Dodaj do ulubionych

Podwójne chrzciny

21.09.10, 09:27
Kochane potzrebuję porady. Bliska koleżanka z pracy zaprosiła mnie na chrzciny swojego dziecka (kościół+obiad w restauracji), chrzciny równocześnie wyprawia jej siostra (Siostrę ledwo znam widziałam ją na dwóch imprezach). Zastanawiam się jak postąpić z prezentem, czy kupić również dziecku siostry i jeśli tak czy prezenty mają być identyczne?. A najlepiej podsuńcie pomysł prezentu smile
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 09:32

Myślę ,że nie masz obowiązku kupowania prezentu dziecku siostry a jeśli już to jakiś drobiazg!
    • 18_lipcowa1 Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 09:40
      Dzizas co za idiotyzm wyprawiać chrzciny razem...
      Nie, nie masz obowiązku kupowania prezentu drugiemu dziecku.

• aga_sama Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 09:51
        Prezentu dla drugiego dziecka nie musisz kupować. Ja bym jednak podarowała coś drobnego, jakąś zabawkę.
      • gryzelda71 Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 10:24
        A co w tym idiotycznego?
        • atra1 Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 12:17
          Też nie rozumiem, może dlatego, że też robiliśmy podówjne chrzciny ze szwagrostwem z tego prostego powodu, ze mamy sporą rodzinę i daleko, więc u kogoś by nie byli prawdopodobnie - więc zrobiliśmy chrzciny razem. I mimo, że było nas w sumie ok 35 osób nie wyglądało to jak małe wesele.

Co do meritum.

Syn dostał od niektórych gości ze strony tego drugiego chłopca drobne podarunki z gatunku bodziak, grzechotka itd. Byłam miło zaskoczona, bo nie spodziewałąm się i miałam szczere poczucie, że nie trzeba było, więc myślę, że drobny dzieciowy gadżet byłby na miejscu, ale nie sądzę, żeby był oczekiwany.
        • 18_lipcowa1 Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 13:26
          na przykład stawianie gości w idiotycznej sytuacji
          • gryzelda71 Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 13:31
            Raczej gość się stawia.Bo nikt NIE KAŻE dawać prezentu siostry dziecku.
    • amagdacz Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 09:53
      Mi się wydaje ze na pewno nie masz obowiązku kupowania prezentu dla siostry a już na pewno nie takiego dużego jak dla koleżanki co cię zaprosiła ale wydaje mi się ze miło by było po prostu kupić jakiś naprawdę drobiażdżek skoro jednak tak się składa ze mimo że nie zaproszona przez tą siostrę ale jednak będziesz uczestniczyć jednak i w chrzcinach jej dziecka. Mi się wydaje ze tu wystarczy naprawdę jakiś drobiazg typu jakiś ciuszek, zabawka i to wcale nie z najwyższej półki po prostu coś tak symbolicznie.
      pozdrawiam
    • wedlowka Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 10:04
      Dziękuję wszystkim za opinie
      • ruda_henryka Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 10:52
        Ja miałam podwójne chrzciny i nasi goście nie byli zobowiązani kupować nic drugiemu dziecku, ale część kupiła temu drugiemu jakiś słodycz ( żeby miało w życiu słodko ) i to był fajny niezobowiązujący prezent dla drugiego dziecka.
    • przeciwcialo Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 11:11
      Zostaąłś zaproszona przez koleżanke.
    • klubgogo Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 12:22
      kupiłabym jakiś drobiazg.
      • czar_bajry Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 13:22
        Kupiła bym jakiś drobiazg.
        • piegowata9 Re: Podwójne chrzciny 21.09.10, 13:29
          Ja też. Nie zrujnuje Cię to, a nie będziesz się głupio czuła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka