Dodaj do ulubionych

chciala bym uciec na swieta

21.12.10, 09:28
i schowac sie w mysia dziure zeby nikt mnie nie znalazl najgorsza jest wygilia jak sobie pomysle o dzieleniu sie oplatkiem z tesciem to az mi sie nie dobrze robi dla mnie to jest pozostalosc czlowieka,babacia przezywajaca wszystko i gotujaca w kuchni nasyfi i balagan mi zostawi lacznie z krwia z karpia na kuchence i lodowce a podloge juz omine jakby kot nas..ł to by nawet nikt nie zauwazyl... mysle zeby wsiasc w auto i popoludniu uciec wrocic na wieczor...
Obserwuj wątek
    • nadrugiemiania ?? 21.12.10, 09:36
      Dlaczego musisz spędzać Wigilię i święta z kimś z kim nie masz ochoty?
      • angazetka Re: ?? 21.12.10, 09:40
        I dlaczego ich tak nie cierpisz?
      • a-qua22 Re: 21.12.10, 09:44
        dlatego ze mieszkam z babcia(matka tescia) i oni zawsze przychodza na wigilie wyprosic ich nie wypada powiedziec ze wyjezdzamy nie da rady nie bede sie ukrywac i siedziec przy zgaszonym swietle...
        • gryzelda71 Re: 21.12.10, 09:58
          > dlatego ze mieszkam z babcia(matka tescia) i oni zawsze przychodza na wigilie w
          > yprosic ich nie wypada

Wyprosić to chyba babcia mogłaby.
    • bea.bea Re: chciala bym uciec na swieta 21.12.10, 09:43
      to zrób to...
      • kropkacom Re: chciala bym uciec na swieta 21.12.10, 09:47
        Uciekłabyś?
        • bea.bea Re: chciala bym uciec na swieta 21.12.10, 09:56
          Jeśli mnie pytasz, to nie miałabym żadnych skrupułów..uciekła bym...albo ustaliłabym zasady wspólnej pracy....jak gotujesz to po sobie sprzątasz...
      • a-qua22 angazetka 21.12.10, 09:49
        jakby tesc wyzwal cie od wiesniar i roznych takich i na wlasnego syna wyskoczyl z nozem tez mialybyscie uraz nawet jak juz od dawna jest niby ok
        • kim5 po prosut wyjedź! 21.12.10, 09:53
          Jakie ma dla Ciebie znaczenie opinia osób, których nie cenisz.
        • krokre Re: angazetka 21.12.10, 09:53
          A jak mąż się na to zapatruje.???Ja bym wyjechała gdzieś z rodzinką
          • a-qua22 Re: 21.12.10, 10:20
            maz nie jest taki pamietliwy jak ja mowi ze ta godzine wytrzymamy
            • krokre Re: 21.12.10, 11:22
              A ty nie masz własnego zdania, ja bym sie postawiła w końcu święta to czas radości przebywania z bliskimi których sie kocha lubi szanuje etc
    • mara_jade73 Re: chciala bym uciec na swieta 21.12.10, 14:32
      Namów męża i jedźcie w góry czy gdzie tam lubicie. Ja byłam i na Wielkanoc i na Boze Narodzenia 2 razy w Zakopanem i wspominam super.
    • sylwia6913 Re: chciala bym uciec na swieta 21.12.10, 22:30
      ja tez mysle podobnie smile chociaz caly syf da sie posprzatac. moj problem jest mega i nie chodzi o same swieta. w pierwszy dzien swiat beda chrzciny mojej czteromiesiecznej coreczki. niby wszystko ok mogloby byc gdyby nie to ze moj ojciec nie cierpi mojego przyszlego meza sad dawid nie dawno stracil prace a ja mieszkam z rodzicami a on ze swoja mama chwilowo oczywiscie. ja mam jeszcze macierzynskie i narazie z tego sie utrzymuje i jest ok. wiem ze jak tylko dawid znajdzie prace bedzie dawal pieniadze na kinge zreszta zamieszkamy razem. ale moj ojciec jest strasznie zlosliwy w stosunku do mojego narzeczonego. caly czas go obraza osmiesza traktuje z wyzszoscia. jak smiecia. nie potrafi zrozumiec ze sie kochamy. boje sie tych chrzin okropnie boje sie zachowania mojego ojca. najchetniej wszytsko bym odwolala sad
    • anorektycznazdzira Re: chciala bym uciec na swieta 21.12.10, 22:39
      Ten numer przy nicku to Twój wiek, prawda...?
      • czar_bajry Re: chciala bym uciec na swieta 21.12.10, 23:50
        Przyzna się Wam że w tym roku też bym chętnie uciekła albo przynajmniej zasnęła i obudziła się w poniedziałeksad
      • a-qua22 Re: chciala bym uciec na swieta 22.12.10, 08:53
        >Ten numer przy nicku to Twój wiek, prawda...?

nie to nie moj wiek tylko dzien urodzin mojego dziecka i meza
    • aga.pier Re: chciala bym uciec na swieta 22.12.10, 07:16
      a może pomóż babci w kuchni, posprzątac też... Przynajmniej stersu z powodu brudu bedzie mniej
    • halapta Re: chciala bym uciec na swieta 22.12.10, 09:30
      Właśnie czytam "Ominąć Święta" (Grishama), polecam, oni wybrali Karaiby.
      Jak kiedyś będę miała dosyć Świat to też bez skrupułów pojadę się wygrzewać do ciepłych krajów. Na razie magia świąt rodzinnych bierze górę.
      Nie bądź niewolnicą swojego braku asertywności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka