agacz2905 Re: Masakra 03.08.10, 21:39 Zgadzam się, że masakra i że znów się z nas będą śmiać (myślę, że i tak się śmiali). Zastanawia mnie, co tak naprawdę kieruje tymi rozhisteryzowanymi obrońcami krzyża?? Głęboka wiara? Pokora? Miłość bliźniego? I jakim prawem wyzywają swoich bliźnich, którzy ośmielają się mieć inne zdanie niż oni sami? Nie umiem nawet nazwać tego, co czuję - złość, głębokie zażenowanie??? Tak mi przyszło do głowy, że łatwiej jest "umierać" za krzyż i "walczyć" o krzyż i "bronić" krzyża - niż po prostu godnie i spokojnie żyć wg. zasad religii, którą rzekomo wyznają, czynić dobro, etc.... No ale to takie... niemedialne by było... Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Masakra 03.08.10, 22:15 agacz2905 napisała: Zastanawia mnie, co tak naprawdę kieruje tymi rozhisteryzowanymi > obrońcami krzyża?? frustracja - po klęsce Jarka w wyborach. jakoś musieli odreagować.. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: no i krzyż zostaje 03.08.10, 22:09 oragne tez zakazac uzywania okresleni oborncy krzyza, bo chyba nikt nie chce tego krzyza zniszczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
narsen "Jezus Cię kocha sku...synu!!!" n/t 03.08.10, 23:55 "Jezus Cię kocha sku...synu!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: no i krzyż zostaje 04.08.10, 08:44 Z dobrych tekstów - ta siwa gwiazda z warkoczykiem krzyczała, że Kaczyński jak umierał, to Chrystus w nim umierał czy jakoś tak. Santo subito zaraz będzie jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Morgen, skąd Ty masz takie.. 04.08.10, 09:51 cymesy, jak ten cytat w sygnaturce? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Morgen, skąd Ty masz takie.. 04.08.10, 10:02 ten akurat jest z forum Ślub i wesele, tez sledze ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen, skąd Ty masz takie.. 04.08.10, 10:05 Wątek zia86 na Ślub i wesele, polecam, ino przygotuj się na dłuuugą lekturę Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Morgen, skąd Ty masz takie.. 04.08.10, 11:13 nie znasz zia86 ? niemożliwe też czytam jej wątki i oglądam zdjęcia i nie mogę się doczekać na następne Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: no i krzyż zostaje 04.08.10, 10:06 Na fejsie zawiązuje się akcja - odwracanie krzyża pod osłoną nocy. Chyba się przyłączę Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: no i krzyż zostaje 04.08.10, 10:09 Przypomniał mi się ten dowcip rysunkowy, w przypadku oszołomskich fanatyków religijnych zawsze aktualny! Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq A gdyby go tak helikopterem? 04.08.10, 10:54 W nocy ponoc pojawily sie nowe barierki. Mozna by wiec bylo kolejnej nocy wyslac dwa szwadrony policji, zeby utworzyli kordon ochronny dookola owych barierek, a nastepnie przetransportowac krzyz helikopterem jakies 500 m dalej gdzie czekalaby grupa ksiezy i kolejny szwadron policji. Ksieza poniesliby krzyz do kosciola sw.Anny, policja chronilaby procesje i byloby pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: A gdyby go tak helikopterem? 04.08.10, 11:40 duzeq napisała: > i byloby pozamiatane. No, a plac przed pałacem może by wystarczyło odgrodzić kordonem policji na następny miesiąc, żeby uniemożliwić tej bandzie oszołomów stawianie kolejnych krzyży. Paranoja, kuźwa. Z jednej strony - wszyscy się boją wariatów i wolą im ustąpić. Z drugiej jednak to jest uleganie parszywemu szantażowi. Wrrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Hmm a gdyby 04.08.10, 11:57 A gdyby zostawic wszystko na np. miesiac, dwa. Moze sie sami rozejda i ochlona. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Hmm a gdyby 04.08.10, 14:21 Dla pocieszenia powiem, ze przynajmniej w Polsce jest oficjalnie chociaz rozdzial kosciola od panstwa, a w Izraelu nie, i nie ma np. mozliwosci slubu cywilnego W OGOLE. A jak czlowiek jedzie sobie samochodem w szabat, to w niektorych miejscowosciach moga go obrzucic kamieniami fanatycy. U nas w hotelu - swieckim! - winda w sobote sama jezdzila i na kazdym pietrze sie zatrzymywala Odpowiedz Link Zgłoś
specjalniedla130xe Albo skończy to się 04.08.10, 14:41 tak. Na dwoje babka wróżyła.... Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Party animals, yeah! 04.08.10, 17:59 www.youtube.com/watch?v=VFnc_4PQQT0 Odpowiedz Link Zgłoś