pierdzacy.kot 27.02.11, 16:37 Nawiazujac do watku o kiczu wokol nas, ktos wspomnial balajaz, ja dodam pare perelek Pasemka borsuk dorzuccie wasze propozycje.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnaalineczka Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 16:43 pierdzacy.kot napisał: > borsuk a co to ? dorzucam rozowa i fioletowa trwała Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 16:44 mokra wloszka i trwala w kazdej postaci Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 16:48 Wszelkie niesymetryczne fryzury typ z jednej strony dlugie, z drugiej krotkie. Fryzury udziwnione., nienaturalne. Fruzury zaslaniajace oczy (za dluga grzywka) albo co gorsza jedno oko (czlowiek wyglada jak cyklop fuj) Odpowiedz Link Zgłoś
donnasanta Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 17:28 Chyba najbardziej niecierpie fryzury o dwoch kolorach, np blondi na gorze i ciemne końcówki i tego typu trendów. K O S Z M A R!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 17:35 Właśnie miałam napisać o tych kontrastowych pasemkach. Blond na górze, ciemny dołem to nic! Czarny na całości i różowe bądź czerwone wstawki to jest horror. Ja to się nawet takich kobiet trochę boję Fryzury-potwory to wszelkie upięcia weselne. Pompadury z brokatem, bleeee. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 18:51 sarling napisała: Fryzury-potwory to wszelkie upięcia weselne. Po jakich ty weselach chodzisz na miłość boską? Jest mnóstwo bardzo ładnych i bezpretensjonalnych upięć. kliknij jeśli chcesz nakarmić zwierzaka w schronisku Odpowiedz Link Zgłoś
i_b13 Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 17:43 źle zrobiony balejaż albo w 3 kolorach spód fryzury ciemny, góra jasna włosy wystrzępione trwała fryzury asymetryczne fryzury geometryczne fryzury które nie pasują do typu włosów źle zrobiony blond (widoczne mocne spalenie włosów) warkoczyki a'la Pocahontas u dojrzałych kobiet dziwne loki i podpięcia Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 18:29 O tak asymetryczne grzywki to mega gniot. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 18:57 No pacz pani, czego to się można dowiedzieć. Ja mam asymetryczną grzywkę, pasuje mi świetnie, pokuszę się nawet o stwierdzenie, że taki grzywki są sexy. Ciekawe tylko jaką ty masz fryzurę, że każda fryzura jest kiczem Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 19:55 Lepiej pokaz swoja asymetrie nad czolem, to ocenimy estetyke. Jakos na ulicy 90% przypadkow to gnioty... Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:00 A niby dlaczego miałaby poddawać się twojej ocenie? Ty pokarz swój fryz, który zapewne mieści się w tych 10%, co to nie podchodzi pod gniot i kicz Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:04 imasumak napisała: > A niby dlaczego miałaby poddawać się twojej ocenie? > Ty pokarz swój fryz, który zapewne mieści się w tych 10%, co to nie podchodzi p > od gniot i kicz Dokładnie, chciałabym wreszcie zobaczyć fryzurę, na której w przyszłości mogłabym się wzorować. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:11 Aaaaa pokaż, nie pokarz imasumak napisała: Ty pokarz swój fryz, Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:19 Dziewczyno nie martw sie tak swoja ortografia, to nie szkola tylko lajtowe forum. No chyba ze boisz sie ze zbeszta cie jakas dyzurna pani nauczycielka Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:06 pierdzacy.kot napisał: > Jakos na ulicy 90% przypadkow to gnioty... Po jakich ulicach ty się poruszasz Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 19:46 Takie? A może takie? Dla mnie asymetryczna grywka w tym wątku to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 18:46 Niektóre panie to się znają jak kury na pieprzu, ale oczywiście wszytko jest kiczem Balejaż balejażowi nie równy, z trwałą jest podobnie. Asymetryczne, geometryczne cięcia, zrobione przez dobrego fryzjera i odpowiednio dobrane do kształtu twarzy i sylwetki wyglądają bardzo fajnie i nie mają nic wspólnego z kiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Łoratunku 27.02.11, 18:48 prawie wszystko zakazane! A ja na przykład mam asymetryczną twarz, i po prostu muszę mieć asymetryczną (choć odrobinę) fryzurę. Mam wrażenie, że zdziebko przesadzacie. (Przypomniały mi się czasy, kiedy obowiazywał zakaz łączenia niektorych kolorów, na przykład zielonego z niebieskim - smutne, ograniczające czasy). Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Łoratunku 27.02.11, 18:49 Wg mnie: wszystko można, lecz z ostrożna. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Łoratunku 27.02.11, 18:52 Oczywiście, że przesadzają. Niedługo się okaże, że tylko fryzura na zapałkę nie jest kiczem Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Łoratunku 27.02.11, 18:58 imasumak napisała: > Oczywiście, że przesadzają. Niedługo się okaże, że tylko fryzura na zapałkę nie > jest kiczem Albo włosy do pasa splecione w warkocz Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Łoratunku 27.02.11, 19:05 Ale ten warkocz tylko pod warunkiem, że jesteś dostatecznie młoda Odpowiedz Link Zgłoś
sta-fraszka Re: Łoratunku 28.02.11, 06:27 Ja tak samo - musze miec choc troche "krzywe" ciecie cobym nie wygladala jak Colin Farrell w "Snie Cassandry" co ma jedna brew wyzej od drugiej. Jak sie nie ma co sie lubi to sie ratuje czym sie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
i_b13 Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 18:53 sama geometria czy asymetria dopasowana do włosow i typu urody jest ok. Niestety, najczęściej 1próba ułożenia włosów samodzielnie to porażka Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:34 To akurat problem byle jakiego fryzjera. Dobry fryzjer strzyże tak, że układa się włosy bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 19:29 Fryzury robione "wszystkim" jak leci, bo akurat na czasie są. Nie kole mnie w oczy ani "borsuk", ani "mokra włoszka" ani też wszystkie inne tu wyśmiane, jeśli świetnie wyglądają u właścicielki tej fryzury. Ja np. mam czerwone włosy w różnych tonacjach i w takich właśnie jest mi dobrze, choć gdzieś tu wyżej coś w tym stylu określono jako kicz. Pierwotnie fryzjerka zrobiła mi na głowie coś, co podobno na czasie jest, a mnie w tym koszmarnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 19:58 >Ja np. mam czerwone włosy w róż > nych tonacjach i w takich właśnie jest mi dobrze No i to jest powod dla ktoego bronisz wymienionego powyzej kiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:08 Weź wrzuć kilka lprzykładów fryzur, które wg ciebie nie są gniotami, kiczami, obciachem. Jestem naprawdę bardzo ciekawa, bo póki co to wychodzi na to, że ten wątek powstał, co by sobie poujadać Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:13 >ten wątek powstał, co by sobie poujadać No tak inaczej nudzilabys sie Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:44 tongue_out tongue_out tongue_out Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:55 el_jot napisała: > póki co to wychodzi na to, że ten > wątek powstał, co by sobie poujadać Wnosząc z nicku Zalozycielki to raczej żeby popierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:27 o matuniu.... z tego "wonteczku" wynika, że chyba muszę ociąć się na łyso... super..bo akurat zaoszczedze 150,- na wizycie u fryzjera, w sobote mam umówiony-olaboga!!!-balejażżż...który jest zbawieniem dla moich siwych włosów... \ale w sumie jak zetne na łyso to i siwych nie bedzie i tych niesiwych też Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 20:38 > \ale w sumie jak zetne na łyso to i siwych nie bedzie i tych niesiwych też no dokladnie nie ma to jak praktyczna emama. Ale moge jakbys chciala cos interesujacego, to prosze moj faworyt: laczy asymetrie borsuka i balejaz, trendy, stylish, cool tiny.pl/hdx59 Odpowiedz Link Zgłoś
sta-fraszka Re: Kiczowate fryzury 28.02.11, 06:30 ostrzegam z doswiadczenia - po obcieciu na lyso wlosy odrastaja szybko i siwe bardzo widac. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: asymetria 27.02.11, 20:31 Moja kolezanka ma asymeryczna fryzurke z naturalnych niczym nie barwionych ani utrwalanych wlosów.Tylko ciecie i wlos sie sam uklada.Wyglada zajefajnie.Mloda, szczuplutka, wielkie oczyska. Druga,niezbyt ladna pod 40-tke- od wielu lat tak samo- jasniutki blond, asymetryczna fryzurka, króciutka.Mega szczupla, na megawysokich obcasach- dzinsy, cwieki, czern.Laska nie z tej ziemi -tak ja postrzega kazdy, kto ja zobaczy. Nie ma w tym kiczu, kazdy detal gra i ma uzasadnienie,nie trąci falszem. I kicz ktory mam przed oczami - kruczoczarne farbowane wlosy ustawione na sztorc przy uzyciu zelu plus ciezka niskopodwoziowa sylwetka odziana w jakies bazarowe łaszki.Dramat, kicz, tragedia. Ponadto grube pasemka, nienaturalnie zbyt rozjasnione wlosy,granatowa czern oraz kolor czerwony i tzw. bakłazan, wszelkie rudosci u starszych kobiet- z daleka krzyczace ze to farba. Lakier, chełm, tona zelu. Odpowiedz Link Zgłoś
i_b13 Re: asymetria 27.02.11, 20:39 asymetria fryzury, ktora mnie razi to wygolony do łysego jeden bok a drugi długi, grzywki na skos jak w powyższych zdjęciach są eleganckie i wyglądają naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
beata132 Re: asymetria 27.02.11, 20:52 Kiczem dla mnie jest populary borsuk, np taki: albo coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: asymetria 27.02.11, 20:58 Dla mnie ta pierwsza to obciach, druga - kicz pozytywny z gatunku odlot. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: asymetria 27.02.11, 21:04 Tez tak to widze.Ta druga kreacja ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: asymetria 27.02.11, 21:07 nangaparbat3 napisała: > Dla mnie ta pierwsza to obciach, druga - kicz pozytywny z gatunku odlot. Ta druga wyglada fajnie Obie maja swoj styl, kazda jest inna, gdyby wszyscy byli tacy sami byloby strasznie nudno...Co dla jednego jest kiczem dla innego nim nie jest - gusta - podobno o nich sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: asymetria 27.02.11, 21:10 Ej, drugi przykład chybiony, bo efekt kiczu jest tu zamierzony. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: asymetria 27.02.11, 20:47 Moja ciocia po 70 tez ma asymetryczny zaczes i wyglada cool. Moja babcia tez ma przedzialek z boku i tez wszyscy ludzie we wsi mowia jaka elegancka kobieta. Masz racje sa wyjatki i niektorym pasuje asymetria Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: asymetria 27.02.11, 21:07 Dla mnie bezapelacyjnie: borsuk, to nie tylko kicz, to oszpecenie za własną kasę. Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: asymetria 27.02.11, 21:11 CZy dobrze rozumiem fryzura na borsuka to kontrastowe, grube pasma? ewentualnie blond na górze, czerń na dole? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 21:22 Największy kicz to żółty blond. Lub żółty blond z odrostami. I nie lubię fryzur, które są aktualnie modne i pół polski robi sobie odrosty na pół głowy, jak sablewska, marina itd itp i wszystkie wyglądają tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Kiczowate fryzury 27.02.11, 21:39 rzeczywiście, juz pół Polski chodzi jak Sablewska... chyba troche przesadzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Koki weselne 27.02.11, 21:25 oszpecajce i postarzające NIEMAL KAŻDĄ dziewczynę - trwała i na to jeszcze tapir - wyraziste kolory- czerń krucza, żółty blond, platyna - włosy w paski czyli pasemka - alf czyli tapirowana i stojąca grzywka- hit lat 80 i 90 - czerwone pasemka na czarnych włosach - borsuk juz był Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re:Koszmar 27.02.11, 21:41 Nie masz racji, fryzura typu borsuk oszpeci KAŻDĄ kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re:Koszmar 27.02.11, 21:52 No dziekuje dorzuccie wiecej takich perelek: miodzio po prostu borsuk+pasemka teczowe+asymetria Wow esencja kiczu Odpowiedz Link Zgłoś