katarzyna.12345 21.11.10, 18:57 co robic jest juz prawie noc gdzie moge sie zglosic pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi683 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:01 katarzyna.12345 napisała: > co robic jest juz prawie noc gdzie moge sie zglosic pomozcie Kasiu uspokój się każdy z nas ma lepsze gorsze chwile ,potem te złe przemijają .Nie wolno się poddawać.skad jestes Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:05 Jestem z Krakowa boję się byc sama Odpowiedz Link Zgłoś
temporary2008 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:09 Dzwoń lub napisz pomoctel.free.ngo.pl/tezety.html I mam nadzieję, że nie mrobisz sobie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:21 Kraków Telefon Zaufania 413-71-33 Zadzwoń tam natychmiast - dzwoniłam przed momentem, żeby sprawdzić, możesz śmiało dzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:16 Dzwoniłam do ośrodka interwencji kryzysowej. Pani kazała mi wziąc taksówkę i jechac na izbę przyjęc. A ja się boję. Mam w domu opakowanie silnych środków nasennych boję się przedawkowania. Miesiąc temu straciłam pracę i mój stan się pogorszył. Leczę się u psychiatry, leżałam pół roku na psychiatrii w Babińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:20 Masz znajomych?Zadzwoń,poproś o przyjazd i bycie z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:20 katarzyna.12345 napisała: > Dzwoniłam do ośrodka interwencji kryzysowej. Pani kazała mi wziąc taksówkę i je > chac na izbę przyjęc. A ja się boję. Mam w domu opakowanie silnych środków nase > nnych boję się przedawkowania. Miesiąc temu straciłam pracę i mój stan się pogo > rszył. Leczę się u psychiatry, leżałam pół roku na psychiatrii w Babińskim. jedz pomogą Ci nie zastanawiaj się Odpowiedz Link Zgłoś
temporary2008 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:21 Na jaka izbę przyjęć? Do zwyklego szpitala kazała Ci jechać? Na Radziwiłłowskiej jest ten ośrodek - wydaje mi się, że ktoś tam całodobowo dyżuruje. Zaraz sprawdzę. Napisz, gdzie mieszkasz, to sama Cię tam zawiozę. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:26 Na Radziwiłłowskiej 8b jest jeden z OIK w Krakowie, w sumie jest ich kilkanaście. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:27 Tak ja dzwoniłam na radziwiłłowską. Mieszkam w centrum i babiński jest bardzo daleko ode mnie, taksówka ok 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:30 To jedź na Radziwiłlowską, masz blisko albo skorzystaj z propozycji z koleżanki. Ja sama nie mieszkam w Kraku już parę lat ale jakby co, to postaram się załatwić transport. Odpowiedz Link Zgłoś
temporary2008 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:35 Jak mieszkasz w centrum to na Radziwiłłowską masz rzut beretem. Ubieraj coś na tyłek i marsz na przystanek tramwajowy albo piechotą. Spacer dobrze Ci zrobi. Albo dawaj ten adres - zawiozę. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:24 Kasiu, powyżej podałam Ci numer tel zaufania, ale teraz przeczytałam, że leczysz się psychiatrycznie. Nie ma na co czekać, wsiądź do taksówki i jedź tam, gdzie Ci wskazali w OIK albo na Babińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:31 Nie dam rady, jade na babinskiego autobusem Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Kasiu, Temporary2008 zaproponowała Ci pomoc 21.11.10, 19:35 Myślę, że w tej sytuacji nie ma co się krygować, tylko z niej skorzystać - będzie szybciej, a i sama nie będziesz. katarzyna.12345 napisała: > Nie dam rady, jade na babinskiego autobusem Odpowiedz Link Zgłoś
gramwzielone Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:43 Kasiu, trzymam za Ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:28 Jak będzie wyglądał świat po Twojej śmierci ? Czy wiesz ile kłopotu sprawisz swoim bliskim ? Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że Twoi bliscy całe życie będą się gryźć myślą "dlaczego ?" Pomyśl co Ty byś czuła, gdyby ktoś z Twoich bliskich popełnił samobójstwo, tak zwyczajnie jest i nagle go nie ma, choć mógłby żyć dalej. Chciałabyś być w takiej sytuacji ? Mój konkubent w ubiegłym miesiącu popełnił samobójstwo. Prowadził sobie kalendarz w którym wykreślał każdy przeżyty dzień. Czy wiesz co ja teraz czuję ? Czy mogłam w jakikolwiek sposób go zatrzymać ? Czy powinnam czuć się winna, że nie zareagowałam na widoczne objawy ? Pomyśl co po sobie zostawiłabyś tym, którzy Cię kochają - zmartwienia, dochodzenie dlaczego, szukanie wiadomości w papierach, domysły, łączenie zdarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:32 Figrut Ściskam Cię mocno dziewczyno... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:36 Czy mam wziąc jakieś rzeczy typu przybory toaletowe i piżamę Bomieszkam sama Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:45 Kochanie, weź sobie piżamę, przybory toaletowe, dokumenty, historię choroby jeśli masz i trochę gotówki. I podaj namiar na siebie do dziewczyny, która w tym wątku zaofiarowała się Cię zawieźć. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:38 Bardzo, bardzo ci współczuję, trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
gramwzielone Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:53 figrut: jako osoba, która przeszła depresję, mogę Ci z całą odpowiedzialnością powiedzieć: NIE, nie mogłaś. Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Figrut 21.11.10, 21:24 z calym szacunkiem, chcialas zapewne pomoc ale jeszcze powalilas jej mlotkiem w glowe. Jak ktos ma znalezc w sobie impuls do zycia, to na pewno nie znajdzie go w slowach a priori wywolujacych poczucie winy. Wiem, ze masz traume, ale nie pisz o tym w takich watkach Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Figrut 21.11.10, 22:08 Vibe-b, gdyby mi kiedyś w dokładnie taki sam sposób moja nieżyjąca już teściowa nie przywaliła młotkiem po głowie, raczej już by mnie tu nie było. Ona mi wtedy dała kopa do życia i do myślenia, co by było, gdyby mnie zabrakło. Dzięki niej wznowiłam leczenie depresji i zaczęłam myśleć o tym, co zrobię takim krokiem moim bliskim. To ona mi się wyżaliła, jak przeżyła samobójstwo swojego męża (syn poszedł w jego ślady). Gdyby w taki sam sposób opowiedziała to swojemu synowi, a nie chciała go chronić przed tym, co sama musiała przeżywać, może jej synowi włączyłoby się myślenie co będzie po tym, jak jego zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Figrut 21.11.10, 22:44 Kochana, nie wiesz czy istnieje taka siła, która powstrzymałaby go od samobójstwa. Tobie pomogła teściowa, ale Ty dałaś sobie pomóc, bo byłaś silna. A teraz nie szukaj winy w sobie, nie zastanawiaj się dlaczego i czy mogłaś coś zrobić, nie rozpamiętuj, bo się zadręczysz. Myśl przede wszystkim o sobie i o dzieciach, o przyszłości, czasu nie cofniesz... Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Figrut 22.11.10, 09:03 figrut napisała: > Vibe-b, gdyby mi kiedyś w dokładnie taki sam sposób moja nieżyjąca już teściowa > nie przywaliła młotkiem po głowie, raczej już by mnie tu nie było Widzisz, a mnie na taki oskarzycielski ton od razu wlacza sie jeszcze wieksza irytacja na zycie i ludzi i zew pt "zostawcie mnie wszyscy w spokoju mam was dosc mam wszystkiego dosc nie zniose jeszcze i tego". I tez mowie z pozycji osoby depresyjnej. Jestes pewna, ze autorka zareaguje tak jak Ty, a nie tak jak ja? Lepiej uwazac, bo "S" to sliski grunt jest. Odpowiedz Link Zgłoś
do3mala Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:34 biorę leki, ale nigdy nie miałam tego problemu! przepisuję, co jest na moej j ulotcce: w raziem ysli o samobojstwie lub samouszkodzeniu nalezy natychmiast skontaktowac sie z lekarzem lub z najblizszym szpitalnym oddzialem pomocy doraznej mi lekarz dal w razie czego swoj numer kom!!! roz b cos - probuj! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:38 Spakowałąm szlafrok piżamę mydło nic wzywam taxi nie mam siły na autobus Trzymajcie kciuki boje sie jak cholera ale czuje ze nie wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
temporary2008 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:48 Trzymamy!!!! Będzie dobrze. Uszy do góry. Życie jest popieprzone, ale i dla Ciebie nadejdą lepsze dni. Dawaj znać po powrocie. Bo się niepokoję. Już tak mam i nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 19:52 temporary2008 napisała: Już tak mam i nic na to nie poradzę. I lepiej nic na to nie radź. Bez takich ludzi świat byłby koszmarny. Odpowiedz Link Zgłoś
do3mala Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 20:08 biegiem malutka i nie rób głupstw!!!! pewnie, że trzymamy kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 20:11 katarzyna.12345 napisała: > Spakowałąm szlafrok piżamę mydło nic wzywam taxi nie mam siły na autobus Trzyma > jcie kciuki boje sie jak cholera ale czuje ze nie wytrzymam Trzymam mocno Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 21:48 Wróciłam byłam w szpitalu na Kopernika dostałam na izbie przyjęc estazolam 2 tabletki +1 do domu. Jutro mam zgłosic się na olszańską do przychodni po skierowanie na babińskiego. Czuję się lepiej, mam nadzieję ze przespie noc chociaż te tabletki mnie jeszcze nakręciły a niby są nasenne Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 22:17 Dobrze, że pojechałaś, śpij dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 22:26 Ale nie mogę usnąc mam wziąc trzecia Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 22:33 To weź trzecią, poczytaj książkę albo coś obejrzyj w TV. Zaśniesz - tylko nie bierz więcej niż Ci pozwolili. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
szajma Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 22:35 skoro możesz wziąć jedną w domu to ją weż. tylko nic więcej. a rano do przychodni, psychiatry i bez jaj opowiadasz jak było. musisz powiedzieć prawdę, bo trzeba dobrać ci odpowiednie leki. zaufaj mi, za miesiąc będzie lepiej. szkoda, że nie jesteś z wawy. myślę, że mogłabym ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: mam myśli samobójcze 21.11.10, 22:44 Jestes sama w domu> Nie możesz zadzwonić po kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.12345 Re: mam myśli samobójcze 22.11.10, 14:13 Dzięki dziewczyny za wsparcie. Byłąm dziś u psychiatry. Dostałąm leki i zwolnienie. Czuję się już lepiej Pozdrawiam Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
temporary2008 Re: mam myśli samobójcze 22.11.10, 19:20 Chciałam napisać "cała przyjemność po naszej stronie", ale byłoby to chyba nie na miejscu... Trzymaj się ciepło i uważaj na siebie. Oby sytuacje, takie jak wczorajsza, już nigdy Ci się nie przydarzyły. Odpowiedz Link Zgłoś