lola211 09.01.11, 14:01 Korzystacie z oferowanych usług? Bo ja sie zastanawiam i mam obiekcje, czy faktycznie jakosc usługi bedzie na poziomie pełnopłatnym czy jednak biorac pod uwage cene jaka sie zaplacilo, automatycznie ulega ona obnizeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_siochi Re: Groupon 09.01.11, 14:06 1) kupuję często kupony do restauracji i sobie chwalę 2) okazac kupon możesz na końcu, przy płaceniu Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Groupon 09.01.11, 14:09 W przypadku restauracji- tak wlasnie myslalam, ze mozna.Ale jesli chodzi o usługi typu fryzjer kosmetyczka trzeba sie umówic i podac info, ze ma sie kupon groupona. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Groupon 09.01.11, 14:11 Aaaa to nie wiedziałam. To wypróbuj na czymś tanim Ja tak zaczynałam z knajpami, od 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Groupon 09.01.11, 14:18 tez sie zastanawiałam ,zwłaszcza nad fryzjerem... chciałabym zmienić kolor ale boje sie że potraktują mnie jak niepełnowartościowego klienta odczuwam to wyraźnie w sytuacji kiedy przychodze do fryzjera jako tako ubrana a kiedy przychodze totalnie na luzaka... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Groupon 09.01.11, 16:10 Zmień fryzjera, ja przychodzę raz tak, a raz inaczej ubrana i poziom usług tak samo wysoki. Poza tym jak traktują Cię fryzjerzy gdy jesteś ubrana luźno? Za Twoimi plecami zamiast farby z Loreala mieszają ukradkiem tańszą farbę typu Joanna czy może dostajesz chłodną kawę? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Groupon 09.01.11, 17:07 w ogóle kawy nie dostaję jak przychodze odpicowana to zawsze kawka a pani skacze przy mnie jakbym była Bóg wie kim... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Groupon 09.01.11, 17:08 To twoja stała fryzjerka? Bo jakoś nie umiem sobie czegoś takiego wyobrazić... Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Groupon 09.01.11, 14:20 > 1) kupuję często kupony do restauracji i sobie chwalę Kupuję maniakalnie kupony do wszystkich knajp, w których i tak bywam, i do tych, które chcę przetestować. Nigdy nie odniosłam wrażenia, że to jakaś specjalna wersja el cheapo. > 2) okazac kupon możesz na końcu, przy płaceniu A to niekoniecznie. Na większości jest zastrzeżenie, że z kuponem należy rezerwować i uprzedzać. Więc przy odrobinie pecha możesz okazując kupon przy płaceniu usłyszeć "soraski" i nie ryzykowałabym. To oczywiście byłby strzał w stopę ze strony restauratora, ale może się zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Groupon 09.01.11, 14:35 crises napisała: > > 2) okazac kupon możesz na końcu, przy płaceniu > > A to niekoniecznie. Na większości jest zastrzeżenie, że z kuponem należy rezerw > ować i uprzedzać. Więc przy odrobinie pecha możesz okazując kupon przy płaceniu > usłyszeć "soraski" i nie ryzykowałabym. To oczywiście byłby strzał w stopę ze > strony restauratora, ale może się zdarzyć. A to jakiegoś fuksa miałam, bo jeszcze na takie zastrzeżenie nie trafiłam Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: Groupon 09.01.11, 14:30 Wszyscy, których znam sobie chwalą. Myślę, że nie będziesz traktowana gorzej niż klient "pełnopłatny". Przecież, jeśli sprzedają załóżmy 1000 czy 500 kuponów w niższej cenie, to i tak mają zysk, bo w normalnych warunkach pewnie nie mieliby nawet połowy tych klientów. Nikt nie sprzedaje kuponów poniżej pewnej granicy. Nikt do tego interesu nie dopłaca, a zysk jest po obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Groupon 10.01.11, 14:06 no niektórzy dopłacają... fakt, że najcześciej oferowane są usługi, na których jest spora marża, a małe koszty, ale niektórzy traktują to jako formę przyciągnięcia potencjalnych nowych klientów i schodzą poniżej kosztów. zdajecie sobie chyba sprawę, że groupon pobiera od ofertodawców pieniądze? więc to nie jest tak, że jak oferta jest np. 50 % ceny wyjściowej, to taka kosmetyczka traci tylko to 50 % tylko jeszcze musi odprowadzić jakąś tam sumę i zapłacić grouponowi. koleżanka mi to tłumaczyła jak robiła swoją ofertę dla groupona. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Groupon 10.01.11, 14:22 Za kazda reklame sie płaci.Trzeba skalkulowac, czy sie oplaca.Sam fakt, ze kilkadziesiat osob wejdzie do salonu kosmetycznego i skorzysta z usługi to juz sukces, bo do tej pory mogli nie miec pojecia o istnieniu tego przybytku.A jesli klientowi sie spodoba to jest duza szansa, ze skorzysta ponownie, juz w normalnej cenie.I przy okazji poleci innym.Ja przynajmniej jestem z tych wiernych, bardzo nie lubie umawiac sie gdziekolwiek po raz pierwszy, za to jak mi podpasuje to nie szukam dalej,tylko swoje kroki kieruje tam gdzie juz bylam.I gdzie indziej moze byc i taniej,niewazne. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu to jest okazyjne waszym zdaniem? 09.01.11, 14:31 www.groupon.pl/oferty/krakow-extra biorąc pod uwagę iż do godz 16stej tylko.... Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Groupon 09.01.11, 14:38 przecież chodzi też o to, by pozyskać nowych klientów i zrobić sobie reklamę, więc ja bym się nie obawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: Groupon 09.01.11, 14:45 Różnie bywa: www.gastronauci.pl/5590-five-restaurant-warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Groupon 10.01.11, 11:43 O proszę, a miałam kupić kupon do tej właśnie knajpy. Jednak, gdy już miałam kliknąć rozmyśliłam się. I dobrze, bo tylko nerwy by były. Co do grouponu - chciałam zrezygnować z newslettera, kilka razy wchodziłam na ich www, gdzie klikałam, że nie chcę, a nadal spamują. Radzę się poważnie zastanowić, czy będziecie korzystać z ich akcji, bo wypisać się od nich graniczy z cudem Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Groupon 09.01.11, 14:47 Tak tez zakladam, ale mimo wszystko podchodze nieufnie, pewnie zmienie zdanie jak spróbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Groupon 09.01.11, 15:13 gdybyscie wiedzialy jak oni zdzieraja z usugodawcow pewnie niechetnie byscie z tego korzystaly Odpowiedz Link Zgłoś
garden_party Re: Groupon 10.01.11, 11:24 an_ni napisała: > gdybyscie wiedzialy jak oni zdzieraja z usugodawcow pewnie niechetnie byscie z > tego korzystaly Że co? Usługodawcy nie mają obowiązku zgłaszania się do Groupona. Skoro jednak to robią to chyba im się opłaca? Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Groupon 09.01.11, 15:16 Korzystam najczęściej z usług kosmetycznych (fryzjera mam swojego ulubionego i nie potrzebuję szukać innych). Sądzę, że jakość zależy od salonu po prostu, w jednym jest lepiej, w innym gorzej, normalnie płacąc też się to przecież odczuwa. Myślę, że te firmy byłyby bardzo krótkowzroczne źle traktując kuponowych klientów, zła reklama jest skuteczniejsza niż pozytywna, więc na dłuższą metę by im się to nie opłacało. Jeśli komuś chodzi tylko o to, żeby jak najwięcej sprzedać tu i teraz a nie zdobyć nowych klientów na przyszłość, to jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: Groupon 09.01.11, 15:31 Kupiłam kupony do Glamstore i nie byłam zadowolona. Na stronie sklepu nie ma realnej informacji o dostępnych produktach - część rzeczy oznaczona jako "na zamówienie" jest w rzeczywistości dostępna, niektóre dostępne na stronie "się sprzedały". Obsługa maksymalnie nizadowolona z klientów z kuponami, fochowata i nieuprzejma. Nie można było łączyć rzeczy na zamówienie z rzeczami dostępnymi od ręki (czyli de facto zapłacić z góry za zamówienie), nie można nic zwrócić ani wymienić (nawet 10 sekund po zrealizowaniu kuponu). I najśmieszniejsze - trzeba zrobić zakupy za kwotę PRZEWYŻSZAJĄCĄ wartość kuponu. Kupon był wart 170zł, nie można było kupić rzeczy za 140, co wydaje mi się (z punktu widzenia sklepu) kompletnie nielogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Groupon 09.01.11, 16:06 Mam , korzystam Kolezanki z pracy też. PÓki co bez uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Groupon 09.01.11, 20:00 Korzystam z bonów do knajpek,z myjni samochodowych,z salonów kosmetycznych ani z fryzjerów jeszcze nie.Mam "swoją" fryzjerkę która bierze taniej za mycie+farbowanie+układanie(też salon,nie domowy) niż te ich salony w promocji. Do tego oczywiście zawsze sprawdzam czy będzie mi się opłacało kupować kupon,bo jeśli mam zapłacić za dojazd Bóg wie ile to dla mnie to żadna promocja. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Groupon 09.01.11, 20:08 nie stala ,nie chodze badzo czeso do fryzjera ,ale zawsze do tego samego salonu i obserwuję wlasnie takie zachowania... od recepcjonistki po fryzjerów... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Groupon 09.01.11, 20:28 korzystałam w knajpie, byłam zadowolona bardzo. Co do fryzjera, to nei rozumiem, przeciez oni i tak otrzymują swoją pensję? Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Groupon 09.01.11, 20:37 Działa. Moja koleżanka kupiła tam zabieg mikrodermabarzji o wartości 250zł za 90. Zabieg, że tak napiszę "pełnowartościowy". W trakcie rozmowy nawet kosmetyczka powiedziała że się zdziwiła że szefostwo zgodziło się aż na taką zniżkę. Inna sprawa, że jeden taki zabieg na wiele się nie zda, ale polityka firmy wychodzi na plus. Myslę, że to, jakie personel, szefostwo, obsługa ma podejście do ludzi z kuponami zależy od konkretnego miejsca, firmy. Bo jak widać po powyższym linku restauracji bywa niemiło. Generalnie fajna sprawa i aż załuje ze tak późno to odkryłam Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: Groupon 10.01.11, 11:42 Ja generalnie korzystam i jestem zadowolona. Ale z fryzjera akurat nie. Raz się skusiłam tylko. Poszłam raz na jakiś zestaw strzyżenie, farbowanie, odżywianie. Fakt - sprzedali chyba ze 2tys. kuponów. I jakoś nikt chyba nie uwzględnił, że taką ilość klientów trudno obsłużyć. Przemiał w salonie straszny. Na 2 fryzjerki jakieś 5-6 klientek na raz. Jedna czeka z farbą, druga strzyżona, trzecia się odżywkuje. Masakra. Spędziłam tam jakieś 3h, dziewczyny bardzo miłe i się starały - ale młodziutkie i ten brak doświadczenia było widać - w sumie ani jednej szczególnie rewelacyjnej fryzury nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Groupon 10.01.11, 11:50 Korzystałam raz z kuponu na mikrodermabrazję z jakimiś dodatkowymi zabiegami jeszcze (maska nawilżajaca, naświetlanie LED) - cena normalna podobno ok. 200 zł, ja zapłaciłam chyba 60. Sama jakość usługi nie pozostawiała nic do życzenia, ale myślę, że normalnie taka procedura trwa ok. 1,5 h, a w moim przypadku było to tylko ok. 50 min. włączając w to rozbieranie się i ubieranie po zabiegu. Przede wszystkim byłam ciekawa jak moja skóra zareaguje na mikrodermabrazję i to udało mi się sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
zdecydowanie_tak dla nie przekonanych szczegóły 31.01.11, 18:34 Dokładny opis, porady, szczegóły i przykładowe kupony: groupon.bestdomena.pl Polecam zajrzeć jeśli ktoś jeszcze nie jest przekonany... Odpowiedz Link Zgłoś