Dodaj do ulubionych

internetowe rankingi lekarzy

21.01.11, 06:20
Pozwoliłam sobie zaczerpnąć z innego forum

forum.dentonet.pl/viewtopic.php?t=18351&sid=1a971e27ebd68011a3c42f6216be93ee
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: internetowe rankingi lekarzy 21.01.11, 09:51
      dla mnie to żadna tajemnica wink wiedziałam , że sa firmy, które się specjalizują w tego typu praktykach, podobnie jest na forach różnego typu i w różnych sprawach, na ceneo, skąpcu i tak dalej. zachwalane są produkty przez ludzi, któryz niekoniecznie je na oczy oglądali smile
      • vivibon Re: internetowe rankingi lekarzy 21.01.11, 10:09
        solaris31 napisała:

> dla mnie to żadna tajemnica wink wiedziałam , że sa firmy, które się specjalizują
        > w tego typu praktykach, podobnie jest na forach różnego typu i w różnych spraw
        > ach, na ceneo, skąpcu i tak dalej. zachwalane są produkty przez ludzi, któryz n
        > iekoniecznie je na oczy oglądali smile

Jednak często te peany są sklecone dość prymitywnie.
        • solaris31 Re: internetowe rankingi lekarzy 21.01.11, 10:17
          a to zależy wink
          prymitywne czy nie, społeczeństwo czyta i nie zawsze w tym prymitywizmie widzi podstęp wink
          • vivibon Re: internetowe rankingi lekarzy 21.01.11, 10:34
            Nie, nie chodzi mi o język, tylko o to, że post na kilometr wieje podpuchą.
            • solaris31 Re: internetowe rankingi lekarzy 21.01.11, 10:36
              wiem wink ale nie każdy to wie, lud się zachwyca - i kupuje wink
              • magdarankinglekarzy.pl Re: internetowe rankingi lekarzy 10.05.13, 15:49
                Szanowni Państwo,
                Cieszymy się z wielu pozytywnych opinii oraz z coraz większej popularności naszego portalu. Informujemy, że kierujemy się chęcią dostarczania rzetelnych informacji pacjentom. Prowadzimy naszą działalność w sposób transparentny i zrozumiały dla użytkowników.Naszym celem jest bycie źródłem wyjątkowo wiarygodnych informacji o lekarzach wszystkich specjalizacji, zamieszczonych przez pacjentów. Tworzymy miejsce dialogu lekarzy i pacjentów. Gorąco zapraszamy do korzystania z naszego serwisu : www.rankinglekarzy.pl!
                • anap3 Re: internetowe rankingi lekarzy 24.07.13, 13:29
                  Rankinglekarzy.pl to fikcja i oszustwo! Pozytywne opinie wystawiają sobie sami lekarze i portal się na to godzi! Kiedy wystawiłam negatywa to zaraz usunęli, haha, niby prawo zostało złamane...a niby jak miało być złamane, kiedy oceniany był jedynie brak kompetencji lekarza i fatalne podejście do pacjenta! Opinia był w 100% zgodna z regulaminem, jednak lekarka od razu zgłosiła do usunięcia i zaraz tego samego dnia wystawiła sobie 3 pozytywy z maksymalną notą!!!
                  Nie dajcie się nabrać temu portalowi!!! To skandal, że tworzą rzekomy ranking lekarzy, gdzie negatywy są usuwane a anonimy wystawiane przez samych lekarzy sobie samym są akceptowane!!!
                  Proszę o większy udział osób zainteresowanych o dodawanie opinii jak negatywy podpisane i zgodne z regulaminem portal na żądanie lekarza usuwał!!!
                  Ja straciłam pół roku na udawadnianiu, że nie jestem wielbłądem, by moja uczciwa, negatywna opinia o lekarce pozostała na portalu...nic z tego oczywiście usunęli!!!
          • anap3 Re: internetowe rankingi lekarzy 24.07.13, 13:28
            Rankinglekarzy.pl to fikcja i oszustwo! Pozytywne opinie wystawiają sobie sami lekarze i portal się na to godzi! Kiedy wystawiłam negatywa to zaraz usunęli, haha, niby prawo zostało złamane...a niby jak miało być złamane, kiedy oceniany był jedynie brak kompetencji lekarza i fatalne podejście do pacjenta! Opinia był w 100% zgodna z regulaminem, jednak lekarka od razu zgłosiła do usunięcia i zaraz tego samego dnia wystawiła sobie 3 pozytywy z maksymalną notą!!!
            Nie dajcie się nabrać temu portalowi!!! To skandal, że tworzą rzekomy ranking lekarzy, gdzie negatywy są usuwane a anonimy wystawiane przez samych lekarzy sobie samym są akceptowane!!!
            Proszę o większy udział osób zainteresowanych o dodawanie opinii jak negatywy podpisane i zgodne z regulaminem portal na żądanie lekarza usuwał!!!
            Ja straciłam pół roku na udawadnianiu, że nie jestem wielbłądem, by moja uczciwa, negatywna opinia o lekarce pozostała na portalu...nic z tego oczywiście usunęli!!!
      • nina.nowak Re: internetowe rankingi lekarzy 25.09.14, 15:07
        Każdy bat ma dwa końce, polecam wejść np. na profil znanego lekarza na faceboooku, jest mnóstwo komentarzy takich jak właśnie mówicie, jakiś lekarz miał x negatywnych komentarzy i nagle w magiczny sposób zniknęły.. z drugiej jednak strony np. zdarzają się pomówienia, rozmawiałam kiedyś z moim ginekologiem i z ciekawości czytałam o nim opinie, własnie na znanylekarz.pl, jedna była strasznie krzywdząca, oskarżająca o molestowanie! pierwsze co mi sie rzuciło na myśl, to że oszlała, to mój lekarz od X lat i polecam go przyjaciółką, a drugie to dlaczego laska pisze to w komentarzu, a nie zgłosiła tego na policję. Może nie powinnam, ale pozowliłam sobie zapytać o to mojego ginekologa, odp. że oczywiście to nie prawda, a ten komentarz jest wynikiem tego, że nie chciał tej pani dać zwolnienia lekarskiego, bo uważa, że ciąża to nie choroba. Uważam, że do takich portali trzeba podchodzić z dystansem!
    • sadosia75 Re: internetowe rankingi lekarzy 21.01.11, 10:40
      Nic dziwnego. Zawsze znajdzie sie jakis chetny na tego typu uslugi. A coraz czesciej ludzie szukaja informacji w necie i na forum. Pamietam jak sama szukalam dobrego stomatologa na forum. i Pan X polecal mi wizyte u dentysty Y,ktory nie zyl od ponad 3 lat ale Pan X twierdzil, ze byl u niego na leczeniu kanalowym kilka dni przed napisaniem mojego posta.
      Pan widocznie mial podpisana umowe z klinika, w ktorej pracowal stomatolog, bo zachwalal ta klinike jak dziki dzik.
      • jematkajakichmalo Re: internetowe rankingi lekarzy 24.07.13, 13:20
        Mnie przytrafilo sie cos podobnego, ale nie dotyczylo lekarzy (zreszta mniejsza z tym - oszustwo to oszustwo)
        Chcielismy zorganizowac obiad dla rodziny z pewnej waznej okazji i szukalam w necie restauracji. Znalazlam jedna i okazalo sie, ze na stronie gastronauci.pl miala rewelacyjne opinie. Bylo kilka slabszych ale na pewno nie negatywnych...

Pisze do brata, ze tam pewnie super musi byc itp. a on na to, ze te opinie wygladaja mu na tworzone przez specjalistow (sam jest dyrektorem hotelu i mowi, ze takich propozycji dostaje cale mnostwo i wie jak to wyglada), ale dla swietego spokoju podjedzie i zobaczy, ewentualnie zje obiad i postanowimy czy rezerwowac. Pojechal a okazalo sie, ze restauracja od jakiegos czasu jest juz nieczynna (opinie byly dopiero co wystawione!!).
        • login.do.komentowania Re: internetowe rankingi lekarzy 23.08.13, 14:19
          Ale na gastronautach rozróżnia się datę wystawienia opinii i datę wizyty w lokalu. Nie każdy loguje się na stronie po każdym daniu.

(Co nie znaczy, że nie wierzę, że ukazują się tam spreparowane opinie).
    • efranciszka Re: internetowe rankingi lekarzy 21.01.11, 21:05
      Niestety jest gorzej. Niedawno w radio słyszałam: do jednego lekarza zgłosiła się taka firma. Nie skorzystał. Wypadł w ich rankingu tak jakby był konowałem mordującym pacjentów. Takie praktyki pachną prokuratorem, ale cóż.
      Ciekawe co na to UOKIK - na takie ocenianie lekarzy, to chyba jest naruszenie zbiorowego interesu konsumentów.
    • anap3 Re: internetowe rankingi lekarzy 24.07.13, 13:08
    • joana.mz Re: internetowe rankingi lekarzy 24.07.13, 13:18
      nie korzystałam chyba nigdy z rankingu lekarzy itp, ale bardzo często korzystam z wizaz.pl - widzę, że równiez jest na liście sad
    • irina_katodina Ta pani powinna skorzystać z pomocy 24.07.13, 16:15
      Ta pani powinna skorzystać z pomocy serwisu:

www.znanylekarz.pl/maria-lisiecka-houpline/alergolog/warszawa

www.rankinglekarzy.pl/lekarz/maria-lisiecka,15639/alergolog-dzieciecy-alergolog/warszawa/

forum.gazeta.pl/forum/w,611,72311777,72311777,Szukam_dobrego_alergologa_laryngologa_w_Warszawie.html

• cyrkonia11 Re: Ta pani powinna skorzystać z pomocy 23.08.13, 12:32
        Ja wiele razy przekonałam się, że warto na takie strony z opiniami o lekarzach wchodzić. Jeśli chodzi o opiekę medyczną nad dziećmi zawsze podchodzę do tego rozważnie. Teraz jak szukam dobrej, wiarygodnej opinii klikam w wyszukiwarkę na ranking.abczdrowie.pl/ Zresztą cały portal jest poświęcony zdrowiu i dość popularny więc jakoś mam większe zaufanie.
        • owianka Re: Ta pani powinna skorzystać z pomocy 23.08.13, 13:18
          cyrkonia11 napisała:
          > Ja wiele razy przekonałam się, że warto na takie strony z opiniami o lekarzach wchodzić. Jeśli chodzi o opiekę medyczną nad
          dziećmi zawsze podchodzę do tego rozważnie. Teraz jak szukam dobrej, wiarygodnej opinii klikam w wyszukiwarkę na rel="nofollow">ranking.abczdrowie.pl/ Zresztą cały portal jest poświęcony zdrowiu i dość popularny więc jakoś mam większe
          zaufanie.

No ale żeby spamować w wątku o spamowaniu.. Paradne big_grin
      • best_bej Re: Ta pani powinna skorzystać z pomocy 23.08.13, 12:54
        ooo potwierdzam wszystkie opinie na temat tej pani- arogancki baba. Moze dlatego kolejka do niej to tylko jakies 10 dnismile
        --
    • fomica Re: internetowe rankingi lekarzy 23.08.13, 12:51
      Rankingi lekarzy to wielki bullshit. Nie czytam tego, bo nie widze żadnego zastosowania dla siebie.
      Pomijając opinie nadmiernie wychwalające, ale te negatywne tez pozostawiaja do życzenia. Np. jak może laik krytykowac że "zapisała mi krople na 5 dni, a wiadomo, że to się leczy przez 8". Albo "patrzył w monitor, dużo pisał, zadał tylko sześć pytań, a powienien co najmniej 10". Jedna z moich ulubionych lekarek ma na takim serwisie pełno opinii typu "skryta, niesmiała, nie nawiązuje kontaktu wzrokowego, wycofana". No fakt, pani nie jest zbyt wylewna, raczej zdystansowana i konkretna, ale do lekarza ide z interesem, a nie na spotkanie towarzyskie żeby się pośmiac i żeby mnie poklepała po pleckach. Dla mnie ten brak spoufalania to wieelka zaleta, dla innych - wada. To jaką wartośc ma taka opinia?
      • aurinko Re: internetowe rankingi lekarzy 23.08.13, 13:11
        Na rankingu lekarzy próbowałam dodać swoją opinię, bardzo pozytywną, dla lekarki, którą bardzo cenię, ale królują tam negatywne opinie, zebrane w przeciągu 2 miesięcy (wcześniejsze pozytywne) i okazało się, że moja opinia wczoraj napisana i wczoraj widoczna dziś wyparowała. Ciekawe dlaczego, czyżby komuś się nie spodobało chwalenie tej pani doktor?
      • verdana Re: internetowe rankingi lekarzy 23.08.13, 13:12
        Moja rewelacyjna ginekolog ma sporo złych opinii "Bo oschła i bez kontaktu". Fakt, może lekarz powinien nie być oschły. Tyle, ze ona dobrze leczy, a choć nie opowiada ploteczek (no, po kilku latach przychodzenia już tak...), to wysłuchuje pacjenta i liczy się z jego opinią. Ale to nieistotne - istotne, ze sobie z nią nie pogadasz.
    • ko.kk1 Re: internetowe rankingi lekarzy 23.08.13, 14:03
      ''anap3 napisała
      Rankinglekarzy.pl to fikcja i oszustwo!'' - zgadzam sie z tą opinią!
      sztucznie tworzone dobre opinie lekarzy którzy są na tym portalu reklamowani a negatywne opinie usuwane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka