Dodaj do ulubionych

Zmęczenie...

23.03.11, 13:08

Nie piszę tego by się wyżalić, po prostu może macie na to jakiś sposób, albo może okaże się to normalne...
Moja córeczka ma 8 tygodni, jest cudownym dzieckiem, przesypia noce (jedna pobudka na karmienie), w ciągu dnia też dużo nie marudzi a mimo tego ja padam ze zmęczenia...
Minęło już podręcznikowe 6 tygodni więc myślałam że będzie lepiej ale mam wrażenie że z dnia na dzień czuję się gorzej, bardzo szybko się męczę, mam zawroty głowy, wyjście z Małą na 2 godzinny spacer to już nie lada wyczyn...gdy tylko gdzieś przysiądę od razu zasypiam...
Czy to normalne i z czasem siły powrócą?
Obserwuj wątek
    • ylunia78 Re: Zmęczenie... 23.03.11, 13:13
      Powrócą,powrócą.Też tak miałam za każdym razemwinkczyli dwukrotnietongue_out
      Nie ma co sie nakręcać na 6tyg,bo nic nie mija jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżkismile
      Minie,unormuje się.Poza tym może przesilenie wiosenne?Ja się na tym nie znam,ale słyszę,że takie"cuś"itniejesmile
      Głowa do góry,będzie tylko lepiej.
    • kozica111 Re: Zmęczenie... 23.03.11, 13:14
      U mnie mija 6 msc i dopiero powoli wychodzę na prostą..bardzo powoli, chyba hormony plus przesilenie wiosenne.
    • tempera_tura Re: Zmęczenie... 23.03.11, 13:16
      Oj Kochana teraz to już tak zawsze bedziesmile
      Mój ma 17 miesięcy a ja nadal padam na twarz mimo że sypiam 8 godzin dziennie....
      Najgorzej było jak miał 5-6 miesięcy, zdarzyło mi się zasnąć na siedząco i rozciąć głowę waląc o szafkę........ To nie fizyczne zmęczenie tylko psychiczna jazda.
      • zjedzmy_polaka Re: Zmęczenie... 23.03.11, 21:43
        Zgadzam się z przedmówczynią. Lepiej nie będzie, wzrośnie aktywność fizyczna dziecka i nie będzie czasu na drzemki (chyba, że dzieć zaśnie, ale wtedy trzeba będzie ogarnąć gospodarstwo domowe i znowu człowiek schetany...).
    • solaris31 Re: Zmęczenie... 23.03.11, 13:17
      wszystko wróci do normy wink może powyręczaj się kimś, jeśli możesz. niech babcia zabierze młede na spacer, albo tata popołudniem, a ty się wyśpij i odpocznij. nie zapomnij o dobrym jedzeniu, musisz odbudować organizm, jedz jeszcze witaminy, które brałaś będąc w ciąży. potrzebujesz ich nadal.

w końcu Twój organizm wykonal tytaniczna pracę przez wiele miesięcy, daj jemu i sobie trochę czasu wink
    • sanciasancia Re: Zmęczenie... 23.03.11, 13:20
      Anemia?
    • marta76 Re: Zmęczenie... 23.03.11, 13:20
      zrób dodatkowo badania w kierunku tarczycy. Ja miałam tak,że wsiadałam jako pasażer do auta i w tej samej sekundzie spałam nawet jeżeli do przejechania był tylko 1 km.Potem się okazało,że mam duża niedoczynnośc.
    • xxe-lka Re: Zmęczenie... 23.03.11, 13:25
      siły powrócą najpewniej ale dla większej pewności zrobiłabym morfologię i może tarczycę przebadała, żeby sprawidzć czy organizm wsparcia nie potrzebuje
    • czarnaalineczka Re: Zmęczenie... 23.03.11, 21:45
      "Czy to normalne i z czasem siły powrócą? "

no smile za niecale 18 lat big_grin
    • effusive Re: Zmęczenie... 23.03.11, 21:46
      Nie powiem nic nadzwyczajnego, siły powrócą. To normalne. Ciesz się z tylko jednej pobudki w nocy, ja wstawałam do dziecka równo co 2 godziny. Kiedy w dzień spał po 3 nie wiedziałam w co ręce włożyć, czy iść spać czy gotować czy sprzątać. Wygrywał sen a raczej jego niedobór.
      Z czasem wszystko się równoważy, układa, przyzwyczaja....bedzie ok.
    • mijaczek Re: Zmęczenie... 23.03.11, 21:50
      anemia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka