Dodaj do ulubionych

Mam już dość zimy!

13.12.10, 11:37
Dzisiaj rano znów zawalony śniegiem samochód; dziecko jęczy, że spóźni sie do przedszkola. Przednie wycieraczki oblodzone, nie zbierają wody z szyby. Tylna zamarznięta, odkleiła się połowa gumy, też nie zbiera. Szyby zaparowane, pełno śniegu wnoszonego do samochodu. A na dodatek moje drzwi zamarzły i nie chciały się domknąć. Całą drogę musiałam je trzymać ręką. Auto zostawiłam niezamknięte, przez te cholerne drzwi! Oczywiście do przedszkola spóźniłyśmy się sad Koszmar! Ja chcę wiosnę!
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 11:41
      Wcieraczki i uszczelki posmarowac wazelina kupiona na orlenie ( ok. 15 zl za duza butle )
      nie beda zamarzac i nie bedzie problemu. buty porzadnie otrzepac ze sniegu, a na szyby najlepszy jest spray od zamarzania szyb.
      do zamka wpusc odmrazacz do zamkow, a wycieraczki w aucie otrzep porzadnie ze sniegu zabierz na noc do domu, zeby wyschly to nie bedzie sie lod na nich robil.
      i zamarznietych wycieraczek NIE wolno odklejac od szyby tylko deliukatnie od gory popukac w nie, zeby lod puscil. inaczej oderwiesz piora od podstawy i masz biede.
    • kropkacom Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 11:42
      Kupić odmrażacz do zamków i do szyb. Zima to się jeszcze nawet dobrze nie zaczeka.
    • gwen_s Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 12:10
      wiem co czujesz smile ja musiałam młodego z przodu zawieźć bo tylne drzwi nie chciały ruszyć...
      do tego mnie najbardziej irytuje ubieranie... do przedszkola kalesonki na to spodnie, w przedszkolu, zdejmowanie i ubieranie dresików, bo w innych mu nie wygodnie... a to trwa... do tego jeszcze mokre buty wszystko się nosi, 10 tysięcy razy wycieranie wszystkiego. Ja nie lubię też zimy.
    • beata77_77 Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 14:06
      Świetnie Cię rozumiem. Ja też mam rano problem żeby zdążyć do pracy. Odstawienie dziecka do przedszkola, przebranie go tam zajmuje sporo czasu. Dodatkowo dziś musiałam wsiąść do auta przez drzwi pasażera, bo o otworzeniu drzwi kierowcy mogłam pomarzyć. Do tego korki już przy wyjeździe z osiedlasad Horror! Ja też chcę wiosnę!!!!
      • el_jot Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 14:15
        Do tych wszytkich przyjemności zimowych, które wymieniłyście, ja jeszcze dopisuję odśnieżanie 200 metrowego odcinka gminnej drogi, przy której mieszkamy. Niestety, pług z gminy odśnieża tylko główną drogę we wsi i nie skręca do nas. W tym roku mąż wpadł na pomysł i zrobił taki jakby pług z drewna i doczepia go do terenówki i w ten sposób odśnieża. W zeszłym roku odśnieżaliśmy ręcznie. To dopiero przyjemność byławink
    • shellerka Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 16:02
      ja muszę się namachać łopatą, bo mi zasypuje bramę od garażu i nie mogę wyjechać. ostatnio po takim aerobiku byłam zlana potem i musiałam pod prysznic i przebierać się, co też nieco opóźniło mój wyjazd.
    • iwoniaw Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 17:48
      Kup odmrażacz do zamków i drzwi, a wycieraczki odchylaj po zaparkowaniu, żeby nie przymarzały. Do marca daleko uncertain
      • asiara74 Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 18:00
        A ja sobie w piątek oderwałam przedni błotnik o zmrożoną kopę śniegu przy wyjeżdzaniu do tyłu. Przy takich przyjemnościach odśnieżanie samochodu to pikuś smile
        • edor67 Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 19:18
          A ja jestem w stanie i odśnieżyć drogę, i samochód, nie przeszkadzają mi przymarznięte drzwi i zamarzajace szyby. Nawet błoto w środku i kilka warstw ubrania mi nie przeszkadza. Ja natomiast modlę się, żeby nie było mrozu ok. -20, bo wtedy nie wiem, jak daleko zajadęsad Zamarza mi paliwo. I wcale nie jest to wina paliwa na stacji, bo znajomi na tym samym jeżdżą bez problemów. A mechanicy rozkładają ręce. Przeżywam wtedy koszmarny stres, tym większy, że muszę przejechać na drugą stronę ruchliwej drogi. Na szczęście zawsze mi się udawało, ale co będzie, jak się nie uda?
          • sadosia75 Na zamarzajace paliwo 13.12.10, 21:49
            butelka denaturatu PO zatankowaniu auta. najpierw paliwo a pozniej denaturat. za pierwszym razem cala butelka, pozniej pol butelki do kazdego tankowania.
    • lola211 Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 22:18
      A ja na razie zime wrecz polubilam.Widok z okna mam jak z bajki.
      Dziecko moze na sankach pojezdzic, trenuje jazde na lyzwach, zadowolone jest.
      Auto sprawuje sie bez zarzutu,w korkach nie stoje, bo wielu kierowcow w ogole nie wyjezdza, kupilam sobie super futrzana czape, cieply plaszcz i nie marzne.
    • el_jot Byle do wiosny 13.12.10, 22:32
      Podobno ma przyjść wyjątkowo wcześnie, już w lutym przez kilka dni ma być kilkanaście stopni, a marzec i kwiecień suchy i ciepłysmile
      • alexa0000 Re: Byle do wiosny 13.12.10, 22:52
        Nawet nie wiesz, jak mnie ucieszyłassmile
      • landora Re: Byle do wiosny 13.12.10, 23:05
        Obyś miała rację. Nienawidze zimy, jest mi wiecznie zimno, choćby się ubrała w nie wiem ile warstw. Najchętniej bym się zahibernowała i obudziła dopiero wiosną sad
    • deodyma Re: Mam już dość zimy! 13.12.10, 23:42
      tak po prawdzie to zima kalendarzowa nawet sie jeszcze nie zaczela.
      ja tam lubie zime, ale nasze osiedle , jak ktos slusznie napisal na portalu naszego miasta, przypomina "przystanek Alaska", tylko losia wedrujacego brakbig_grin
      nie nadazaja z odsniezaniem, bo ledwo odsnieza, zaraz znow napada, zaspy po kolana albo nawet pas, moje dziecko co prawda jest juz w takim wieku, ze idzie na wlasnych nogach, ale wspolczuje bardzo kobietom, ktore musza wozek prowadzic.
      dwa auta obok siebie na ulicy sie nie mieszcza i zeby jedno przejechalo, drugi kierowca musi na bok zjechac a potem bywa tak, ze wyjechac nie moze...
      no i wszyscy narzekaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka