Dodaj do ulubionych

Dziwna sytuacja z prezentem.

• morelee Re: Dziwna sytuacja z prezentem. 18.01.11, 10:21
      platki_sniadaniowe napisała:

>Nie wiem co o tym myśleć.Może przesadzam ale wkurza mnie że siostra męża znalazła sposob >n a pozbycie sie starej zabawki( jest juz dość mocna poprzecierana).
      >Kurcze mam takie mieszane myśli, mimo wszystko teściowa jest mi pomocna.
      >Co o tym sadzicie,tak na trzeżwo.

Skoro teściowa "mimo wszystko" potrzebna to ładny uśmiech i jak to mawiają, mordę w kubeł. Gdyby teściowa nie była potrzebna to oczywiście można wyrazić niesmak z takiego prezentu.
    • gardenia_nowak Re: Dziwna sytuacja z prezentem. 18.01.11, 10:38
      Jeśli zabawka jest nie w pełni sprawna a do tego brudna, to jest to wg mnie nietakt, również gdyby pochodziła od kogoś "obcego".
    • ma_dre Re: Dziwna sytuacja z prezentem. 18.01.11, 11:01
      wg mnie tesciowa zachowala sie niegrzecznie, ja tez nie bylabym zadowolona... ale nie pisalabym o tym na forum wink Wg mnie pretensji do szwagierki miec nie mozesz, jest calkowicie poza ukladem i pozostaje tu tylko i wylacznie sprzedawca uzywanej zabawki, rownie dobrze mogl nim byc ktos inny. Tesciowa powinna po pierwsze dopilnowac by zabawka byla czysta i w jak najlepszym stanie (tzn wyczyscic i naprawic zanim ja tobie da), po drugie nie obdarzac nim twojego dziecka z okazji urodzin uncertain ale bez konkretnej okazji...
      Osobiscie przekazuje uzywane rzeczy siostrze dla mojego siostrzenca, ale nigdy w ramach prezentu. W ramach prezentu podarowuje rzeczy nowe, wybrane i zakupione osobiscie na dana okazje. Uwazam za brak obycia obdarzanie ludzi z okazji urodzin, imienin, Gwiazdki, chrzcin, wesela... rzeczami uzywanymi, lub tez nowymi, ale ktore dostalo sie od kogos innego w prezencie lub tez odzyskalo z innego zrodla (darmowe dodatki do zakupionych artykulow, probki srodkow itp. ...).
      • volta2 Re: Dziwna sytuacja z prezentem. 18.01.11, 13:52
        Gwiazdki, chrzcin, wesela... rzeczami uzywanymi

z okazji wesela mój brat dostał używany prezent od rodziców - kilkunastoletnie mieszkanie używane - prawda, jaki nietatkt został popełniony? jaki brak obycia u rodziców!!
        straszne, chyba im trzeba coś do główki nastukać, by zrozumieli że w polsce inne standardy wśród obytych

mnie ojciec chce obdarować używanym lśniącym samochodem, prostak jeden.
        • kajmanik róznica 18.01.11, 14:37
          a nie widzisz różnicy miedzy podarowaniem mieszkania/samochodu/ innej rzeczy o znacznej wartości a taniej,uzywanej rzeczy, w dodatku uzywanej wczesniej przez nielubianą osobę ? i to na pierwsze urodziny ? przez babcię? jestem przeciwna dawaniu dziecku czegokolwiek uzywanego - nie wszystko można przecież wygotowac, odkazić czy choćby wyprac w wysokiej temperaturze.
          moim zdaniem teściowa sama na ten pomysł nie wpadła tylko została podpuszczona przez szwagierkę dziwne tylko ze usiłowała cię okłamać.
        • ylunia78 Re: Dziwna sytuacja z prezentem. 18.01.11, 16:38
          volta2 napisała:

> Gwiazdki, chrzcin, wesela... rzeczami uzywanymi
          >
          > z okazji wesela mój brat dostał używany prezent od rodziców - kilkunastoletnie
          > mieszkanie używane - prawda, jaki nietatkt został popełniony? jaki brak obycia
          > u rodziców!!
          > straszne, chyba im trzeba coś do główki nastukać, by zrozumieli że w polsce inn
          > e standardy wśród obytych
          >
          > mnie ojciec chce obdarować używanym lśniącym samochodem, prostak jeden.

Dlaczego jesteś taka sarkastyczna? Porównujesz mieszkanie do uzywanej,brudnej zabawki dla małego dziecka?dla wnuczka?
    • echo1111 Re: Dziwna sytuacja z prezentem. 18.01.11, 15:03
      Nieładnie jest dawać na prezent rzecz używaną
      Niemiło się czujesz gdy ktoś cię okłamuje (robi z ciebie durnia0
      Ale zastanawiam się dlaczego tak jest na tym forum że większość tematów tu poruszanych wywołuje GRAD jadowitych odpowiedzi sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka