Dodaj do ulubionych

zlotooo :D

27.02.10, 22:16
fenomenalnie justyna!!!
Obserwuj wątek
    • narsen Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:18
      A kto to jest jakaś Justyna?
      Fenomenalne to jest narodowe podniecanie się...

Ok. Już cicho jestem tongue_out
      • elza78 Re: zlotooo :D 27.02.10, 23:23
        fenomenalny jest narodowy cynizm i narzekanie smile
        wydaje mi sie ze w sporcie o medale chodzi i o doping, czy co taki medalista ma
        sie cieszyc medalem w glebi ducha a reszta ma siedziec cicho?
    • super-mikunia Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:18
      szok...nie widziałam dawno takiej walki..
    • ida771 brawo Justynka!!!!! 27.02.10, 22:19

• mamati3 Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:19
      to było niesamowite!!! Justyna jest the best!!! smile))
    • kropkacom Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:19
      To był dopiero finisz smile smile
    • elske Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:19
      big_grin Akurat finisz widziałambig_grin.
    • przeciwcialo Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:26
      Brawo Justyna !!!!
    • magdalenka77 Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:35
      Niezły finisz! Brawo Justyna!
      • thaures Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:45
        O mało nie zeszłam na ostatnich metrach! Może wreszcie skok Fortuny odejdzie w
        niepamięć..
        • imasumak Re: zlotooo :D 27.02.10, 23:15
          A dlaczego ma odejść? Niech pozostanie, w niczym to nie ujmuje dzisiejszemu
          sukcesowi Justyny smile)
    • kalendarzowa_wiosna Re: zlotooo :D 27.02.10, 22:43
      ależ to była walka!
      fenomenalny finisz, BRAWO!
      podziwiam wytrwałość, ciężką pracę i ogromny sukces!
    • kol.3 Re: zlotooo :D 27.02.10, 23:29
      Twarda baba i z jajami.
    • iwles przyklejone przez moderatora 27.02.10, 23:31

Mamy złotosmile
      Autor: czar_bajry 27.02.10, 22:30 Odpowiedz

Astmatyczka z tyłu

Re: Mamy złotosmile
      narsen 27.02.10, 22:36 Odpowiedz
      A Małysz jest brzydki

Re: Mamy złotosmile
      narsen 27.02.10, 22:44 Odpowiedz
      A poważnie to nie chce mi się teraz włączać tvn24 niestety z tej okazji. Znowu się zapętli...

• e_r_i_n No i brąz! 27.02.10, 23:59
      Łyżwiarek szybkich w drużynie.
      Cudownie.
      • lila1974 Piękny dzień! 28.02.10, 23:29
        Brawo dziewczyny ... wszystkie biatlonistki i panczenistki!!!
        Podziwiam niesamowity hart ducha i wolę walki!
        • bi_scotti Nasza gra - hokej! :) 01.03.10, 00:00
          Dopisze sie w tym watku, bo my (Kanadyjczycy) dzis mamy swoj wielki
          dzien - dopiero co dziewczyny zdobyly hokejowe zloto a teraz faceci -
          to jest NASZA gra! Ah, co to byl za mecz smile
          I zal, ze juz koniec Olimpiady ... Pieknie bylo, piekne igrzyska smile
          • angazetka Re: Nasza gra - hokej! :) 01.03.10, 00:37
            To gratuluję wam Kanadyjczykom smile I dodam, że jak na Kanadyjkę
            świetnie piszesz po polsku wink
            • bi_scotti Re: Nasza gra - hokej! :) 01.03.10, 01:01
              angazetka napisała:

> To gratuluję wam Kanadyjczykom smile I dodam, że jak na Kanadyjkę
              > świetnie piszesz po polsku wink

Chyba nie za bardzo, bo tu co i raz ktos mi wypomina anglizmy choc
              najczesciej bez ustosunkowywania sie do meritum aktualnych dyskusji.
              W ogole ostatnio strasznie duzo uwag dookola wszystkich do
              wszystkich na temat ortografii. Tylko interpunkcji i skladni nikt
              nie krytykuje, bo to trudniej sprawdzic w slowniku wink
              Ale to iny temat, na inny watek.
              And yes, I'm proud Canadian - dzis, szczegolnie proud, eh smile
              • elza78 Re: Nasza gra - hokej! :) 01.03.10, 11:24
                nie chodzi o ortografie i interpunkcje tylko o to jak smieszny jest fakt ze
                ludzie tak latwo zapominaja o swoich korzeniach kiedy tylko im sie dobrze zrobi smile
                ja jestem dumna ze jestem Polka, bo nie ide na latwizne nie zebrze o wize i nie
                wlaze nikomu w dupe o obywatelstwo, pozostaje we wlasnym kraju aby tu zmieniac
                swiat na lepsze a nie podkulac ogon i zwiewac, potem asymilujac sie mowic "im
                proud Canadian" gdzie i kiedy ty bedziesz kanadyjka? zawsze bedziesz
                uciekinierem ktory poszedl na latwizne ;P
                i to nie jest powod do dumy.
                a ortografia i interpunkcja - to tylko forum dla mnei to nie gra roli big_grin
                • monika_a_b OT 01.03.10, 16:27
                  zawsze bedziesz
                  > uciekinierem ktory poszedl na latwizne ;P

