niezwykladziewczyna 24.09.10, 23:09 macie jak to wygląda od wewnętrz? Czy firanka do nich pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: Rolety w oknach 24.09.10, 23:12 Od wewnątrz wygląda jak.... roleta. Daje fajny odcień w pomieszczeniu. Nie mam firan ani zasłon w mieszkaniu, więc nie wiem, czy pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Rolety w oknach 24.09.10, 23:25 Rolety wewn. na szybach mam. Firanka jest. Nie widze, zeby byly w konflikcie estetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Rolety w oknach 24.09.10, 23:32 rolety sa super najbardziej lubie możliwość zrobienia sobie nocy w środku dnia aha, bez firanki, to sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Rolety w oknach 24.09.10, 23:44 ja mam takie, niektore z firanka niektore bez Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Rolety w oknach 25.09.10, 05:48 Ja mam z firanką. Karnisz jest nad roletami. Nie czuję dysonansu estetycznego. W kuchni mam roletę z ozdobnym, "wycinanym" brzegiem i zazdrostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Rolety w oknach 25.09.10, 17:45 Firanka będzie. Mam okna zwykłe białe PCV standartowe, także nie ma się czym "chwalić". Myślałam o roletach przy samej szybie takie coś jak ma Niutaki, wysuwane od góry. Dziękuję dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Rolety w oknach 26.09.10, 09:12 Ano właśnie - standardowa stolarka okienna nie jest atrakcyjna i te wszystkie antyfirankowe itp. obsesyjki są albo śmieszne albo stanowią ślepe naśladowanie zachodnichj wzorców. W wolnostojącym domu otoczonym ogrodem można sobie nic nie wieszać, ale ja już nieraz miałam niezłe show w sąsiednim bloku, gdzie firanek nie uznają, za to seks i przebieranie się przy świetle owszem. I nie zawsze pamiętają o zamknięciu żaluzji/spuszczeniu rolet. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Rolety w oknach 26.09.10, 08:50 Ja mam normalne rolety, takie opuszczane. Firan i zasłon nigdzie, nie toleruję kurzołapów i tego wszystkiego, co się wiąże ze ściąganiem tego wszystkiego, praniem, cudowaniem, prasowaniem i wieszaniem. Ja jestem leniwa Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Rolety w oknach 26.09.10, 11:57 > Ja mam normalne rolety, takie opuszczane. Firan i zasłon nigdzie, nie toleruję > kurzołapów i tego wszystkiego, co się wiąże ze ściąganiem tego wszystkiego, pra > niem, cudowaniem, prasowaniem i wieszaniem. Ja jestem leniwa No to mamy podobnie. Z tego samego powodu nie posiadam firan. Może kiedyś będę posiadała, jak mi dzieciaki większe podrosną i pies przestanie okna lizać, a przy tym brudzić i zaciągać firanę. Z tego samego powodu nie posiadam w pokoju mebli z półeczkami na durnostojki. Mam samiusieńkie blaty bez półek (no, jedna osobna na ścianie wisi, ale ona tylko na kwiaty i toto dostałam od sąsiada stolarza) na których stoją kwiaty - jedna płaszczyzna do wytarcia zamiast kilku plus okresowe mysie czy odkurzanie durnostojek. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Rolety w oknach 26.09.10, 09:07 a dlaczego ma roleta nie pasowac do firanek? u mnie na osiedlu wszyscy, ktorzy maja rolety, maja firanki. ja mam, ale tylko w kuchni a w pokojach firanki +zaslony. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Rolety w oknach 26.09.10, 11:48 Roleta wewnętrzna musi do czegoś pasowac, firanka równeiz do "czegoś" w domu, niekoneicznie trzeba dobierac roletę do firanki czy odwrotnie. JEsli masz rolety skorzane- te zostaw same. Do drewnianych i bambusowych pasują firanki bawełniane. Rolety pionowe tez powinny wisiec same, bez firanek . Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: Rolety w oknach 26.09.10, 12:34 Mam rolety z tkaniny proste żadne ozdobne i firnaki, rolety w dzień są zwinięte w niczym się z firankami nie gryzą. Bez firanek u mnie ani rusz bo mieszkam na parterze, okna wychodzą na bardzo ruchliwy chodnik jak nie ma firanek to każdy przechodzący może sobie podgladać co się u nas dzieje. Ja jednak cenię sobie prywatność i nie bardzo lubię jak obcy oglądają mnie paradującą w piżamie (no a dzisiaj np jeszcze w tym przyodziewku łażę bo tak lubię), zostaję przy firankach. Nim pojawiły się rolety to miałam zasłony wszędzie by wieczorem mi nie zaglądano w okna, ale rolety o niebo wygodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś