dorotkaf1 13.09.10, 23:47 Dziewczyny, mam pytanie dość delikatne czy jest możliwość odwiedzin dziecka które przebywa w Domu Dziecka? (inie jestem rodziną, jest to koleżanka mojego synka z przedszkola) czy któras z Was ma jakieś doswiadczenia? pzdr d Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetaa Re: Dom DZiecka - odwiedziny 13.09.10, 23:55 Najlepiej zadzwonic i zapytac wychowawcy jakie sa zwyczaje w danej placówce - rowniez jezeli chodzi o prezenty np gdybys chciała zaniesc jej jakies drobiazgi typu słodyczenp np takie ktore mozna latwo podzielic miedzy współlokatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Dom DZiecka - odwiedziny 14.09.10, 05:31 Miałam praktyki w DD. Było to lata temu, ale wtedy odiedziny były na porząku dziennym. Tyle, że była to rodzina dalsza i bliższa. Myślę, że problemu nie będzie, tylko zadzwoń się upewnić i spytać o któej godzinie jest to możliwe, bo w placówce toczy się życie, dzieci wychodzą na spacery, do przedszkoli, szkół itd. Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: Dom DZiecka - odwiedziny 14.09.10, 11:41 Mysle ze nie bedzie problemu, jak byłam w liceum regularnie chodziłam do domu dziecka, to było coś w rodzaju wolontariatu, pomagałam dzieciakom w lekcjach, bawiłam sie z nimi, momentami było to bardzo wyczerpujace psychicznie ale widziałam jak dzieciom takie zainteresowanie jest potrzebne, super ze masz taki pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
maria220 Re: Dom DZiecka - odwiedziny 14.09.10, 11:53 myślę, że nie będzie z tym problemu musisz tylko przedzwonić do placówki i ustalić dzień odwiedzin Odpowiedz Link Zgłoś
buuuuuuuu Re: Dom DZiecka - odwiedziny 14.09.10, 23:12 Pewnie, że są mozliwe. Uważajcie tylko z takimi kontaktami, jeżeli nie chcecie/nie macie czasu się angażować. Te dzieciaki w każdym widzą nadzieję na czułość i lepsze życie i można je bardzo skrzywdzić, jeżeli źle odczytają cel wizyt. Odpowiedz Link Zgłoś