Dodaj do ulubionych

Politycy i WOŚP

09.01.11, 20:26
Nie będę wskazywała palcem, które partie, czy którzy politycy, ale moim zdaniem podpinanie się pod WOŚP tych ludzi to szczyt bezczelności. Ludzie, którzy nami rządzą przez wszystkie lata nie byli w stanie zapewnić tego, żeby w szpitalach był przyzwoity sprzęt. To, że WOŚP zakupił tyle dobrego sprzętu dla szpitali jest zasługą hojności zwykłych ludzi - ciebie, mnie, pani z kiosku, pani sprzedawczyni itp. Politycy powinni się WSTYDZIĆ, że coś, co społeczeństwu się należy, ludzie muszą kupować sobie SAMI. Powinni mieć na tyle przyzwoitości, żeby siedzieć cicho, a nie podpinać się pod tą skądinąd fajną akcję i lansować się na niej. A tak się właśnie dzieje i moim zdaniem - jest absurdem.
Obserwuj wątek
    • baltycki Re: Politycy i WOŚP 09.01.11, 20:45
      "coś, co społeczeństwu się należy,"

O tym, co spoleczenstwu "sie nalezy", decyduje zasobnosc budzetu.
      Co innego "sie nalezy" w USA,
      co innego w Polsce,
      co innego w Kuwejcie,
      co innego w Korei Polnocnej...

Nie ma jednego, wspolnego "sie nalezy".

Oczywiscie w Polsce "sie nalezy" najnowoczesniejszy sprzet w kazdej gminnej przychodni.
      • sanna.i Re: Politycy i WOŚP 09.01.11, 21:02
        Nie wiem, jakie płacisz składki. Ja całkiem duże. Niemniej, żeby móc korzystać z usług medycznych na normalnym poziomie, wykupuję jeszcze abonament w prywatnej firmie medycznej. Przebywając z dzieckiem w szpitalu byłam świadkiem, jak jedyne działające sprzęty monitorujące oddech dziecka, to te zakupione z WOŚP. Szpital swoich sprawnych nie posiadał. Nie mówiąc o wagach i innych takich. To chyba ewenement na skalę Europy?
        Może jednak problem jest w ZARZĄDZANIU tymi pieniędzmi?

• attiya Re: Politycy i WOŚP 10.01.11, 07:04
          o właśnie, a zastanawiałaś się coby było gdyby nie WOŚP? Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać....
          a ta mundra mówi, że dorzuci swoje miliony - a gdzie Państwo było przez ostatnie 19 lat??
    • angazetka Re: Politycy i WOŚP 09.01.11, 20:45
      A ktoś się podpina? Zauważyłam dziś jedno podpięcie, w ramach happeningu - nie powiem, uśmiechnęłam się.
      • sanna.i Re: Politycy i WOŚP 09.01.11, 20:50
        No, było więcej. Jedna pani postanowiła dorzucić SWOJE miliony tongue_out
        • attiya Re: Politycy i WOŚP 09.01.11, 20:52
          też to zauważyłam
          niech zrobi SWOJĄ akcję i odda SWOJE a nie NASZE miliony uncertain
        • angazetka Re: Politycy i WOŚP 09.01.11, 21:27
          O. Która pani? Serio, ominęło mnie to.
          • attiya Re: Politycy i WOŚP 10.01.11, 07:05
            no Anogazetko big_grin
            toż to nasza cudna pani Kopacz big_grin
            postaram się znaleźć ten artykuł - mnie od razu ciśnienie się podniosło - też odczułam to jako podpinanie się pod WOŚP - a nuż może coś na tym skorzystam....
            • pade Re: Politycy i WOŚP 10.01.11, 09:08
              słyszałam tylko jak powiedziała, że za program diagnostyki onkologicznej zapłaci NFZ
              oraz to jak Owsiak prosił by NFZ dało pieniądze na kosztowne utrzymanie sprzętu, które WOŚP kupuje
              było coś jeszcze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka