Dodaj do ulubionych

Pralko-suszarka

26.08.10, 13:00
Mam pralko suszarkę. Jak ją kupiłam od razu wszystko suszyłam, okazało sie ze większość rzeczy siega mi do kolansmile Kurczyło sie prawie wszystko. Przestałam używać. Teraz mam wyprać dziecięce kurtki i kombonezony, na matkach jest zaznaczone żeby prać w suszarkach bębnowych. Prać czy nie? Mam jakąś uszkodzona to suszarke czy Wasze rzeczy też sie kurcza? Jakieś rady? Co prać a czego nie?
Obserwuj wątek
    • tempera_tura Re: Pralko-suszarka 26.08.10, 13:21
      Czy w Waszych mozna zmieniać temperature suszenia? W mojej mozna tylko sterować mocą (od 1 do 4) ale nie jest to chyba temparatura......Czas trwania? sama nie wiem.
    • m.i.n.e.s Re: Pralko-suszarka 26.08.10, 13:27
    • m.i.n.e.s Re: Pralko-suszarka 26.08.10, 13:30
      U mnie nic sie nie skraca, no chyba ze tanie jakosciowo koszulki
      meza.
      Nie mozna suszyc ubran z dodatiem lajkry, bo sie kurcza.

Do suszarki wrzucam prawie wszystko.Kurtki tez.
      • tempera_tura Re: Pralko-suszarka 26.08.10, 13:34
        A ustawiasz jakoś temperature suszenia? Czy sama sie ustawia? Masz mozliwośc zmiany temperatury?
        • najma78 Re: Pralko-suszarka 26.08.10, 13:49
          Mam pralko-suszarke, 9kg prania 7 suszenia, obsluga prosta i raczej intuicyjna,
          nic sie kurczy, ani nie rozciaga, moge ustawic temperature, ilosc obrotow (1400
          max) oraz czas suszenia. Nie wszystkie rzeczy nadaja sie do suszenia mechanicznego.
          • kocianna Re: Pralko-suszarka 26.08.10, 13:51
            Mam pralko-suszarke, moge regulowac temperature suszenia i czas suszenia.
            Niektore rzeczy faktycznie sie kurcza (zwlaszcza skarpetki malzonka), ale
            wiekszosc jest OK.
    • malunia_pl Re: Pralko-suszarka 26.08.10, 19:10
      W mojej nie ma możliwości (chyba) ustawienia temperatury suszenia -
      wybieram tylko czas i rodzaj materialu (syntetyki, bawełna) i program
      sam ustawia resztę. Jeszcze nic mi się nie pokurczyło w suszeniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka