowe ogrodniczki).
      Po drugie noszę rozmiar 34-36 i wszystko było za duże.
      P trzecie przytyłam niewiele i nadal byłam szczupłą kobietą, tyle że z piłką z
      przodu.

Teraz (4 miesiąc) noszę spodnie po młodszej, ale większej siostrze, które na
      razie pasują.

Idelane ubrania ciążowe dla mnie to zwykłe klasyczne ubrania (niekoniecznie
      trendy), ale z małą poprawką na rosnący brzuszek. Klasyczne proste dżinsy z
      dyskretnie powiększonym brzyszkiem (są już takie, ale strasznie drogie, bo
      tylko markowe), zwykłe dopasowane bluzki szersze jedynie w pasie (a nie wielkie
      koszuliny z zakładkami i bufiastymi rękawami), itp.

Ostatnio marzy mi się też jakaś ładna (i seksowna!) koszulka lub haleczka na
      noc (lub raczej na małżeński wieczórsmile), powabna i mieszcząca brzuszek.
    • bazylea1 Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 13.02.04, 20:04
      znam takie sklepy... ale nie w Polsce sad to H&M - w Szwecji i Niemczech. w
      Polsce najblizej tego ideału był Kappahl ale niestety jak zaszłam w ciążę to
      już tylko szczątki zostały po dziale ciążowym. kupiłam tam fajne dzinsy i
      biustonosze. i kilka bluzek ale nie ciążowych tylko zwykłych, bo to był jedyny
      sklep w którym bluzki (w stylu młodzieżowym a nie dla starszych pań) kończyły
      się ponizej a nie powyżej pępka.

no i przede wszystkim ceny tych ubran nie powinny byc za wysokie, używa się ich
      przecież krótko.
    • adzia_a Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 14.02.04, 09:23
      Aha, jeszcze ogrodniczki - czemu dla normalnych kobiet są proste lub
      rozszerzane, a dla ciężarówek zwężane? Ogrodniczki nie musiałyby być takim
      koszmarem, gdyby miały prostą linię nogawek i były troszkę węższe w udach...
    • edytkus Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 14.02.04, 18:30
      Ja sie ubieralam tutaj www.motherhood.com . Inne sklepy to
      www.japaneseweekend.com i www.peainthepod.com Wybor duzy (w realu wiekszy niz w
      sieci), modny, rozna numeracja. Przymierzalnie duze przy czym zawsze sa
      poduszki imitujace brzuch (dzieki temu wiadomo czy ubranie bedzie pasowalo w
      pozniejszym okresie).
    • asialub1 Re: Odzież ciążowa - mała sonda - pomóżcie :) 01.04.04, 19:10
      Po prostu powinny byc wygodne funkcjonalne ale tez modne a to co wisi w dwoch
      sklepach w moim miescie to same szmaty na kobiety, ktore przytyły chyba w ciązy
      ze 30 kilo. Okropnośc, nie wiem w czym bede chodzić bo brzuszek sie powieksza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka