an_ni Re: Ma być parka.... 20.07.10, 10:02 wiocha sa twoje pesudo nowoczesne poglady i ich wyrazanie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
1.tulipanna Re: Ma być parka.... 20.07.10, 11:26 nie nazwałabym tego wiochą jak dla mnie to mało dojrzałe po prostu chłopiec? dziewczynka? najwazniejsze, ze ZDROWE nie zrozumie ten, kto nie bał się o zdrowie swojego dziecka w ciązy (mam na myśli taki realny strach, potwierdzony badaniami) mam uraz do do takiego zyczeniowego podejścia co do płci dziecka: całe zycie słyszę od ojca, ze on chciał syna i jak jak baaardzo go swoim pojawieniem na świecie rozczarowałam ja mam ZDROWĄ córkę i nie chcę wiecej dzieci, jakoś nie marzy mi się "parka" Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Ma być parka.... 20.07.10, 12:38 W wielu kulturach byl bardzo silnie zakorzeniony poglad, ze mezczyzna, ktory nie splodzi syna nie jest w pelni mezczyzna jak widac to funkcjonuje do dzis w niektorych krajach jest bardzo silny a w innych oslabl ale jak widac wciaz istnieje. Mam znajomego, ktorego kiedys zapytalam czemu dycydowali sie na trzecie dziecko - bo nie milem syna, a gdyby trzecia byla corka - to bysmy nadal probowali.Ostatecznie maja 2 corki i 2 synow. Dla mnie to kosmos ale sa osoby dla ktorych parka to ideal. Odpowiedz Link Zgłoś
pati-5 Re: Ma być parka.... 20.07.10, 14:16 Ja mam dwie cory .Planowalalismy 2 dzieci i ciesze sie ze sa zdrowe fajne i ze sa a tych co mi wspolczuja omijam z daleka .Na komentarze to kiedy trzecie bo musi byc syn nie reaguje Odpowiedz Link Zgłoś
drzewozaoknem Re: Ma być parka.... 20.07.10, 17:11 ja z kolei słyszałam,że jak urodze drugiego chłopaka, to mój mąż będzie super chłopem, ale ja niepełną kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Ma być parka.... 21.07.10, 11:52 wg wielu osób bliźnięta powinny być obowiązkowo chłopcem i dziewczynką aby rodzice byli szczęśliwiba- usłyszałam nawet, że bliźnięta tej samej płci będą w życiu nieszczęśliwe; Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Ma być parka.... 21.07.10, 12:12 Jestem w stanie zrozumieć że komuś marzy się córka lub syn ale w ciążę powinno się zachodzić kiedy pragnie się dziecka. Jeśli komuś naprawdę zależy to trzeba planować z głową a nie liczyć na łut szczęścia że może akurat trafi się upragniona płeć. Da się zaplanować, nie w 100 % ale da się,mi się udało Odpowiedz Link Zgłoś