Czy mogłabyś doprecyzować, o co Ci chodzi z tą łatwizną? Bo raczej
                  emigracji tak chyba nie nazwiesz, prawa? Ciekawe, jak mnie byś
                  nazwała, jeśli Ci powiem, że mam dwa obywatelstwa, a prawdopoobnie
                  dojdzie do nich i trzecie, bo tak mi się życie ułożyło, że mieszkam
                  obecnie w jeszcze innym kraju i mam zamiar już tutaj pozostać. Nota
                  bene to Kanada. wink
                  Ja samą siebie uważam za kosmopolitkę, a jeśli chodzi o te igrzyska,
                  to sercem byłam za Polską i Niemcami, ale i Kanadyjczykom
                  dopingowałam, gdy to było możliwe... Jakoś mi te nacje ze sobą nie
                  koliowały.
                  Pozdrawiam,
                  Moni
                  PS: Twoje nastawienie do emigrujących osób jak żywo przypomina mi
                  reakcje rodem z PRLu, ten sam sposób myślenia... Ja wyjechałam z
                  Polski mając 14 lat, i już wtedy co niektórzy chcieliby mi zabrać
                  obywatelstwo za sam ten czyn...
                  • elza78 Re: OT 01.03.10, 16:53
                    moje zdanie jest moim zdaniem, niezmiernie wkurza mnie nagla duma narodowa
                    uchodzcow gdy tylko dostana nowe obywatelstwo smile to takie pretensjonalne jakby
                    bycie polakiem bylo najwiekszym syfem na calym swiecie, a nie jest, syfem jest
                    spieprzanie wtedy kiedy jest duzo do zrobienia tongue_out
                    a prl sobie w kieszen wsadz, kiedy wyscie uciekali tutaj ludzie tracili zycie i
                    zdrowie w walce o wolna polske, jak smiecie teraz z jednej strony sypac
                    argumentami o jakichs represjach i ucieczce przejawiajac niezmierna dume i
                    wyzszosc z powodu tego ze zwyczajnie uciekliscie kiedy potrzebna byla pomoc tongue_out
                    to smieszne, powiem wiecej - zalosne.
                    • bi_scotti Re: OT 01.03.10, 17:35
                      Staram sie unikac wciagania w dyskusje, w ktorych z zalozenia nie
                      jestem w stanie dorownac iloscia jadu adwersarzowi, ale czuje sie
                      wywolana do tablicy wiec odpowiem.
                      Po pierwsze nikt (ja tez!) nie musi sie tlumaczyc ze swoich uczuc,
                      wlaczajac w to uczucia patriotyczne/zwiazku z okreslonym
                      krajem/kulura/wartosciami. Ja jestem nie tylko nominalnie Kanadyjka,
                      ja sie Kanadyjka czuje i to w zaden sposob nie ujmuje mojego
                      przywiazania do Polski, jezyka polskiego i tego skad jestem.
                      Zapewniam Cie Elzo, ze naprawde nie musi w zyciu byc albo/albo!
                      Po drugie czas jest pojeciem wzglednym wink To jest bardzo wzgledne,
                      co dla kogo jest "nagle" wink Ja zyje w moim kraju juz ponad polowe
                      mojego zycia, tu urodzily sie i wychowaly moje dzieci (najmlodszy
                      zaczal studia we wrzesniu 2009), zainwestowalam bardzo duzo
                      emocjonalnie/duchowo/intelektualnie w moj zwiazek z Kanada i
                      doprawdy nie widze w tym nic pretensjonalnego.
                      Po trzecie tu nie czas ani miejsce na opisywanie swoich zyciorysow i
                      na wytykanie sobie wzajemnie martyrologii. Nie wiem jakich represji
                      Ty Elzo doznalas w czasach gdy moje pokolenie represji doznawalo; ja
                      swoje wspomnienia kombatanckie zostawiam dla dzieci i wnukow, bo dla
                      Nich to jest wazne zeby wiedziec, ze prawa czlowieka, prawo do
                      wolnego slowa i gloszenia nawet niepopularnych pogladow zawsze byly
                      i sa wartosciami nadrzednymi w prywatnym dekalogu Ich rodzicow.
                      Piekno mojego kraju polega miedzy innymi na tym, ze gdy czlowiek
                      czuje sie Kanadyjczykiem to jest Kanadyjczykiem; nie wiem czy w
                      Europie mozna to w pelni zrozumiec i docenic, ale nawet bez pelnego
                      zrozumienia nie ma zadnego powodu do okazywania az takiej pogardy i
                      braku szacunku.
                      Kindest regards,
                      Bi_scotti
                      • elza78 Re: OT 01.03.10, 19:24
                        jaki jad, mnei zwyczajnie smieszy taka postawa i uwazam ja za zalosna - co
                        innego rodzina zyjaca w miejscu x od kilku pokolen uwazajaca sie za autochtonow
                        co innego ktos kto wyemigrowal bo mu w kraju zle bylo i teraz jest dumny z bycia
                        kims innym - lepszym...
                        dla mnie koniec tematu, niby wszystko jest takie cool i super w kanadzie i
                        stanach jednak kraza dowcipasy o polaczkach tak jak w niemczech o turkach tak
                        jestescie jak zasymilowani turcy w niemczech oni tez pewnie czuja sie dumni ze
                        swojego niemieckiego pochodzenia big_grin
                        • e_r_i_n Re: OT 01.03.10, 19:28
                          elza78 napisała:

