bez_seller 12.09.10, 13:05 Co charkateryzuje udane malzenstwo - zwiazek? Jak sobie wyobrazacie swoj wlasny, udany zwiazek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lelija05 Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 13:16 A są takie? Mnie się kiedyś wydawało, że są, miałam takich kilka w otoczeniu, po bliższych rozmowach okazało się, że w tych idealnych z pozoru małżeństwach wcale nie jest tak idealnie, nawet dochodziło do zdrad. Mnie się zawsze podobało serialowe małżeństwo Roseanne Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 13:17 Udany związek jest wtedy, kiedy z radością wracam do domu i witam się ze swoim partnerem, kiedy mowimy sobie rano dzień dobry Nigdy nie mowiłam domownikom dzień dobry, w tym rodzicom a z moim m mowimy sobie zawsze, a drugie pytanie brzmi: kawy? To taki rytuał poranny i bardzo go lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 13:27 Udany związek to taki gdzie obu stronom jest dobrze ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 13:38 Mój udany związek charakteryzuje się tym, że nie ma w nim tego, co było w poprzednich, nieudanych związkach a z kolei jest to, czego tam brakowało. Przede wszystkim - gramy w jednej drużynie. Możemy się rzecz jasna spierać o strategię gry ale cel pozostaje ten sam: chcemy być razem szczęśliwi, wychowywać dzieci, wspierać się w trudnych chwilach itd itp. Radości i problemy są wspólne, chociaż każde z nas ma też swój kawałek świata osobnego. Gdzieś tam pod czaszką kołacze mi się cytat: "kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze". Odpowiedz Link Zgłoś
lullanka07 Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 14:07 moj zwiazek jest udany;jestesmy nie tylko kochankami ale i wielkimi przyjaciolmi,myslimy tak samo,mamy takie samo zdanie w wiekszosci przypadkow,bardzo rzadko sie klocimy,w sumie prawie wogole. mamy jeden pomysl na wychowanie dzieci i stoimy za soba murem Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 15:54 > Gdzieś tam pod czaszką kołacze mi się cytat: "kiedy jedno spada w dół, drugie c > iągnie je ku górze". Dobre. Pamiętam, kiedy między mężem a mną było jeszcze dobrze, zawsze kiedy jedno z nas miało doła, drugie się dzielnie trzymało i wspierało dołującego - i tak na zmianę. A Twój opis dobrego związku wydaje mi się bardzo sensowny. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 14:23 Od 21 lat jestem w udanym małżeństwie, z mężem nie tylko się kochamy, ale zwyczajnie lubimy i ciągle mamy o czym ze sobą rozmawiać, a nie są to tylko sprawy dzieciowo-bytowe. Dla mnie kluczem do udanego związku jest obok miłości- po prostu lubienie tej drugiej osoby. Nie męczę się we własnym domu, lubię w nim przebywać, spędzać wspólnie czas, ale w dozą wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 16:17 marzeka1 Mam identyczny pogląd na sprawę. PRZYJAŹŃ w związku jest cudowna i to zwykłe lubienie siebie, przebywania z sobą bez uczucia zniewolenia, własne pole manewru, szacunek dla odrębności... Wiem, wiem... szczęściara ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 17:59 Ja też uważam,że obok miłości najwazniejsze jest to żeby się zwyczajnie lubić i widzieć,że druga osoba ma frajdę ze wspólnie spędzanego czasu. U mnie gdzieś to zniknęło po ślubie,dlatego jestem w trakcie rozwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
justak1 Re: Udane malzenstwo 12.09.10, 22:02 ostatnio w towarzystwie był poruszany temat udanych małżeństw. W pewnym momencie znajomi doszli do wniosku że to nasze małżeństwo jest idealne a jakbym miała przybliżyć jacy jesteśmy, no chyba właśnie jak główni bohaterowie w serialu Roseann. Sama nie wiem czy się cieszyć czy smucić... Odpowiedz Link Zgłoś