becitka87 23.02.10, 20:39 Mam pytanko. Mam stałe łącze. Czy istnieje możliwość zablokowania strony www??? Młodsza siostra mojego wchodzi na stronę nieodpowiednią dla niej i bym chciała zablokować ją. Można? Jak tak to jak to zrobić? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocianna Re: Blokada strony WWW 23.02.10, 20:49 Mozna. Mozna zalozyc kontrole rodzicielska (ma skutki uboczne, mnie np. zablokowala e-mame, bo pojawia sie na niej slowo seks), a mozna zablokowac wybrane strony w ustawieniach przegladarki - a najlepiej wszystkich przegladarek, jakie masz zainstalowane. Instrukcje krok po kroku dla kazdej przegladarki znajdziesz w googlu. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Blokada strony WWW 23.02.10, 22:17 U mnie blokuje kaspersky. Strony, które uważam za bezpieczne mogę dodać na białą listę i wówczas się nie blokują. Oczywiście siadając wieczorem do kompa wstrzymuję kontrolę rodzicielską Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: Blokada strony WWW 23.02.10, 22:30 Mi Kasperski blokuje stronkę z grami dla maluchów ciufcia.pl, nie ma mowy o przeczytaniu wiadomosci na onecie, w której w nagłówku jest "podejrzane" słowo . Za każdym razem, gdy coś się blokuje, zastanawiamy sie z TŻem, o czym myślał ten ktoś, kto klasyfikował poszczególne słowa i uznawał za niebezpieczne . To mówicie, ze jest jakaś biała lista? Lecę sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Blokada strony WWW 23.02.10, 22:50 To mówicie, ze jest jakaś biała lista? > Lecę sprawdzić Wchodzisz w kontrolę rodzicielską, klikasz niestandardowy poziom bezpieczeństwa -> dostosuj ->biała lista->wklejasz link strony. Jeśli ci blokuje gry to odznacz je w kategoriach. Odpowiedz Link Zgłoś