> ktos kto wyemigrowal bo mu w kraju zle bylo

A skąd założenie, że emigracja jest powodowana tylko złą sytuacją w ojczyźnie?
                          • echtom Re: OT 01.03.10, 21:27
                            A kto by wyjeżdżał tam, gdzie jest gorzej?
                            • lila1974 Re: OT 01.03.10, 23:37
                              A może było mu dobrze a chciał jeszcze lepiej?
                              • echtom Re: OT 02.03.10, 08:53
                                Może, choć dla mnie to niezrozumiały motyw opuszczenia ojczyzny.
                            • e_r_i_n Re: OT 02.03.10, 10:00
                              Kto powiedział, że gorzej? Może równie dobrze? Może z innymi możliwościami - nie
                              lepszymi, innymi.
                              Mam rodzinę w Kanadzie, która wyemigrowała, bo moja ciotka - naukowiec dostała
                              ofertę prowadzenia jakichś tam badań, które tylko w Kanadzie prowadzone były.
                              Ja sama widzę możliwość swojego wyjazdu nie dlatego, że mi źle, tylko dlatego,
                              że np. pewne instytucje tylko gdzieś za granicą są.
                        • elza78 mi sie juz nie chce produkowac w temacie EOT :P 01.03.10, 22:38

• lila1974 słuszna decyzja 01.03.10, 23:38

• e_r_i_n Re: mi sie juz nie chce produkowac w temacie EOT 02.03.10, 10:01
                            Nic dziwnego.
                    • monika_a_b Re: OT 01.03.10, 19:45
                      Nie do wiary, faktycznie miałam rację: Twój sposób myślenia to
                      czysty PRL! Już samo to "wy", jak "wy, towarzyszu..."
                      Zastanawiające...

Widzę, że dyskusji merytorycznej się z Tobą nie da przeprowadzić,
                      jeśli już teraz rzucasz w moją stronę fałszywymi zarzutami jakobym
                      powiedziała, że bycie Polakiem jest ostatnim syfem, a już owe
                      sypanie argumentami o represjach itd. to sama science fiction! wink
                      No, i jeszcze mianujesz mnie "uchodźcem"... żebyś jeszcze
                      przynajmniej wiedziała, co to znaczy...

Tyle jadu w jednej osóbce, niesamowite... I to jeszcze gratis! smile
                      Na tym kończę mój udział w tej "rozmowie", jakoś nie widzi mi się
                      schodzenie na Twój poziom.

Moni
                      • elza78 Re: OT 01.03.10, 22:49
                        tak, tak prl smile
                        chyba mocno cie ten prl bolal, tak mocno ze trza bylo spieprzac big_grin
                        i teraz dumnie nosic glowe ze sie ucieklo ;P
                    • lila1974 po raz drugi ... co za brednie 01.03.10, 23:34

• lila1974 ale żałosny wywód 01.03.10, 23:32

• mikas73 Re: Nasza gra - hokej! :) 01.03.10, 11:19
            Gratuluję smile Byliśmy z mężem za Kanadą. Piękny mecz, dogrywka
            dodała smaku. Teraz trochę przymykają mi się oczy po zarwanej
            nocce smile
    • monika_a_b Re: zlotooo :D 01.03.10, 16:30
      Bardzo się cieszę z polskich wyników. smile
      Nie wiem, czy miałyście okazję obejrzenia imprezy zamykającej te
      igrzyska? Moim zdaniem świetnie ją zorganizowano! wink
      Pozdrawiam,