Dodaj do ulubionych

Ponaglenia do zapłaty

26.04.10, 21:10
Cyfrowy polsat chyba zwariował, od pewnego czasu ciągle przysyła mi ponaglenia do zapłaty abonamentu. Sęk w tym, że przelew poszedł 2 tygodnie temu, a ja średnio co 2 dni dostaję smsy przypominające i "postraszające", a teraz dodatkowo w TV pojawia mi się plansza z tekstem, że mam zapłacić, bo mi wyłączą sygnał. Dzwoniłam już 2 razy na infolinię i bardzo miła pani powiedziała, że trzeba czekać, aż pieniądze wpłyną, no ale skoro wyszły ode mnie 2 tygodnie temu, to czemy jeszcze ich nie ma na koncie polsatu?
No można się zdenerwować, jak się ogląda ulubiony program, a tu nagle szara plansza, i trzeba na chwilę wyłączyć TV, żeby się jej pozbyć.
Co można zrobić? Dodam, że nie nastąpiła żadna zmiana numeru konta, wszystko sprawdziłam, poszło dobrze, a oni nie chcą ode mnie żadnego potwierdzenia przelewu.
Obserwuj wątek
    • green-blue-eye Re: Ponaglenia do zapłaty 27.04.10, 00:14
      min z tego powodu zrezygnowalam z cp.z ta roznica ze mi kazali przyslac
      potwierdzenie wplaty.krotko napisze moje przejscia:
      kilka m-cy wyslalam do nich pismo ze chcialabym zmieniec abonament na nizszy i
      po 3 miesiach zmienili.wszystko bylo ok do momentu przyslania przez nich pisma
      wzywajacego do zaplaty roznicy pomiedzy tymi 2
      abonamentami.dzwonilam,wyjasnialam ale ci konsultanci w bok to banda oslow.kazdy
      mi mowil co innego.w koncu zaplacilam bo grozili mi sadem i wpisaniem do
      rejestru dluznikow.ale nie zostawie tak tego.dlaczego mam placic za kanaly
      ktorych nie ogladalismy??wyslalam im pismo i czekam na odp.
      a ile kasy mi poszlo na telefony to juz inna bajka.
      zadzwon jeszcze raz,popros o numer faksu albo wyslij im kopie rachunku listem
      poleconym.
      ps.od poczatku umowy mialam z nimi problemy,co miesiac musialam dzwonic i
      wyjasniac jakies pierdoly.hitem bylo pytanie czy mam dwa dekodery bo ktos w
      systemie dal taka informacje i z racji tego musze oplacac dwa abonamenty.po
      kilkunastu telefonach udalo mi sie sprawe wyjasnic.
    • kingadaw Re: Ponaglenia do zapłaty 27.04.10, 00:46
      U mnie też takie dzikie jazdy, choć w styczniu z góry na pół roku zapłacone
    • premeda Re: Ponaglenia do zapłaty 27.04.10, 07:33
      Gdzie płaciłaś? Ja miałam podobną sytuację z punktem przyjmowania
      wpłat banku BPH, pani która go prowadziła po prostu żyła przez jakiś
      czas za pieniądze klientów. Mi przez nią wyłączyli prąd, przy
      rachunku za prąd na 40zł musiała zapłacić za przyłączenie prądu
      80zł. Juz u niej nie płacę, stoję w kolejce w innym banku.
      • thaures Re: Ponaglenia do zapłaty 27.04.10, 07:54
        My coś wzięliśmy na raty i miesiąc temu dostałam pismo, że za nieterminową
        spłatę mamy 40 zł dopłaty i wstępne postępowanie windykacyjne. Myślałam ,że
        padnę- przekopałam wszystkie rachunki- wszystko płacone terminowo- nawet dużo
        przed terminem. Żeby dodzwonić się do człowieka,a nie automatu straciłam pół
        dnia. I okazało się,że płacę.... za wcześnie- mam termin spłaty do 29 danego
        miesiąca, ja robię przelew już ok 1-2 i się księguje jeszcze w poprzednim
        miesiącu- już po 29, więc po terminie.
        Wpłatę musiałam zrobić drugi raz (z karą)-i podobno zostanie mi to odliczone
        przy ostatniej wpłacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka