becitka87 05.02.10, 09:28 U mnie właśnie trwa wielka akcja wywożenia śniegu. Dzisiaj się wzięli za moją ulicę, mam nadzieję,że dam radę wyjść na spacer. A jak wygląda to u Was drogie emamy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi683 Re: gabi683 05.02.10, 09:59 becitka87 napisała: > To żart? Nie to nie zart więzniowie maja wywozic snieg . Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: gabi683 05.02.10, 11:31 O, ciekawy pomysl. Dla nich swieze powietrze, dla miasta darmowa praca. Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: gabi683 05.02.10, 12:53 becitka87 napisała: > No to wymyślili No ale niby źle że mają pracować. Ja uważam że takie prace jak odśnieżanie, koszenie traw, udrażnianie rowów jak najbardziej mogą więźniowie wykonywać. Niby dlaczego mają bezczynnie sobie siedzieć: ciepło mają, jedzenie pod nos i jeszcze nic nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Śnieg 05.02.10, 09:44 Teraz już jest dobrze. W sobotę utknęliśmy na dwa samochody, w jednym ktoś kto odśnieżał stłukł szybę. Wiało tak, że po ujechaniu jednego kilometra nie mogłam już zawrócić i przejechać trasą, którą jechałam 3-5 minut wcześniej. Najbardziej wkurzające było to, że jedni odśnieżali solidnie, inni jeździli sobie z podniesioną łychą i tylko nabijali kilometrówkę za którą im płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: Śnieg 05.02.10, 09:59 to ja podjechałam wczoraj pod sklep akwarystyczny (jednopiętrowy budynek z pochyłym dachem przed którym się parkuje) no i widzę kartki na całej długości budynku 'uwaga spadający śnieg'. Popatrzyłam do góry, nic nie widać, idę! Mała kostka śniegu spadła mi na ramię i śmieję się w duchu 'hehe co za ludzie! przecież to nawet siniaka nie nabije po co te kartki' otwieram drzwi od sklepu i słyszę wielkie ŁUP odwracam się a tuż obok mojego auta 'na wysokości' szyby (zaparkowany prostopadle) pojawiła się olbrzymia kupa śniegu. Od razu przeparkowałam hehe Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Śnieg 05.02.10, 10:28 U nas da się przejść i przejechać, tylko zwały śniegu leżą przy krawężnikach, na trawnikach i podwórkach. Zgroza mnie ogarnia, gdy pomyślę, co będzie się działo, kiedy ten śnieg stopnieje i schowany pod nim syf zatka studzienki ściekowe Mam nadzieję, że do tego czasu wywiozą. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamira Re: Śnieg 05.02.10, 10:31 U nas już po śniegu,jak dla mnie to za szybko stopniał. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Śnieg 05.02.10, 10:44 U nas też mają wywozić "obcy" .. Chyba dziś byli oglądać teren bo rano ukradziono nam śpiworek z sanek Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Śnieg 05.02.10, 10:50 U mnie tak to wyglada za okna,tam gdzie stoi balwanek (raczej pod nim)lezy kolo od traktora tylnie fajnie nie mozecie ocenic ile tam jest sniegu Odpowiedz Link Zgłoś